evnerike barn:

Laurent (9) er snart i mål med universitetseksamen

Hyper-intelligent niåring forbløffer lærerne.

UNGT GENI: Han er ni år gammel og liker å leke med hunden sin og se på Netflix, men mens vennene leker på lekeplassen, tilbringer Laurent dagene på universitetet.
UNGT GENI: Han er ni år gammel og liker å leke med hunden sin og se på Netflix, men mens vennene leker på lekeplassen, tilbringer Laurent dagene på universitetet. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP)
Publisert Oppdatert

Laurent Simons er bare ni år gammel, men har allerede oppnådd mer i livet enn mange voksne.

Den belgiske gutten vil i desember fullføre sin bachelorgrad i elektroteknikk ved Det teknologiske universitet i Eindhoven. Dermed blir han en av de yngste i verden til å oppnå en universitetseksamen, melder nyhetsbyrået AFP.

På grunn av sin ekstraordinære framgang har han har fått lov til å gå opp til eksamen etter å ha studert i bare ti måneder. Vanligvis tar studiet flere år.

– Jeg studerer til elektroingeniør. Det handler om å designe kurser og chipper, sier gutten til AFP.

Les også: Dette kjennetegner evnerike barn

Besteforeldrene oppdaget talentet

Han legger til at han elsker å leke med hunden sin, å kjøre Go Kart og å se på Netflix.

Når bachelorgraden er i boks er guttens plan å gyve løs på en mastergradsavhandling i elektroteknikk, og kanskje lese litt medisin ved siden av, forteller foreldrene til CNN.

Det var guttens besteforeldre som først la merke til guttens evner, men etter hvert gikk det også opp for foreldrene, Lydia og Alexander.

Guttens lærere ga ham flere tester for å finne ut omfanget av hans talent, og etter hvert ble det åpenbart:

– Han suger til seg kunnskap som en svamp, forteller faren Alexander Simons til CNN. Han har tidligere uttalt at sønnen har en IQ på 145.

VIDUNDERBARN: Belgiske Laurent Simons (9) avbildet sammen med foreldrene Lydia og Alexander i Amsterdam høsten 2019
VIDUNDERBARN: Belgiske Laurent Simons (9) avbildet sammen med foreldrene Lydia og Alexander i Amsterdam høsten 2019 Foto: Kenzo Tribouillard / AFP)

Forbløffer lærerne

Til tross for at Laurent kommer fra en lege-familie, har ikke noen klart å komme opp med en forklaring på hans lysende intellekt.

Direktør for studieprogrammet ved universitetet, Sjoerd Hulshof, forteller at det ikke er uvanlig at enkelte studenter får fullføre studiet før tiden, men at Laurent Simons tilfelle er helt spesielt.

– Laurent er den raskeste studenten vi noen gang har hatt her. Ikke bare er han hyper-intelligent, men han er også en veldig sympatisk gutt.

Professor og guttens «mentor» ved universitetet, Peter Baltus, beskriver guttens evner slik overfor New York Times:

– Hans evne til å absorbere kunnskap er veldig høy. Det betyr at alt gå mye raskere, og at vi kan få med oss mye mer materiale i løpet av kortere tid. Det har vært helt spesielt å være med på, sier Baltus.

Simons har bodd med besteforeldrene i Ostend i Belgia fem til i år, mens foreldrene var travle med jobb i Amsterdam i nabolandet Nederland, skriver AFP.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning