Teknologi

Her er de beste mamma-appene

Her er gode hjelpemidler for en hektisk hverdag

GOD HJELP: Det kan være mye god hjelp i apper for å holde styr på hverdagen for travle mødre.
GOD HJELP: Det kan være mye god hjelp i apper for å holde styr på hverdagen for travle mødre. Foto: Foto:Skjermbilde
Publisert Oppdatert

Alle som er mamma vet at det å ha barn er en fulltidsjobb uten pauser.

Hva når du i tillegg har en jobb, et hus som skal holdes i orden, regninger som skal betales og må tenke ut hva dere skal ha til middag hver dag? Hodet kan fort bli fullt, og det kan være lett å glemme både det ene og det andre.

Fortvil ikke - det er stadig nye hjelpemidler som kan lette tidsklemma. For det er ikke bare barna som har over 30 apper de digger og som er eksperter på iPad Vi har samlet et knippe med fiffige apper for mødre i farta.

Over 2900 oppskrifter

Matprat: En av norges mest populære kokebøker på nett. Du kan lett velge i menyen på forsiden blant ulike katogorier som kos, sunt eller raskt avhengig av hva du har planer om til middag akkurat den dagen. Oppskriftene er enkle og oversiktilge med en grundig forklaring på hvordan retten skal bli best mulig.

Her får du over 2900 oppskrifter, slik at hele familien blir fornøyd.

Gratis

Bysser barnet i søvn

Baby sleep old: Mange foreldre kan bli desperate i sin søken etter hjelp dersom poden ikke vil sove, og det går ut over hele familien. Plutselig har du gjort en av ni ting du sverget på aldri å gjøre før du selv fikk barn.

Flere tyr til utradisjonelle metoder som å kjøre bil med barna til de sovner, men det er neppe en løsning som bør bli permanent.

HOUZZ: Dette er en veldig populær app, og ypperlig for deg som skal pusse opp. Her finner du mye god hjelp og tonnevis av bilder for inspirasjon.
HOUZZ: Dette er en veldig populær app, og ypperlig for deg som skal pusse opp. Her finner du mye god hjelp og tonnevis av bilder for inspirasjon.

Det finnes tilsvarende søvn-apper som denne. Baby sleep old- appen har lyden av monotone lyder som blant annet støvsuger og hårføner. Lyder som skal bysse ditt barn trygt i søvn.

Sjekk om du er en hysterisk mamma eller pappa?

Gratis

For den interiørgale

Houzz: Med over 3000 bilder tilgjengelig har Houzz-appen en av de største samlingene interiørbilder på iPad. I tillegg finnes det også mer enn 25 000 "idébøker", stappet med artikler på hvordan du kan forbedre designet på huset ditt og masse andre nyttige design- og gjør det selv-tips.

Denne appen kan virkelig sette ideene i sving og hjelpe deg til å få drømmehuset.

Gratis

ColorChange er appen for deg som tenker på å male om. Lignende tjenester finnes på nettet, men her har du fargevelgeren på app. Har du noensinne lurt på hvordan soverommet ditt ville sett ut med rosa vegger? Nå trenger du ikke lure lenger. Ta et bilde av rommet, "mal" veggene rosa i denne appen, og vips så vet du om rosa vegger er noe å satse på.

Tilgjengelig på både iPad og iPhone.

FARGEHJELP: Her kan du ta bilder av veggene dine og se selv hvilken farge som passer hjemme hos deg.
FARGEHJELP: Her kan du ta bilder av veggene dine og se selv hvilken farge som passer hjemme hos deg.

Pris: kr 21

Bedre økonomisk oversikt

Moneybook: Hjelper deg å loggføre alt du bruker og sørger for at du får god oversikt. Den kategoriserer automatisk hva du bruker pengene på. Du legger først inn hva du tjener og deretter trekker den automatisk i fra utgiftene etter hvert som du fører det inn i de ulike kategoriene.

Kan selvfølgelig blir et lite sjokk å se hvor mye som faktisk brukes på shopping, men den kan hjelpe deg til en litt mer strukturert økonomisk hverdag.

Smart app for en mor i farta og tusen tanker i hodet.

Pris: 21 kroner

Følg svangerskapet ditt på nett

Uke for uke: Les om hvordan du og barnet utvikler dere hver uke. Er babyen like stor som en plomme nå kanskje? Legg inn forventet termindato og tell ned til fødselen.

Appen har også en svangerskapsdagbok hvor du for eksempel kan notere ting som du ønsker å ta opp med lege eller jordmor på neste kontroll.

Pris: 17 kroner

Smart handel

Rimi pluss: Med Rimi Pluss, den nye handle-appen til Rimi, kan hverdagshandelen gå raskere. Uten ekstra turer i butikken. Med noen klikk kan hele familien legge til det som skal handles i en og samme handleliste, fra mobilen eller datamaskinen. Har jeg husket melk, brød eller ketsjupen som er best i test?

Den som går i butikken har en enkel jobb, for produktene i lista sorteres etter varens plassering i butikken.

I tillegg kan du ved hjelp av den nye skanneren legge varer rett i handlelisten, eller motta middagstips og oppskrifter.

Rimi Pluss gjør det litt enklere å finne frem til varene du skal ha.
Rimi Pluss gjør det litt enklere å finne frem til varene du skal ha.

Gratis

The mom app: Her får du alle de nødvendige verktøyene på et og samme sted som får deg trygt gjennom en hektisk dag. Her kan du lage ukesoversikter, medisinsk historikk, shopping, oppskrifter og mye mye mer.

Pris: 7 kroner

Les også:

Slik føder en mann - se videoen!

Ipaden kan hjelpe ditt barn å sove

Slik får du tid til lønningspils og sex

FULL OVERSIKT: The MOM app hjelper deg til å holdeoversikt over flere aspekter av hverdagslivet.
FULL OVERSIKT: The MOM app hjelper deg til å holdeoversikt over flere aspekter av hverdagslivet.

Gi barna mobil før det er for seint.

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget.

Foreldre & Barns iPad-utgave er på over 140 sider og koster 49 kroner i Apples App Store.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen