Uke for uke podcast

Uke 25: Redebygging

Er det lov å klage på at oppussing er slitsomt?

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.
GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.
Sist oppdatert

Hvorfor skal du pusse opp akkurat i svangerskapet? Og hvorfor finnes det egne malingstyper for gravide?

Når ungen sparker i magen, kicker redebyggingsinstinktet inn. Graviditet og oppussingsbehov går rett og slett hånd i hånd.

For nå har man plutselig fått noe nytt å gruble på. Skal barnet ha eget rom med en gang? Hvor skal babysengen stå?

For det handler ikke lenger bare om at man trenger et sted å spise og sove. Når man får barn, trenger man et hjem. Et sted der barna skal vokse opp, trives og få gode minner fra.

Mari bor i et gammelt, koselig hus med fin tomt og masse potensiale - og bad og kjøkken fra 1930-tallet. Lenge har hun kjempet imot den oppussingen hun visste måtte komme, fordi det er så slitsomt. Til slutt ble det tvingende nødvendig, etter en baderomslekkasje.

Under oppussingen flyttet de inn i en leid leilighet på 30 kvadratmeter, som ikke engang hadde plass til senger til ungene. Mari er for samsoving - men kanskje ikke når alle fire må dele en seng på 140 centimeter, hver eneste natt?

Mari vil helst ikke klage. I Mormor og de åtte ungene bor de jo trangt, og det virker så koselig i bøkene. Men etter et par uker på 30 kvadratmeter, er det rett og slett ikke så koselig lenger.

Men er ikke det å sukke over slitsom oppussing et skikkelig i-landsproblem?

Hør denne ukens episode av 40 uker - en podcast om å være gravid, med redaktør Mari Midtstigen.

</p> <p> <a href="http://www.klikk.no/foreldre/gravid/article545430.ece">Les mer om uke 25 i vår Uke for uke-kalende</a>r:</p> <p>Hør alle episodene av <strong>40 uker - en podcast om å være gravid</strong>:</p> <p> </p> <p> <iframe height="450" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/122686156&amp;color=a4d2d7&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false" width="100%"/> </p> </div>

Denne saken ble første gang publisert 09/09 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også