«Ha sex stående. I skapet. Ved fullmåne.»

Det finnes mange kjerringråd som skal få fart på fruktbarheten. De fleste må nok tas med en klype salt, men det er helt ufarlig å prøve.

MYTER: Prøver du å bli gravid, vil du få mange velmente tips om hva som kan lette unnfangelsen. De fleste må tas med en klype salt.
MYTER: Prøver du å bli gravid, vil du få mange velmente tips om hva som kan lette unnfangelsen. De fleste må tas med en klype salt. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

De fleste nordmenn har fornuftige oppfatninger om hvordan man skal unngå å bli gravid.

Les også: Prevensjon fra A til Å

Spør du derimot noen om tips til hvordan man skal lykkes med befruktningen, risikerer du å få servert en rekke absurde kjerringråd fra mennesker som ellers virker høyst oppegående og moderne.

Her får du noen av de vanligste, rareste og ikke minst sprøeste mytene.

* Lån en baby. «Jeg fikk holde babyen og kose med henne så mye jeg ville og varme følelser for den lille bare veltet over meg. Ved neste eggløsning ble jeg jammen gravid. Jeg tror at det hadde med babyen å gjøre», skriver Hanne på kjerringrådforumet til BarniMagen.com.

* Slimløsende hostesaft. En annen mamma på samme forum skriver at slimløsende hostesaft har hjulpet henne til å bli mor til to. «Jeg kjøpte meg ei lita flaske hostesaft og drakk noen dager før eggløsning - og vips der skjedde det: - endelig gravid. Hittil har jeg fått to velskapte barn ved hjelp av dette knepet og et nytt er på vei.» Tanken er at hostesaften skal tynne ut slimet i skjeden, på samme måte som den gjør med slimet i lungene, og dermed gjøre det lettere for sædcellene å svømme.

Les mer om det å bli gravid: Samleiestillinger som øker sjansen for å bli gravid

* Stå på hodet. Hvis kvinnen står på hodet etter sex, skal det visstnok øke sjansen for å bli gravid. Det skal også hjelpe å å ligge på ryggen og «sykle» i luften med bena.

Å ligge rolig en stund etter sex er sikkert ikke dumt, fordi spermen da holdes inne i kvinnen. Det er derimot ikke noen grunn til at det å stå på hodet skal være ekstra gunstig.

* Sex i skapet. Andre anbefaler den vel så atletiske teknikken å ha sex stående. Helst i et skap. Ved fullmåne. (!)

Les også: Sånn avslører du barnets kjønn

* La hybelkaninene blomstre. Atter andre mener at du ikke skal feie under senga om du forsøker å bli gravid. Og siden sex på dagtid, med vinduene åpne, sies å negativ innvirkning på befruktningsevnen, bør par som vil bli gravide vurdere noe mer diskresjon.

* Rosmarin i hagen. Og når dere først er i gang, kan dere også plante en rosmarinbusk i hagen, gi sølvtøy i gave, ha en kvist misteltein i huset og klappe magen til en gravid kvinne. (Det kan være lurt å spørre henne først.) Alt dette skal visstnok hjelpe!

Blodig biff=jente

Det er også mange kjerringråd som skal påvirke hvilket kjønn det etterlengtede barnet skal ha.

* Misjonærsex. Drømmer du om en liten jente, skal dere rett og slett bare ha sex i misjonærstillingen med «grunn» penetrering, helst på kvelden ved fullmåne. Så må dere passe på at hun får orgasme før han. Og ikke minst: beholde roen og likevekten, det sies at det skal øke sjansene for å unnfange en jente.

Grunnen til alt dette maset om fullmånen, er at den visstnok skal ha innvirkning på både graviditet, fødsler og menstruasjoner. En menstruasjonssyklus er dessuten omtrent like lang som en månefase.

Det er ikke sikkert det bare er tull at misjonærstillingen er gunstig for befruktningen, siden sæden da når lengst mulig inn og nærmest livmorhalsen.

Les også: Åtte tips til deg som vil bli gravid

* La hodet peke mot nord. Om du derimot har mest lyst på en gutt, skal kvinnen først varme opp mannens testikler (varsomt, antageligvis), før dere har samleie i doggy-stillingen. Kvinnens hode skal peke mot nord (!) og mannen må få orgasme først. Etterpå skal kvinnen ligge på ryggen og sove på mannens venstre side.

* Biffsulten. Hvis man spiser blodig biff, skal det bli jente.

* Saltsulten. Salt snacks som saltkjeks, sylteagurker og ferdigmat skal gi deg en gutt, mens fisk, grønnsaker og sjokolade vil skaffe deg en jente.

Så hva gjør du?

Siden stress ikke er særlig bra for fruktbarheten, bør du kanskje ikke bruke all din tid på å plante busker og klappe gravidmager. I stedet bør du skaffe deg oversikt over når du har eggløsning, spise sunt, ta vitaminene dine og ha det gøy i senga.

Kilde: iVillage.com, BarniMagen.com

Les også: Derfor sier hun nei

Les mer på Klikk Foreldre

Sjekk vår eggløsningskalkulator

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning