Aktivitet i påsken: Morsomme sjokoladeegg

Disse eggene gir en spennende overraskelse når man tar av skallet.

OVERRASKELSE: Det er veldig spennende å knekke av toppen på egget og 
oppdage sjokoladen inni. Barna mine skulle ønske hønene våre klarte 
å legge slike egg.
OVERRASKELSE: Det er veldig spennende å knekke av toppen på egget og oppdage sjokoladen inni. Barna mine skulle ønske hønene våre klarte å legge slike egg. Foto: Lise M Stang-Jacobsen
Publisert Oppdatert

Vi har laget morsomme sjokoladeegg med barna, og det kan du også gjøre. Det er ikke mange ting du trenger, og disse blir garantert en hit hos både store og små.

Få også med deg: Påskefrokosten barna vil elske

Vær forberedt på at det går med litt sjokolade når du skal lage slike egg. De store eggene rommer nemlig 70–80 gram sjokolade.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Foreldre og Barn nr 04 2019. Abonner på magasinet her!

Dette trenger du:

• Sjokolade, regn med nesten en sjokolade-plate på 100 gram per egg

• Egg

• Sprøytepose med liten tipp

• Eggekartong eller eggeglass

PS: Vi har brukt lys kokesjokolade, men bruk den sjokoladen dere liker best.

Les også: Slik overlever du påsken på familiehytta

Tips før dere går i gang:

• Hjelp barna med å blåse ut eggene. Kjøper du en liten pumpe på en hobbybutikk, gjør det saken enklere. Da trenger du også bare hull i den ene enden av egget.

<b>SKJØRE EGG:</b> Vi har brukt en liten eggpumpe fra en hobbybutikk for å få ut innholdet i eggene. Etterpå kan du skylle eggene forsiktig i rennende vann før de lufttørker på et kjøkkenhåndkle.
SKJØRE EGG: Vi har brukt en liten eggpumpe fra en hobbybutikk for å få ut innholdet i eggene. Etterpå kan du skylle eggene forsiktig i rennende vann før de lufttørker på et kjøkkenhåndkle. Foto: Lise M Stang-Jacobsen

• Husk å smelte sjokoladen over vannbad. Du kan velge den sjokoladen barna liker best, eller sprøyte inn både hvit og mørk sjokolade for spennende mønster.

<b>KJØP NOK SJOKOLADE:</b> Sjokoladen har vi knekt oppi en bolle, og smeltet den forsiktig over en kjele med varmt vann. Vær forberedt på at det går med en del sjokolade til dette lille prosjektet
KJØP NOK SJOKOLADE: Sjokoladen har vi knekt oppi en bolle, og smeltet den forsiktig over en kjele med varmt vann. Vær forberedt på at det går med en del sjokolade til dette lille prosjektet Foto: Lise M Stang-Jacobsen

• Ta vare på fine eggekartonger i papp. De er morsomme å oppbevare eggene i, eller kanskje du skal gi bort noen i gave til en god venn.

• Barna kan gjerne male på eggene etter at sjokoladen er stivnet, da blir de ekstra fine å gi bort.

Slik gjør du:

Sjokoladen smeltes over vannbad.

Etterpå fyller dere sjokoladen over i en sprøytepose med liten tipp.

Hjelp barna å blåse ut innholdet i eggene, og skyll eggeskallene godt.

Sprøyt inn sjokoladen. Når dere har sprøytet inn sjokoladen, setter dere eggene i en eggekartong eller eggeglass. La eggene stå i kjøleskap natta over, før dere knekker toppen av.

Tips: Vi har bare hull i den ene enden av egget, fordi vi har brukt en liten eggpumpe. Stikker du hull i begge ender, må du tape godt igjen den ene enden.

<b>PÅSKEKOS:</b> Sjokoladeeggene kan kanskje være en koselig markering av påskestart, eller ekstra kos på påskeaften. Disse er enkle å gjøre ferdig på forhånd, og holder seg lenge i kjøleskapet.
PÅSKEKOS: Sjokoladeeggene kan kanskje være en koselig markering av påskestart, eller ekstra kos på påskeaften. Disse er enkle å gjøre ferdig på forhånd, og holder seg lenge i kjøleskapet. Foto: LIse M Stang-Jacobsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning