Innredning av soverom

Uansett hvilken smak du har, finner du noe du liker

La deg inspirere av disse fire ulike soverommene.

MASKULINT ELLER SLOTTSSUITE? 1. Valget av grønne vekster er gjort med et ønske om at de skulle ha et maskulint preg. Pottene har også stramme former. Her er det malt med fargekoden NCS S 6010-R90B. 2. Det 20 kvm store soverommet er 2,6 meter under taket. Taket er malt i Wevet fra Farrow & Ball, en lys grå nyanse som ikke blir like hardt som hvit. Tapetet er en del av kolleksjonen Pleats fra Elitis og er kjøpt hos Holmen-Tex, det illuderer franske slottsdører. Flisene på gulvet heter Furnace og kommer fra Fired Earth.
MASKULINT ELLER SLOTTSSUITE? 1. Valget av grønne vekster er gjort med et ønske om at de skulle ha et maskulint preg. Pottene har også stramme former. Her er det malt med fargekoden NCS S 6010-R90B. 2. Det 20 kvm store soverommet er 2,6 meter under taket. Taket er malt i Wevet fra Farrow & Ball, en lys grå nyanse som ikke blir like hardt som hvit. Tapetet er en del av kolleksjonen Pleats fra Elitis og er kjøpt hos Holmen-Tex, det illuderer franske slottsdører. Flisene på gulvet heter Furnace og kommer fra Fired Earth. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

Enten du skal pusse opp soverommet eller bare er på inspirasjonsjakt, er disse fire soverommene fra Bonytt herlige å hvile øynene på.

Alle fire er vidt forskjellige, og nesten uansett hvilken smak du har, finner du noe du liker.

Under kan du la deg inspirere av blant annet lyse vegger med en sterk kontrastfarge i blått, gustaviansk stil med tapeter og klassisk møblering, frisk og frodig stil med tekstiler og naturlige materialer og mørk mystikk med et glamorøst dryss.

En ting er sikkert; soveromstrendene for 2016 er maksimalistiske -  både når det gjelder møbler og tekstiler.

God fornøyelse!

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

 

Blått blikkfang

Lyse vegger og hvitmalte gulv gjør at blåfargene får full oppmerksomhet hos stylist Tone Kroken. Men trolig må det blå vike for en ny favorittfarge neste sesong.

Da interiørstylist Tone Kroken skulle innrede soverommet sitt, var det viktig for henne å holde det lyst, luftig og delikat. Den solide takhøyden ga henne god hjelp på veien, men stylisten hadde også noen egne triks på lur.

- Jeg valgte å bruke rullegardiner i stedet for gardiner. Tunge tekstiler i vinduet kan få rommet til å føles mindre. Jeg satte også lave ben på sengen slik at den ikke skulle bli så høy. En lav seng gir en illusjon om større takhøyde, sier Kroken til magasinet Bonytt.

Fargevalg, lune tekstiler og puter er også viktig når Kroken innreder på hjemmebane. Med lyse vegger, hvitmalt gulv og et dust teppe fremstår rommet akkurat så delikat som hun ønsker. Men kontraster er viktig, og hun har lagt sin elsk på en mettet blåfarge.

Og akkurat nå får den spille hovedrollen i rommet. Men interiørstylisten liker å endre på detaljer og farger, og plutselig en dag blir stolen forvist til spisebordet i stuen. Blåfargen som går igjen på soverommet ble valgt på bakgrunn av sengekappen, som også er en av Krokens lure løsninger.

- Det er faktisk sengekappen som la føringene for fargevalget denne gangen. Jeg falt pladask for et fløyelstekstil fra Mulberry, og ønsket å sy en sengekappe av det. Siden det var ganske kostbart, sydde jeg en kappe på et vanlig laken, og dermed trengte jeg ikke å kjøpe metervis med tekstil.

Det er blandingen av brukt og nytt som gir rommet sjel og varme. Stilen kaller Kroken for bohemsk. Det er faktisk bare ett eneste møbel som er kjøpt nytt på soverommet, det er den blå Eames-stolen.

Slik får du stilen til Tone Kroken

Bland brukt, nytt og hjemmelaget. Krokens interiør er en tilfeldig miks av ting hun har plukket med seg på sin vei. Noe har hun fått, og noe har hun kjøpt billig eller brukt. Innred med tekstiler i ulike materialer og med ulike teksturer. Kroken kombinerer for eksempel ull, lin og fløyel sammen for a skape spenning i interiøret.

Miks materialer. Grovt treverk er en flott kontrast om det kombineres med glatte flater som marmor og glass.

Legg vekt på fargebruken. La de store flatene ha lyse farger og jordtoner, og bryt opp med en aksentfarge, for eksempel blått, som på Krokens rom.

Velg lyse gulv. Kroken synes hvite gulv gjør mye med et rom, og malte selv gulvet hvitt for a skape et lyst og luftig miljø.

Tilbake til fortiden

Det nybygde soverommet minner aller mest om et gammelt, fransk slott.

Men vi befinner oss ikke i Frankrike, heller ikke på et 1800-tallsslott. Vi er på Torshov i Oslo, hjemme hos syersken og interiørkonsulenten Anitha Trier.

DUST OG DELIKAT: 1. Det meste på rommet til Tone er enten arvet eller kjøpt brukt. Det eneste unntaket er den blå Eames-stolen fra Vitra. 2. Sengegavlen er baksiden av et gammelt vintage-speil. Tone har det med baksiden frem nå, men når hun blir lei snur hun det gjerne rundt igjen.
DUST OG DELIKAT: 1. Det meste på rommet til Tone er enten arvet eller kjøpt brukt. Det eneste unntaket er den blå Eames-stolen fra Vitra. 2. Sengegavlen er baksiden av et gammelt vintage-speil. Tone har det med baksiden frem nå, men når hun blir lei snur hun det gjerne rundt igjen. Foto: FOTO: Espen Gees
JAKTER PÅ STEMNING: Interiørstylist Tone Kroken beskriver stilen sin som bohemsk. Interiøret er en tilfeldig samling av gjenstander hun har fått, arvet eller kjøpt brukt. Selv liker hun å skape en god stemning, noe hun gjør ved hjelp av tekstiler og en miks av materialer og farger. Maleriet er malt av Gøril Fuhr. 2.Tone har valgt lyse vegger, tak og gulv – og bryter heller med en sterk kontrastfarge. Akkurat nå er favorittfargen en mettet blåfarge, men preferansene endrer seg gjerne etter sesong, og da kan hun enkelt skifte ut både puter og småmøbler. Pleddet er fra Anouska, og taklampen er fra Bolina.
JAKTER PÅ STEMNING: Interiørstylist Tone Kroken beskriver stilen sin som bohemsk. Interiøret er en tilfeldig samling av gjenstander hun har fått, arvet eller kjøpt brukt. Selv liker hun å skape en god stemning, noe hun gjør ved hjelp av tekstiler og en miks av materialer og farger. Maleriet er malt av Gøril Fuhr. 2.Tone har valgt lyse vegger, tak og gulv – og bryter heller med en sterk kontrastfarge. Akkurat nå er favorittfargen en mettet blåfarge, men preferansene endrer seg gjerne etter sesong, og da kan hun enkelt skifte ut både puter og småmøbler. Pleddet er fra Anouska, og taklampen er fra Bolina. Foto: FOTO: Espen Geees
BLÅ TEKSTILER: Det var den blå sengekappen som inspirerte Tone da hun innredet med blå detaljer på soverommet. Tekstilet er fra Mulberry Home og Missoni-sengetøyet er fra Milla Boutique. Husk at du kan sy et vakkert tekstil på et vanlig laken, så får du en rimelig, men lekker sengekappe. 2. Nattbordet med marmortopp er kjøpt på ladyburk.no. Tekannen og klokken er fra Eske Interiør.
BLÅ TEKSTILER: Det var den blå sengekappen som inspirerte Tone da hun innredet med blå detaljer på soverommet. Tekstilet er fra Mulberry Home og Missoni-sengetøyet er fra Milla Boutique. Husk at du kan sy et vakkert tekstil på et vanlig laken, så får du en rimelig, men lekker sengekappe. 2. Nattbordet med marmortopp er kjøpt på ladyburk.no. Tekannen og klokken er fra Eske Interiør. Foto: FOTO: Espen Gees

- Jeg elsker den gustavianske stilen, tapeter og klassisk møblering. For meg var det ikke et alternativ å innrede stramt og moderne, sier Trier til magasinet Bonytt.

Soverommet er nytt av året, og sammen med badet vegg i vegg, utgjør rommene til sammen 25 kvm i et tilbygg. Før lå det et redskapsskjul her.

- Hovedhuset er en del av den vernede trehusbebyggelsen på Torshov, så vi måtte være restriktive, sier Trier.

Takhøyde er viktig

Derfor er tilbygget akkurat like stort som skjulet som lå der, også lysåpningen er som den alltid har vært. Det er et enkelt, lite vindu som vender ut mot den private bakgården og hagen.

- Begrensninger er ok. Når jeg likevel ikke kunne få inn flere eller større vinduer, bestemte jeg meg for å lage en hule her. Tapetet og de klassiske møblene skaper intimitet og varme, det er viktige kvaliteter på et soverom, sier Trier.

Det beste med rommet synes hun likevel er høyden under taket.

- Her kan jeg gå oppreist. Det gamle soveværelset lå i andre etasje, og der måtte jeg gå krokbøyd, sier Trier.

Soverommet er stort sett møblert med ting Trier hadde fra før. Bare tapetet og putene er nye. Det neste interiørprosjektet blir å finne en sengegavl.

- Jeg har lett etter det perfekte tekstilet til hodegjerdet i fire–fem måneder uten å ha funnet noe. Men nå tror jeg det nærmer seg. Det blir noe ensfarget, noe med tekstur. Jeg må jo vise litt måtehold også.

Bli inspirert av Anitha Trier

 • Lek deg med ulike mønstre på tapet og tekstil, men hold deg til en fargepalett og mønster fra en og samme tidsepoke.
 • Sørg for at soverommet ditt blir lunt, sa det er et godt sted å være. Fyll det med myke tekstiler.
 • Innred med klassiske møbler. Hent inspirasjon fra den gustavianske stilen.

Nordisk frodighet

Et nordisk, frodig rom tekstiler og naturlige materialer

 • Interiørarkitekten har innredet med lyse toner, rikelig med tekstiler og naturlige materialer.
 • Naturlig innslag, sann som materialet i nattbordet, lysestaken med inspirasjon fra naturen, pleddet i ull  - og potteskjulere i papir, bidrar til et rent uttrykk.
 • Furugulvet er beholdt. Furu og andre lyse tresorter er typisk for en nordisk/skandinavisk stil, og gir en helt egen lunhet. For å få gjøre det røffere er det malt.
 • Plantene skaper hygge og bidrar til et frodig preg.
 • Det er gjort plass til noen overraskelser i rommet, sann som lampen formet som en A, og bildet av en hest på stranden.
 • Nisjen i garderobeskapet bryter opp den store, hvite flaten. Selv om den er liten, bidrar den til at skapet ikke blir altfor dominerende.

Styling: Ida Lundquist

Mørk og maskulin glamour på soverommet

Et soverom ørk mystikk med et glamorøst dryss.

 • Materialer som stål, marmor og glass er viktige innslag.
 • Stramme, litt strenge former går igjen på soverommet.
 • Putene med dets mønster understreker en maskulin stil.
 • Plantene og pottene i rommet matcher interiørets stramme, maskuline uttrykk. Det samme gjør sengeteppet og nattbordet.
 • Det maskuline far et glamorøst dryss av lekre puter og et frekt og feminint speil. Hele rommet har et luksuriøst uttrykk.
 • Det myke gulvteppet gjør rommet lunere.
 • På sengegavlen er det plass til dekor, men her kan en også skjule en ekstra madrass eller ledninger.

Styling: Ida Lundquist

TEKSTILDRONNINGEN: Anitha Trier er syerske og interiørkonsulent, og i mange år drev hun butikken Trier bak Slottet. Nå driver hun Trier design & interiørsøm på Torshov. 2. Anitha leser mye, og gjerne på sengen. Bøkene oppbevarer hun i et bokskap i Gustaviansk stil fra K.A. Roos. Det strikkede pleddet på sengen er fra belgiske Libeco.
TEKSTILDRONNINGEN: Anitha Trier er syerske og interiørkonsulent, og i mange år drev hun butikken Trier bak Slottet. Nå driver hun Trier design & interiørsøm på Torshov. 2. Anitha leser mye, og gjerne på sengen. Bøkene oppbevarer hun i et bokskap i Gustaviansk stil fra K.A. Roos. Det strikkede pleddet på sengen er fra belgiske Libeco. Foto: FOTO: Espen Grønli
TEKSTILER: 1. – Jeg er opptatt av tekstur og liker litt tørre tekstiler, det må ikke være for glatt eller tungt, sier Anitha. Fremst ligger en pute fra franske Pierre Frey. Puten med trykk av vaser heter Ming og er fra samme produsent, begge er kjøpt hos Hagtex. De hvite er ordinære, hvite putevar, de bakerste grå er fra GP & J Baker og Poesi Interiør. Frey er en av Anithas favorittdesignere. Det er noe med djervheten og trykkene du ikke finner maken til, mener hun. 2. Skulpturen av sten er fra England. – Den er ikke spesielt verdifull, men den minner meg slik om min egen sønn da han var liten, sier Anitha. Nattbordet med marmorplate er antikt og er kjøpt for flere år siden.
TEKSTILER: 1. – Jeg er opptatt av tekstur og liker litt tørre tekstiler, det må ikke være for glatt eller tungt, sier Anitha. Fremst ligger en pute fra franske Pierre Frey. Puten med trykk av vaser heter Ming og er fra samme produsent, begge er kjøpt hos Hagtex. De hvite er ordinære, hvite putevar, de bakerste grå er fra GP & J Baker og Poesi Interiør. Frey er en av Anithas favorittdesignere. Det er noe med djervheten og trykkene du ikke finner maken til, mener hun. 2. Skulpturen av sten er fra England. – Den er ikke spesielt verdifull, men den minner meg slik om min egen sønn da han var liten, sier Anitha. Nattbordet med marmorplate er antikt og er kjøpt for flere år siden. Foto: FOTO: Espen Grønli
FRISKT OG FRODIG: 1. Det er innredet med lyse toner, naturlige materialer og det er raust med tekstiler. Bildet er fra Shutterstock, og er trykket på forex hos Copycat. Putene i lær og pleddet er fra Milla Boutique. Skapmodulene og frontene er fra Ikea. Veggen er malt med fargekoden NCS S 2020-B90G. 2. Sørg for en ekstra hyggelig stemning ved nattbordet. Bordet fra Milla Boutique har myke former, og gir rommet varme og karakter. Lysestaken laget av en gren er også fra Mila Boutique, og duftlyset er fra H & M Home.
FRISKT OG FRODIG: 1. Det er innredet med lyse toner, naturlige materialer og det er raust med tekstiler. Bildet er fra Shutterstock, og er trykket på forex hos Copycat. Putene i lær og pleddet er fra Milla Boutique. Skapmodulene og frontene er fra Ikea. Veggen er malt med fargekoden NCS S 2020-B90G. 2. Sørg for en ekstra hyggelig stemning ved nattbordet. Bordet fra Milla Boutique har myke former, og gir rommet varme og karakter. Lysestaken laget av en gren er også fra Mila Boutique, og duftlyset er fra H & M Home. Foto: FOTO: Espen Grønli
HJEMMESNEKRET: Planter i papir-potteskjulere fra Home & Cottage, står plassert i vinduskarmen. Plantene skaper liv i rommet. 2. Lampen formet som en A er laget av plywood. Det er skåret til og deretter malt. Lyspæresoklene er kjøpt på Clas Ohlson. Vegglampene er fra Ikea. Det hvite sengetøyet er fra Princess. Legg merke til hvordan fargene i rommet tas opp i bildet. Puter av lær og et lunt pledd er en spennende kontrast til det hvite.
HJEMMESNEKRET: Planter i papir-potteskjulere fra Home & Cottage, står plassert i vinduskarmen. Plantene skaper liv i rommet. 2. Lampen formet som en A er laget av plywood. Det er skåret til og deretter malt. Lyspæresoklene er kjøpt på Clas Ohlson. Vegglampene er fra Ikea. Det hvite sengetøyet er fra Princess. Legg merke til hvordan fargene i rommet tas opp i bildet. Puter av lær og et lunt pledd er en spennende kontrast til det hvite. Foto: FOTO: Espen Grønli
MASKULINE PLANTER: Valget av grønne vekster er gjort med et ønske om at de skulle ha et maskulint preg. Pottene har også stramme former. Her er det malt med fargekoden NCS S 6010-R90B.
MASKULINE PLANTER: Valget av grønne vekster er gjort med et ønske om at de skulle ha et maskulint preg. Pottene har også stramme former. Her er det malt med fargekoden NCS S 6010-R90B. Foto: FOTO: Espen Grønli
MØRK MYSTIKK: 1. Nattbordet med marmortopp er fra Bolia. Glasskuplene og marmorlampen er fra Milla Boutique. Det samme er vasen av en rumpe, den er designet av Jonathan Adler. Lekne innslag som dette kan gi ekstra hygge der du skal sove. Legg merke til den sjarmerende gorillaen. 2. På senge-gavlen er det gjort plass til dekor. Flodhesten er fra
Kremmerhuset. Boken og vintage-lampen er fra Milla Boutique. Den svarte og hvite puten i fløyel er fra Milla Boutique.
MØRK MYSTIKK: 1. Nattbordet med marmortopp er fra Bolia. Glasskuplene og marmorlampen er fra Milla Boutique. Det samme er vasen av en rumpe, den er designet av Jonathan Adler. Lekne innslag som dette kan gi ekstra hygge der du skal sove. Legg merke til den sjarmerende gorillaen. 2. På senge-gavlen er det gjort plass til dekor. Flodhesten er fra Kremmerhuset. Boken og vintage-lampen er fra Milla Boutique. Den svarte og hvite puten i fløyel er fra Milla Boutique. Foto: FOTO: Espen Grønli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning