nytt soverom

Valgte hotellstil på soverommet

Bor du på liten plass, er det ekstra viktig med gode løsninger.

ELEGANSE: Det gamle soverommet fikk en skikkelig makeover.
ELEGANSE: Det gamle soverommet fikk en skikkelig makeover. Foto: Margaret M. De Lange
Publisert Oppdatert

- Leiligheten hadde kun ett avlangt soverom, og en upraktisk stue og kjøkken. Vi trengte et rom til, sier Monika Loeb, som skal bo i leiligheten med sin datter.

– Det eksisterende soverommet var upraktisk, med et stort område som ikke var i bruk. Rommene var også lyse og upersonlige, forteller interiørarkitekt Bernt A. Pedersen.

Les også: Se Henriette Steenstrups nye familiehjem

Planløsningen endret

For å finne plass til det ekstra soverommet gjorde Pedersen om på planløsningen ved å flytte kjøkkenet inn i stuen, og lage et nytt soverom der kjøkkenet tidligere lå.

PLANLØSNING: Grepene som ble gjort var å flytte kjøkkenet ut i stuen, slik at det ble plass til det ekstra soverommet. Og så ble garderobeskapene på hovedsommeret snudd, slik at det ble plass til et garderoberom, samtidig som det ble etablert en liten spisekrok i stuen. Det ble også fjernet en innvendig bod, slik at gangen ble større.
PLANLØSNING: Grepene som ble gjort var å flytte kjøkkenet ut i stuen, slik at det ble plass til det ekstra soverommet. Og så ble garderobeskapene på hovedsommeret snudd, slik at det ble plass til et garderoberom, samtidig som det ble etablert en liten spisekrok i stuen. Det ble også fjernet en innvendig bod, slik at gangen ble større. Foto: Bernt A Pedersen
HOTELLAKTIG: Sengegavlen er fra trademax.no, og den tilfører rommet en litt luksuriøs og hotellaktig følelse. Sengetøy og sengeteppe er fra Høie, og nattbordet er fra Ikea. Veggene er malt i fargen Brinjal fra Farrow & Ball, en dyp auberginefarge som tilfører rommet en lun og huleaktig atmosfære.
HOTELLAKTIG: Sengegavlen er fra trademax.no, og den tilfører rommet en litt luksuriøs og hotellaktig følelse. Sengetøy og sengeteppe er fra Høie, og nattbordet er fra Ikea. Veggene er malt i fargen Brinjal fra Farrow & Ball, en dyp auberginefarge som tilfører rommet en lun og huleaktig atmosfære. Foto: Margaret M. De Lange
WALK-IN-CLOSET: Til å lage et walk-in-closet har interiørarkitekten valgt Pax garderobeløsning fra Ikea, som er både praktisk og oversiktlig. Legg også merke til at takhøyden på 2.36 er maksimalt utnyttet. I enden er det hengt opp et stort speil. På nattbordet står Cado glassvase og liten lyslykt, begge fra Holmegaard, og Chapeau skål fra Lyngby Porcelæn.
WALK-IN-CLOSET: Til å lage et walk-in-closet har interiørarkitekten valgt Pax garderobeløsning fra Ikea, som er både praktisk og oversiktlig. Legg også merke til at takhøyden på 2.36 er maksimalt utnyttet. I enden er det hengt opp et stort speil. På nattbordet står Cado glassvase og liten lyslykt, begge fra Holmegaard, og Chapeau skål fra Lyngby Porcelæn. Foto: Margaret M. De Lange

- Det opprinnelige soverommet fikk et lite innhakk, slik at det fikk en sone i rommet med walk-in-closet og speil helt innerst. På den andre siden av veggen, inn mot det nye allrommet, ble innhakket til en nisje med spiseplass, sier Pedersen.

Dette kostet oppussingen:

Snekkerarbeid: kr 22 500

Parkett (inkl. legging): kr 8 900

Maling (inkl. malejobb): kr 11 200

Belysning (inkl. elektriker): kr 14 200

Øvrig interiør (garderobe, kommoder, seng, gavl, dekor og bilder): kr 21 040

Totalt: kr 77 840

På soverommet ble det satt inn et 40 cm glassfelt ved hjørnet mot vindusveggen, og veggene ble malt i en auberginefarge.

I tillegg fikk sengen ny sengegavl som gjør litt ekstra ut av seg. Nisjen med spisebord fikk tapet på veggen, ny taklampe og gulvteppe.

SÆRPREG: Det stripete og matte stentapetet i spisestuesonen tilfører nisjen et spennende særpreg. Tapetet heter Omexco Mica, MCA 7014, og er fra Intag. Spisebordet er et bruktfunn fra finn.no, og stolene er 7-er stoler fra Arne Jacobsen. Taklampen Frisbi er fra Flos, og gulvteppet er fra Ikea.
SÆRPREG: Det stripete og matte stentapetet i spisestuesonen tilfører nisjen et spennende særpreg. Tapetet heter Omexco Mica, MCA 7014, og er fra Intag. Spisebordet er et bruktfunn fra finn.no, og stolene er 7-er stoler fra Arne Jacobsen. Taklampen Frisbi er fra Flos, og gulvteppet er fra Ikea. Foto: Margaret M. De Lange

Les også: To helt forskjellige kjøkken - hvilken stil passer hos deg?

Flere soner

Med den nye løsningen har leiligheten fått flere soner og blitt mer praktisk.

I tillegg er garderobeløsningen svært oversiktlig.

- Alternativt kan man sette opp en skyvedør, om man vil avskjerme garderoben fra resten av rommet, sier interiørarkitekten.

MER AREALEFFEKTIV LEILIGHET: Monika Loeber veldig fornøyd med resultatet.
MER AREALEFFEKTIV LEILIGHET: Monika Loeber veldig fornøyd med resultatet. Foto: Margaret M. De Lange

Den dype fargen gjør soverommet lunt med en litt huleaktig og intim atmosfære.

- I spisekroken står det matte tapetet i fin kontrast til øvrige materialer, noe som skaper en kul effekt, mens gulvteppet definerer sonen og gjør den ekstra hyggelig.

- Leiligheten ble mye mer praktisk og arealeffektiv med soner og et walk-in-closet, sier leilighetens eier Monika Loeb.

Les også: Se forvandlingen da kjøkkenet byttet vegg

Artikkelen er hentet fra magasinet Bonytt og en er del av serien Bonytthjelpen. Du kan søke om hjelp her: Bonytthjelpen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning