HJEMMET TIL HENRIETTE STEENSTRUP

Bli med inn i Henriette Steenstrups familiehjem

To middels interiørinteresserte mennesker flyttet sammen.

STEDET FOR MIDDAGSSELSKAPER: Henriette viser frem den delen av stuen som ofte huser middagsselskaper. Spisebordet er fra Bolia og står på et teppe hun har kjøpt i Marokko. Over bordet henger rislamper i porselen fra Bolina og den store treskjenken kjøpte Henriette på en filminnspilling for mange år siden.
STEDET FOR MIDDAGSSELSKAPER: Henriette viser frem den delen av stuen som ofte huser middagsselskaper. Spisebordet er fra Bolia og står på et teppe hun har kjøpt i Marokko. Over bordet henger rislamper i porselen fra Bolina og den store treskjenken kjøpte Henriette på en filminnspilling for mange år siden. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Da Henriette Steenstrup flyttet sammen med den nye kjæresten Rune, var det viktigste å skape et hjem for den nye storfamilien.

Men lamper og veggfarger viste seg også å telle bitte litt.

Det ble det starten på et oppussingsprosjekt med sine utfordringer for to middels interiørinteresserte mennesker.

- Vi var ikke enige om alt, for å si det sånn, men heldigvis gikk det likevel ganske knirkefritt. Det viktigste var «vi er forelska og her skal vi bo», mer enn at det skulle se utrolig stilig ut, sier Henriette.

- Det er mange som skal trives her, det hadde vi alltid i bakhodet.

MÅTTE KVITTE SEG MED SOFA: Henriettes «sofa giganticus» måtte vike til fordel for en vanlig treseter, som passet inn i stua i det nye hjemmet. Blåfargen på veggen, som hun beskriver som et kjønnsnøytralt alternativt til rosa, er blandet av kjæresten Rune. Rosa pute fra Anouska, 70-tallsstol fra Ikea, svart bord fra Eske og puffen er fra Åhlens.
MÅTTE KVITTE SEG MED SOFA: Henriettes «sofa giganticus» måtte vike til fordel for en vanlig treseter, som passet inn i stua i det nye hjemmet. Blåfargen på veggen, som hun beskriver som et kjønnsnøytralt alternativt til rosa, er blandet av kjæresten Rune. Rosa pute fra Anouska, 70-tallsstol fra Ikea, svart bord fra Eske og puffen er fra Åhlens. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Mer opptatt av trender og interiør de siste årene

- Jeg liker at huset ligger skjermet til, i rolige omgivelser og at de forrige eierne har beholdt mange av de gamle detaljene i huset, sier Henriette.

- De siste årene har jeg blitt litt mer opptatt av interiør og trender enn jeg var før, så det skjedde at jeg måtte stoppe Rune i «er det ikke helt fint med eggeskallfarge på veggene a?», og bare styre prosessen inn i mer moderne fargevalg.

Men fargen i stua er det Rune som har stått for.

SKILLEVEGG SKAPER ROMFØLELSE: Kjøkkenbordet er blant de få tingene Henriette tok med seg fra skilsmissen, og de grå stolene som matcher kjøkkeninteriøret er fra Ikea. Pendellampen er fra Kartell, og fotografiet på veggen er tatt av Henriettes venninne Maria Olivia Rivedal. Skilleveggen med trespiler ble bygget for å skape et skille i rommet, samtidig som de ville bevare romfølelsen.
SKILLEVEGG SKAPER ROMFØLELSE: Kjøkkenbordet er blant de få tingene Henriette tok med seg fra skilsmissen, og de grå stolene som matcher kjøkkeninteriøret er fra Ikea. Pendellampen er fra Kartell, og fotografiet på veggen er tatt av Henriettes venninne Maria Olivia Rivedal. Skilleveggen med trespiler ble bygget for å skape et skille i rommet, samtidig som de ville bevare romfølelsen. Foto: Yvonne Wilhelmsen

- Den har han spesialblandet helt på egen hånd, og vi elsker den. I TV-stua har jeg valgt ut farge, og malt taket i en variasjon av den rosa veggfargen. Det er jeg så fornøyd med! Jeg prøvde å få blått tak i stua også, men der gikk grensen for Rune. Fyttirakkeren, det ble en tøff tørn med valg for to middels interiørinteresserte mennesker med mange sterke meninger! Kanskje det var derfor vi også beholdt mye fra de forrige eierne: kjøkkenet, peisen, gulvene, rominndelingen, og bare malte vegger.

Les også: Fra rotete kjøkken til fantastisk allrom

Brukte mye tid på lys

Det som tok mest tid for Henriette og kjæresten var valg av lamper.

– Vi må jo ha lys, og jeg synes det er viktig at lampene ser ok ut. Men jeg synes det er utrolig vanskelig å velge riktig. Heldigvis har jeg ei venninne som er dekoratør og rekvisitør, så henne har jeg bombardert med sikkert 900 bilder av ulike lamper som jeg har vurdert. Jeg må le når jeg tenker på all tiden jeg brukte på lys!

BEHOLDT KJØKKENINNREDNINGEN: Kjøkkeninnredningen ble stående fra de forrige eierne, og er matchet med andre grå toner.
BEHOLDT KJØKKENINNREDNINGEN: Kjøkkeninnredningen ble stående fra de forrige eierne, og er matchet med andre grå toner. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Peiskos og kjøkkenkrok

Henriette har to favorittsteder i huset, det er foran peisen i stuen og i kroken på kjøkkenet.

– Etter at ungene har lagt seg trekker vi to stoler ut i midten av rommet, foran peisen, og så snakker vi og drikker rødvin, sier hun.

Ellers er det kroken på kjøkkenet som er favorittstedet å være.

- Der leser jeg bøker, datteren min gjør lekser, og det er et deilig sted bare å slappe av. Jeg skulle gjerne svart «i den digre sofaen», siden jeg hadde verdens diggeste sofa i mitt forrige hjem, men vi klarte altså ikke å finne et hus som passet til mitt gigantiske favorittmøbel, ha ha ha.

Les også: Disse blomstene klarer seg selv i hagen

Viktig med kunst

Det er mye forskjellig billedkunst på veggene til Henriette. Og det er ikke tilfeldig.

– Jeg er veldig glad i kunst, og har hatt perioder hvor jeg har gått litt inn i det, vært med i budrunder på blomqvist.no og sånn. Akkurat nå er det en stund siden jeg har tenkt så mye på det, men da nyter jeg det jeg har fått til i de mer aktive fasene. Jeg liker mye forskjellig, og velger kun ut fra hjertet. Og så synes jeg det er viktig å investere i noe ordentlig å ha på veggene. Du finner ikke mye tull på veggene hos oss, bortsett fra bildene som henger langs trappen. Det var Rune som hengte opp Natt&Dag-bildene av Per Sandberg og Bahareh Letnes for å være morsom. Vi lot de bli hengene fordi vi både syntes det var gøy og fint.

FAVORITTKROK: Favorittkroken for boklesing, lekser, kos og fjas. Den innebygde benken ligger i utkanten av kjøkkenet og har utsikt over både kjøkken og stue. Teppet er fra Anouska, putene og velurpuffen fra Day Home.
FAVORITTKROK: Favorittkroken for boklesing, lekser, kos og fjas. Den innebygde benken ligger i utkanten av kjøkkenet og har utsikt over både kjøkken og stue. Teppet er fra Anouska, putene og velurpuffen fra Day Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Et hus for fest og selskap

KJÆRLIGHET OG PLANLEGGING: Henriettes nye hjem er et resultat av mye kjærlighet, planlegging, et godt utgangspunkt og noen kompromisser underveis. Målet var å skape et hjem som er godt og komfortabelt for alle som skal bo der.
KJÆRLIGHET OG PLANLEGGING: Henriettes nye hjem er et resultat av mye kjærlighet, planlegging, et godt utgangspunkt og noen kompromisser underveis. Målet var å skape et hjem som er godt og komfortabelt for alle som skal bo der. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Dersom det skulle bryte ut brann hos Henriette, så er hun ikke i tvil om hva hun ville ha tatt med først.

– Jeg tar med ungene først. Hahaha, ja, det ville jeg. Og ellers? Hmm ... Jeg knytter meg ikke så lett til ting, egentlig. Kanskje private fotografier og bilder, men ellers kommer jeg ikke på noe som er verdt en ekstra tur inn i flammene. Da jeg skilte meg, tok jeg nesten ikke med noen ting, kun et spisebord, et teppe, skrivebord og en bokhylle, så det sier jo sitt.

Og spisebordet har absolutt blitt brukt i det nye hjemmet til Henriette og Rune. Særlig har det gjort nytten som samlingspunkt for middagsselskaper.

– Vi har ofte gjester til middag, og søndagsmiddager liker jeg ekstra godt. Da kan alle i familien komme, og det synes jeg er så koselig. Når vi inviterer gjester tenker jeg aldri på pynting, men fokuserer på å lage god mat. Toppen av lykke er hvis vi er seks-åtte personer rundt bordet, da kan man svinge opp litt i matveien. Det er gøy. Men huset tåler også en god fest. Da vi flyttet inn, holdt vi en svær innflyttingsfest for naboer og venner, og det står fremdeles!

Les også: Stusselig familiebad fikk nytt liv. Se forvandlingen!

NY TRAPP: De nydelige lampene er fra Tsjekkia, og hang igjen etter de forrige eierne. Ellers har Rune og Henriette laget ny trapp, malt veggene hvite og gelenderet lyseblått.
NY TRAPP: De nydelige lampene er fra Tsjekkia, og hang igjen etter de forrige eierne. Ellers har Rune og Henriette laget ny trapp, malt veggene hvite og gelenderet lyseblått. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SPISESTUEN: Her er samme bildet som øverst i saken - med mer av Henriette og Runes fargevalg.
SPISESTUEN: Her er samme bildet som øverst i saken - med mer av Henriette og Runes fargevalg. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning