innrede klassisk bygårdsleilighet

- Leiligheten er lys og varm, vi blir glade av å bo her

Åpenhet og positivitet er viktig for Stian og Lars Martin, noe de mener gjenspeiler seg i leiligheten.

INNREDE KLASSISK BYGÅRDSLEILIGHET: Stilen til Stian og Lars Martin er preget av livet paret har levd, de mange reisene i Europa, Afrika og Asia. Stuen er malt okergul, en farge de betegner som fantastisk og sier går til de fleste andre farger.
INNREDE KLASSISK BYGÅRDSLEILIGHET: Stilen til Stian og Lars Martin er preget av livet paret har levd, de mange reisene i Europa, Afrika og Asia. Stuen er malt okergul, en farge de betegner som fantastisk og sier går til de fleste andre farger. Foto: Filippa Tredal
Publisert Oppdatert

I en rolig bakgate i Oslo ligger en bygård fra forrige århundreskifte. Titter du opp, ser du store vinduer og en balkong i annen etasje. Her fant Stian og Lars Martin sitt nye hjem.

– Vi kikket rundt i området lenge og gjorde oss kjent i det rolige strøket med mange grøntområder, til tross for den sentrale beliggenheten. Det er mange hyggelige spisesteder og små butikker som vi benytter oss av her, for oss var nabolaget og atmosfæren avgjørende for kjøpet, sier Stian til magasinet Bonytt.

Inn med farger

Leiligheten ble ikke mindre attraktiv da de kom inn i den sjarmerende bakgården, og videre inn i den typiske trappeoppgangen med blyglassvinduer og smijernsgelender. Paret møtte en leilighet med luftige rom, med doble fløydører og originale rosetter og stukkatur.

Femromsleiligheten var pent renovert, men overflatene var klassiske grå og hvite. Det ble for kjedelig for Stian og Lars Martin, de ville fargelegge den nye boligen.

– Med enkle midler kunne vi overflatebehandle leiligheten. Vi malte bare veggene, og valgene ble nok en motvekt til slik boligen var opprinnelig, men for oss falt alt på plass. Med fargene fikk vi inn varme, og uten at vi tenkte altfor mye på kombinasjonene på forhånd, ble det likevel en helhet, forklarer de.

Les også: Unngå fargefeilene

Preg av reiser

Stuen er malt okergul, en farge Stian betegner som fantastisk og sier går til de fleste andre farger. Sofaen designet paret like greit selv. Selve sofaen er bygget i Spania, og tekstilet i sølvfarget velur er bestilt som metervare fra England.

– I den gule stuen får vi energi, og vi krydrer gjerne med ekstra farger ved å variere puter og pledd. Den andre stuen er malt i en rolig og varm grønnfarge, et rom for avslapning, her har vi hverken TV eller annet som kan forstyrre oss. Soverommet malte vi i en behagelig blånyanse, den bidrar til ro og god søvn.

Stilen er preget av livet paret har levd, de mange reisene i Europa, Afrika og Asia. Små og store gjenstander som de setter pris på, hver ting har funnet sin plassering, blant annet tre store bildene av den maltesiske fotografen Kris Micallef. Lars Martin har bodd på Malta, og paret liker å ha lokal kunst derfra i storbyleiligheten, selv om det ikke gjenspeiler seg i motivene.

Les også: Hver millimeter er bevisst innredet

En sosial sone

– Vi ønsker ikke å følge spesifikke trender, det viktigste er å finne farger og interiør som skaper et hjem for oss. Vi har mange personlige ting som er arvet, og de brukes hyppig i hverdagen, enten det er bilder, møbler, pyntegjenstander eller et pent servise, forteller Stian.

Paret finner ofte frem serviset for å dekke til lunsj eller middag i det store kjøkkenet.

– På kjøkkenet valgte vi å beholde det lyst, men vi har valgt en varmere farge. Det er et perfekt rom for måltider med mange venner. Det er god plass rundt spisebordet og en sittegruppe og grill på balkongen rett utenfor, forteller Stian.

Uten gjenboere og med store vinduer får de inn mye lys, og Stian beskriver utsikten som et himmelskue.

– Åpenhet og positivitet er viktig for oss, noe vi håper gjenspeiler seg i leiligheten. For oss er leiligheten lys og varm, vi blir rett og slett glad av å bo her.

Gulvet i den lange, smale gangen er kledd med historiske fliser, historiske.no. Her er det plass til syklene, og høyden er utnyttet ved å lage en smal hylle med yndlingsbildene, bildet som skimtes best, er signert Andy Warhol. Den dype røde fargen er Dusty Purple fra Jotun.
Gulvet i den lange, smale gangen er kledd med historiske fliser, historiske.no. Her er det plass til syklene, og høyden er utnyttet ved å lage en smal hylle med yndlingsbildene, bildet som skimtes best, er signert Andy Warhol. Den dype røde fargen er Dusty Purple fra Jotun. Foto: Filippa Tredal
Det lyse, store kjøkkenet er skapt for matlaging og større middager, innredningen er fra Kvik. På balkongen rett utenfor står grillen.
Det lyse, store kjøkkenet er skapt for matlaging og større middager, innredningen er fra Kvik. På balkongen rett utenfor står grillen. Foto: Filippa Tredal
I den okergule stuen står en egendesignet sofa med sølvfarget velurtekstil, sofaen er bygget i Spania. Salongbordet er fra MBJ Design, det blå teppet er Massimo Bamboo. Bildet er av fotograf Kris Micallef, kjøpt på Malta, krismicallef.com. I Butterfly-stolen ligger et bunadsteppe fra Fram Oslo. Putene og vasen er fra Eske. Gulfargen er Masala fra Jotun.
I den okergule stuen står en egendesignet sofa med sølvfarget velurtekstil, sofaen er bygget i Spania. Salongbordet er fra MBJ Design, det blå teppet er Massimo Bamboo. Bildet er av fotograf Kris Micallef, kjøpt på Malta, krismicallef.com. I Butterfly-stolen ligger et bunadsteppe fra Fram Oslo. Putene og vasen er fra Eske. Gulfargen er Masala fra Jotun. Foto: Filippa Tredal
Trekisten i hjørnet er et koselig minne fra Stians mamma, den kjøpte hun på auksjon på 1990 tallet. Hyllene i tre og messing er Morse fra Ox Denmarq. På hyllene står pynteting, noe er arvet og annet er fra reiser blant annet i Afrika.
Trekisten i hjørnet er et koselig minne fra Stians mamma, den kjøpte hun på auksjon på 1990 tallet. Hyllene i tre og messing er Morse fra Ox Denmarq. På hyllene står pynteting, noe er arvet og annet er fra reiser blant annet i Afrika. Foto: Filippa Tredal
Den grønne stuen er parets trivselsrom. Den originale taklampen er fra Buster & Punch. Dagsengen er fra Habitat, og bildet er tatt av Kris Micallef, krismicallef.com. Konsollbordet er vintage fra Slettvoll, den store lampen er fra Konzept H-P og speilet er fra Eske Interiør. Gulvet er eikeparkett, og veggene er malt med Green Leaf fra Jotun.
Den grønne stuen er parets trivselsrom. Den originale taklampen er fra Buster & Punch. Dagsengen er fra Habitat, og bildet er tatt av Kris Micallef, krismicallef.com. Konsollbordet er vintage fra Slettvoll, den store lampen er fra Konzept H-P og speilet er fra Eske Interiør. Gulvet er eikeparkett, og veggene er malt med Green Leaf fra Jotun. Foto: Filippa Tredal
Soverommene ligger ut mot bakgården. Det lille vinduet gir ekstra lysinnfall og gir rommet et annerledes preg. Ved det store vinduet står en Tolix-krakk med en grønn plante. Rommet er malt i en behagelig blåtone, Demin Blue fra Jotun.
Soverommene ligger ut mot bakgården. Det lille vinduet gir ekstra lysinnfall og gir rommet et annerledes preg. Ved det store vinduet står en Tolix-krakk med en grønn plante. Rommet er malt i en behagelig blåtone, Demin Blue fra Jotun. Foto: Filippa Tredal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning