Innrede loftsleilighet

Hver millimeter er bevisst innredet

I den smale tre-etasjes townhouse-leligheten på Grünerløkka, ønsket Line å bevare boligens særpreg, uten å gå på bekostning av komforten

INNREDE LOFTSLEILIGHET; Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da Line Raaen skulle pusse opp sin tre etasjes townhouse-leilighet.
INNREDE LOFTSLEILIGHET; Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da Line Raaen skulle pusse opp sin tre etasjes townhouse-leilighet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene hos Line på Grünerløkka, her bor hun og datteren Amalie i en bybolig fordelt over tre etasjer. På toppen av det hele har de en skjermet, liten takterrasse.

Line forteller at hun vokste opp i et gammelt hus, og siden har hun vært fascinert av boliger med særpreg, historie og godt bevarte detaljer. I voksen alder har hun imidlertid bodd flere år i Nederland og Belgia, og hun ble inspirert av de kontinentale boligene der.

Det var nok derfor det ble huset midt i byen. Med egen inngang fra en frodig bakgård med grøntarealer, fontene og sittesoner.

– Jeg så med en gang at den smale boligen over flere etasjer passer perfekt. Amalie har mange venner rett på utsiden av døren, det var en forutsetning at hun kan leke i trygge omgivelser selv om vi bor midt i byen, forteller Line til magasinet Bonytt.

Les også: Slik innreder du smartest mulig hjemme

Bodde seg inn

For fem år siden ble leiligheten med mye dagslys, skråtak og bjelker deres. For Line var det naturlig å bevare de originale detaljene samtidig som hun tilførte noe nytt.

– Da jeg skulle planlegge farger og interiør, var det fint å fremheve skråtakene, bjelker og genuine detaljer, men det skulle ikke gå på bekostning av komfort. Vi investerte i nye parkettgulv med gulvvarme i alle etasjene. Plasstøpte benkeplater i betong på kjøkkenet skaper kontraster til det øvrige treverket og lyse materialvalget.

Innredningen er nøye planlagt over tid, det tok noen år før puslespillet ble ferdig.

– Av erfaring vet jeg at det er lurt å bo seg inn før store avgjørelser blir tatt. Jeg lager alltid moodboards for hvert rom når det skal planlegges, tar mål av plassen som skal innredes og sørger for at hver sone møbleres med interiør som passer sammen både i størrelse og stil, og ikke minst skal materialene og fargene spille sammen, sier forteller hun.

Les også: Hvordan utnytte plassen best mulig når du skal pusse opp et lite kjøkken?

Klassisk stil

Sofatrekk og puter bytter hun ut etter årstid, trender eller humør, men det øvrige møblementet er valgt i en klassisk nordisk stil. Møblene er tidløse og designet av skandinaviske formgivere, de skal vare lenge, tåle å bli brukt og overleve trendskifter.

Vinduene fra skåtaket gjør at lyset faller fint ned på interiøret. Sofaen jun valgt var Søderhamn fra Ikea, men den har fått rosa, delikat trekk fra Bemz. Messinglampen er IC F1 fra Flos. Sofabordet er fra MBJ Design, kjøpt hos Tannum Møbler. Gyngestolen med skinn er Eames Rocker fra Vitra, designet av Charles og Ray Eames. Parkettgulvet i ask er fra Timberwise. En dempet fargepalett og møblering fremhever det høye skråtaket og de synlige bjelkene.

– Jeg har laget funksjonelle løsninger for å utnytte plassen maksimalt. Under det ene trapperommet har jeg innredet vaskerom, Amalie har fått hemmelig lekerom under trappen til terrassen og en liten nisje er blitt kontor på gjesterommet.

I tiden fremover kommer trinnene opp til takterrassen til å bli flittig benyttet. Takterrassen er godt beskyttet, den er ikke stor, men er et yndet sted så lenge sesongen tillater det.

– Uteplassen på Løkkas tak er en sosial sone, hos meg er dørene alltid åpne for spontane besøk av venninner og nabodamer. Vi skravler, drikker hvitvin og koser oss ut i de sene kveldstimene, hører på bylivets lyder og fuglekvitter i trærne som omfavner huset og terrassen.

Takterrassen er godt beskyttet, den er ikke stor, men er et yndet sted så lenge sesongen tillater det. Lysslyngen skaper stemning og benkene fylles med skinn og puter. – Dette er en ideell plass enten det er for frokost i helgene, venninner som kommer på vinbesøk eller sene høstkvelder med te og jazzmusikk fra høyttalerne, sier Line.
Takterrassen er godt beskyttet, den er ikke stor, men er et yndet sted så lenge sesongen tillater det. Lysslyngen skaper stemning og benkene fylles med skinn og puter. – Dette er en ideell plass enten det er for frokost i helgene, venninner som kommer på vinbesøk eller sene høstkvelder med te og jazzmusikk fra høyttalerne, sier Line. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Kjøkkeninnredningen er fra Kvik og de grå benkeplatene er støpt i 
betong. Legg merke til at overskapene er tilpasset det skrå taket.
Kjøkkeninnredningen er fra Kvik og de grå benkeplatene er støpt i betong. Legg merke til at overskapene er tilpasset det skrå taket. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Rundt det uttrekkbare spisebordet fra danske Haslev Møbelsnedkeri står klassikerne, Syvern, designet av Arne Jacobsen. Lampen over bordet er fra Ryetti, kjøpt hos Verket Interiør.
Rundt det uttrekkbare spisebordet fra danske Haslev Møbelsnedkeri står klassikerne, Syvern, designet av Arne Jacobsen. Lampen over bordet er fra Ryetti, kjøpt hos Verket Interiør. Foto: Yvonne Wilhelmsen
I andre etasje ligger soverommet med duse grønne vegger. Sengetøyet i lin er fra HM Home, og stråhattene er fra en reise i Mexico. Sengegavlen er en malt mdf-plate som er skrudd fast i veggen, platen er malt i Morgendis, Jotun. Veggene er malt i fargen Minty Breeze fra Jotun.
I andre etasje ligger soverommet med duse grønne vegger. Sengetøyet i lin er fra HM Home, og stråhattene er fra en reise i Mexico. Sengegavlen er en malt mdf-plate som er skrudd fast i veggen, platen er malt i Morgendis, Jotun. Veggene er malt i fargen Minty Breeze fra Jotun. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Leiligheten over tre plan har inngang fra en frodig bakgård, som er tegnet av Snøhetta arkitektkontor. Beliggenheten var avgjørende for Lines boligvalg, men også det arkitektoniske.
Leiligheten over tre plan har inngang fra en frodig bakgård, som er tegnet av Snøhetta arkitektkontor. Beliggenheten var avgjørende for Lines boligvalg, men også det arkitektoniske. Foto: Yvonne Wilhelmsen
I barområdet står krakker fra et møbelsnekkeri i København. – De er ekstra høye, noe som passer barområdet perfekt, sier Line. Crystal Bulb fra Lee Broom henger over kjøkkensonen. Lyst tre harmonerer utmerket sammen med det hvite interiøret med innslag av betong og røffe bjelker.
I barområdet står krakker fra et møbelsnekkeri i København. – De er ekstra høye, noe som passer barområdet perfekt, sier Line. Crystal Bulb fra Lee Broom henger over kjøkkensonen. Lyst tre harmonerer utmerket sammen med det hvite interiøret med innslag av betong og røffe bjelker. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning