pusse opp lite bad

Luksus på liten plass

Adele Flakke Johannessen ønsket hotellstil på badet, men det var lite og hadde toalettet nærmest plassert i dusjen. Se hvilke løsninger interiørarkitekten valgte.

PUSSE OPP LITE BAD: Adele hadde lenge ønsket å bli kvitt dusjforhenget og å få et bad der hun hadde lyst til å være. Ved hjelp av interiørarkitekten fikk hun den baderomsluksusen hun drømte om.
PUSSE OPP LITE BAD: Adele hadde lenge ønsket å bli kvitt dusjforhenget og å få et bad der hun hadde lyst til å være. Ved hjelp av interiørarkitekten fikk hun den baderomsluksusen hun drømte om. Foto: Anne Bråtveit
Publisert Oppdatert

Adele Flakke Johannessen bor på St. Hanshaugen i Oslo og hadde et trangt, lite bad som hun ikke trivdes i. Da ble Bonytthjelpens interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen redningen.

- Håpet var å bli kvitt dusjforhenget og få et bad der jeg har lyst til å være, samt få plass til vaskemaskin og tørketrommel. Badet var veldig lite og litt upraktisk, forteller hun til Bonytt.

Les også: Innredning av små bad er lettere enn du tror

Innlemmet en bit av gangen

Interiørarkitekt en flyttet inngangen til stuen og innlemmet en bit av entreen i badet. Slik fikk badet halvannen ekstra kvadratmeter.

– Jeg flyttet også toalettet, slik at dusjen ble frigjort. Og vi fjernet dusjforhenget og satte opp dusjvegger i glass i stedet, sier Bernt.

Plantegning før og etter: Adeles entre var ikke plasseffektiv. Inngangen til stuen ble flyttet, og den smale tarmen som før ledet mot stuen, er nå innlemmet i badeværelset. Plassen på badet er nå også bedre utnyttet.
Plantegning før og etter: Adeles entre var ikke plasseffektiv. Inngangen til stuen ble flyttet, og den smale tarmen som før ledet mot stuen, er nå innlemmet i badeværelset. Plassen på badet er nå også bedre utnyttet. Foto: Anne Bråtveit

Toalettet ble flyttet til nisjen der vasken var før. Ny vask ble plassert der det før sto en ruvende vaskemaskin.

– Så lenge toalettet er innebygd, kan dette lett flyttes. Det gjelder bare å ha planen klar til rørleggeren om hvor soilrør skal gå. Uten en klar plan, risikerer du at rørlegger går for enklest mulig løsning, som ikke nødvendigvis er den mest estetiske. På små bad må detaljene være ekstra gjennomtenkte, sier Bernt.

Les også: Her er de største baderomstabbene

Dette kostet jobben

Byggearbeid Arthur Bygg: 200 000,- Rørlegger Tett er Tett: 52 000,- Elektriker El partner: 25 000,-
Vask med skuff fra M & M Bad og Design: 10 395,-
Speil fra Element Studio: 2750,-
Knagger og håndklær fra Hviit: 1300,-
Kombinert vaskemaskin og tørketrommel fra LG: 6495,-

Til sammen: 297 940,-

Brukte treverk for å få badet mer eksklusivt

Adele ønsket seg et helhetlig bad i innbydende hotellstil. Hun hadde ikke sett for seg bruk av treverk og ville ha fliser i kombinasjon med våtromstapet. Bernt overtalte henne i stedet til å gå for eik.

– Det blir kjedelig utelukkende med fliser, så jeg introduserte noen malte flater og en eikevegg, sier Bernt.

Eikeveggen, som er parkettgulv satt opp på veggen ved badets inngang, gjør rommet eksklusivt.

– Et rom trenger flere typer materialer som spiller sammen for å få et spennende uttrykk. Ikke vær redd for å mikse overflatestrukturer, råder Bernt.

Svarte fuger mellom flisene og svarte blandebatterier gjør det lille badet ekstra spennende.

– I badets nye del, satte vi inn en kombinert vaskemaskin og tørketrommel, som er under en halv meter dyp. Over maskinen plasserte Bernt hyller i eik, med plass til håndklær, vaskemiddel og skittentøykurv.

Før: – Man tenker ikke akkurat "wow" når man kommer inn her, mente Adele. Til venstre i bildet sees den gamle vaskemaskinen. Toalettet ble flyttet inn i nisjen til høyre i bildet.
Før: – Man tenker ikke akkurat "wow" når man kommer inn her, mente Adele. Til venstre i bildet sees den gamle vaskemaskinen. Toalettet ble flyttet inn i nisjen til høyre i bildet. Foto: Anne Bråtveit
Svarte blandebatterier og armaturer står fint mot svarte fuger. – Adeles utvalgte detaljer harmonerer særdeles godt her i rommet. Men vær klar over at prisen på svarte armaturer er høyere enn for armaturer i kromutførelse, sier Bernt. I dusjsonen er det lagt grå mosaikk på brett, 5 x 5 cm fliser. Gulvet har fliser i samme grånyanse, med mål 30 x 60 cm, som følger rommets lengderetning. Veggen med toalettnisjen er malt med våtromsmaling, ikke flislagt. – Om en fliselegger alle veggene, så er alt låst. Har du noen malte flater, står du mye friere til å gjøre rimelige endringer, introdusere mer farge, for eksempel, sier interiørarkitekten.
Svarte blandebatterier og armaturer står fint mot svarte fuger. – Adeles utvalgte detaljer harmonerer særdeles godt her i rommet. Men vær klar over at prisen på svarte armaturer er høyere enn for armaturer i kromutførelse, sier Bernt. I dusjsonen er det lagt grå mosaikk på brett, 5 x 5 cm fliser. Gulvet har fliser i samme grånyanse, med mål 30 x 60 cm, som følger rommets lengderetning. Veggen med toalettnisjen er malt med våtromsmaling, ikke flislagt. – Om en fliselegger alle veggene, så er alt låst. Har du noen malte flater, står du mye friere til å gjøre rimelige endringer, introdusere mer farge, for eksempel, sier interiørarkitekten. Foto: Anne Bråtveit
Veggflisene har mål 10 x 30 cm. De er lagt mot hverandre med overlapp 1/3 mot 2/3 i forhold til fuging. – Jeg likte godt at Adele valgte klassiske fliser. Kombinert med eik og malte flater, vil valget være godt over tid, sier Bernt. Den åpne hylleløsningen er han også begeistret for. – Jeg valgte å bruke løse hyller. Hadde vi satt inn skap, ville rommet føltes smalere og trangere, og det er smalt nok fra før, sier han.
Veggflisene har mål 10 x 30 cm. De er lagt mot hverandre med overlapp 1/3 mot 2/3 i forhold til fuging. – Jeg likte godt at Adele valgte klassiske fliser. Kombinert med eik og malte flater, vil valget være godt over tid, sier Bernt. Den åpne hylleløsningen er han også begeistret for. – Jeg valgte å bruke løse hyller. Hadde vi satt inn skap, ville rommet føltes smalere og trangere, og det er smalt nok fra før, sier han. Foto: Anne Bråtveit
Knaggene Afteroom Coat Hanger i svart er fra Menu. Håndklærne er fra HAY. Parkettveggen hever uttrykket på badet, og gir et snev av stuefølelse til rommet. – Jeg var skeptisk til å ha eik på badet, men i ettertid endte jo den veggen opp med å bli den fineste detaljen, sier Adele.
Knaggene Afteroom Coat Hanger i svart er fra Menu. Håndklærne er fra HAY. Parkettveggen hever uttrykket på badet, og gir et snev av stuefølelse til rommet. – Jeg var skeptisk til å ha eik på badet, men i ettertid endte jo den veggen opp med å bli den fineste detaljen, sier Adele. Foto: Anne Bråtveit
Speilet med svart ramme er fra AYTM Quadro, kjøpt hos M & M Bad og Design på Lørenskog. – Ikke fell speil inn i veggen. Du står mye friere til å bytte ut og endre uttrykk, om du har løse speil, råder Bernt.
Speilet med svart ramme er fra AYTM Quadro, kjøpt hos M & M Bad og Design på Lørenskog. – Ikke fell speil inn i veggen. Du står mye friere til å bytte ut og endre uttrykk, om du har løse speil, råder Bernt. Foto: Anne Bråtveit

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning