Hytteinteriør i slottsklasse

Tømmer ute, lekkert interiør inne

Skeikampen-hytta har en sober innredning signert en av hovedstadens mest velrenomerte interiørdesignere.

PEISSMYKKE: Megapeisen er kledd med skifer og annen stein fra Skeikampenområdet. Ildrommet er foret med med kvadratiske bakerovnsteiner. De ble svertebehandlet for å få den riktige, nattsvarte fargen. Peiskappen er tradisjonell, stilren og hvitpusset.
PEISSMYKKE: Megapeisen er kledd med skifer og annen stein fra Skeikampenområdet. Ildrommet er foret med med kvadratiske bakerovnsteiner. De ble svertebehandlet for å få den riktige, nattsvarte fargen. Peiskappen er tradisjonell, stilren og hvitpusset. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

Den oppsiktsvekkende tømmerhytta inngår i et lite familietun som består av to hytter og en garasje. Anlegget ligger diskre skjermet av fjellbjørkeskogen på åtte hundre meters høyde, og herfra er det ikke langt til andre, spennende fjellhytter, skiheisene og de ærverdige hotellene på Skeikampen øverst i Gudbrandsdalen.

.

Stue i særklasse

LETT OG LUFTIG: Med god plass rundt seg får alle møblene mulighet til å "puste". Her er det møblert, men ikke overmøblert. Selv om fargene som er brukt er i en dempet skala, er atmosfæren i rommet frisk og frodig.
LETT OG LUFTIG: Med god plass rundt seg får alle møblene mulighet til å "puste". Her er det møblert, men ikke overmøblert. Selv om fargene som er brukt er i en dempet skala, er atmosfæren i rommet frisk og frodig. Foto: FOTO: Espen Grønli

Stua med den himmelhøye peisen er det mest oppsiktsvekkende rommet i den største hytta. - Denne delen av hytta måtte bare bare bli så stor, sier interiørdesigner Yvonne Stenersen i Gyldenløve Interiør i Oslo til klikk.no. Hun har hatt betydelig ansvar for interiørarbeidene i flere av kongehusets boliger (og båter).

HØREIST: Peisen er ren og hvit og jakttrofeet er et av flere såkalte focal points som spisser interiøret. Møblene kommer fra diverse småbutikker på kontinentet.
HØREIST: Peisen er ren og hvit og jakttrofeet er et av flere såkalte focal points som spisser interiøret. Møblene kommer fra diverse småbutikker på kontinentet. Foto: FOTO: Espen Grønli

Samspill mellom soner

Denne seksjonen skulle nemlig romme både stuedelen med peisen samt en raus spiseplass med tv-sone ut mot kjøkkenet. I grensesonen mellom stue og kjøkken ble det i tillegg funnet plass til en hyggelig avslapningsbenk. Den er et yndet tilholdssted for gjester og venner når maten tilberedes.

Moderne touch

Å skape et lett og luftig interiør, ispedd en moderne touch og en god porsjon varme var målsettingen til Stenersen og hennes medarbeider Cecilie Korvald.

Ekte vare

- Dette fikk vi til ved blant annet å blande ekte, jordnære elementer som hører naturlig sammen. Her er det både tre og skifer fra nærområdet, forteller Stenersen.

.

.

KLASSISK BALANSE: Storstuen er møblert i en sikker blanding av møbler og kunst fra butikker og gallerier på kontinentet. Bak metallrekkverket i annen etasje skjuler det seg nok en stue. Disse to rommene supplerer hverandre, og to generasjoner kan oppholde seg på hvert sitt sted, og samtidig ha god kontakt.
KLASSISK BALANSE: Storstuen er møblert i en sikker blanding av møbler og kunst fra butikker og gallerier på kontinentet. Bak metallrekkverket i annen etasje skjuler det seg nok en stue. Disse to rommene supplerer hverandre, og to generasjoner kan oppholde seg på hvert sitt sted, og samtidig ha god kontakt. Foto: FOTO: Espen Grønli

.

Internasjonale impulser

ET ÅPENT, SANSELIG ROM: Felles hygge for flere generasjoner var målet for innredningen og her ser vi hvordan den unge garde har fått sin egen stue i annen etasje. Bad både i første- og underetasje. Treverket er behandlet slik at det ikke gulner.
ET ÅPENT, SANSELIG ROM: Felles hygge for flere generasjoner var målet for innredningen og her ser vi hvordan den unge garde har fått sin egen stue i annen etasje. Bad både i første- og underetasje. Treverket er behandlet slik at det ikke gulner. Foto: FOTO: Espen Grønli

Men her er det også nok av frodige elementer og inspirasjon fra den store verden. Både møbler, malerier og en rekke kunstgjenstander er samlet inn over lengre tid, spesielt til dette prosjektet. Derfor finner vi også utrykksfulle ting fra mange kanter. Noe kommer fra bortgjemte småbutikker og gallerier i Roma, annet er fra Frankrike og England. Nesten ikke noe av dette finnes for vanlig salg i norske butikker.

Lune toner tåler kontraster

KUL KOMBINASJON: Proffen har flettet sammen nytt og gammelt til en helhet. Legg merke til hvordan interiøret er bygget opp i høydenivåer.
KUL KOMBINASJON: Proffen har flettet sammen nytt og gammelt til en helhet. Legg merke til hvordan interiøret er bygget opp i høydenivåer. Foto: FOTO: Espen Grønli

En utpreget lun, dempet tone går som en rød tråd gjennom alle rom i hytta.

- Det spesielle med slike lune, harmoniske hytteinteriører er at de tåler skarpe valører og kontaster. Det gir både liv og variasjon i miljøet, forklarer designeren.

DEMPET STIL MED KONTRASTER: Fra salongen ved peisen ser vi hvordan innreder  Yvonne Stenersen har supplert den lune stilen med enkelte, fargerike kontaster. Bilde av den franske maler Francois Dilasser. Gang med oppgang til annen etasje med blant annet "galleri".
DEMPET STIL MED KONTRASTER: Fra salongen ved peisen ser vi hvordan innreder Yvonne Stenersen har supplert den lune stilen med enkelte, fargerike kontaster. Bilde av den franske maler Francois Dilasser. Gang med oppgang til annen etasje med blant annet "galleri". Foto: FOTO: Espen Grønli

Tekstiler er topp

STOFFLIGHET GIR OPPLEVELSER: Arrangementet ved konsollen under det rødbrune bildet av Francois Dilasser er nøye sammensatt.
- Jeg blir aldri lei bildene til Dilasser, sier Yvonne Stenersen. Dette motivet med den spesielle stoffligheten passer utmerket her i høyfjellet.
STOFFLIGHET GIR OPPLEVELSER: Arrangementet ved konsollen under det rødbrune bildet av Francois Dilasser er nøye sammensatt. - Jeg blir aldri lei bildene til Dilasser, sier Yvonne Stenersen. Dette motivet med den spesielle stoffligheten passer utmerket her i høyfjellet. Foto: FOTO: Espen Grønli

Tekstilene som pryder alle værelser i familietunet følger opp den presisjon, varme og ekthet som ellers preger materialbruken i prosjektet.

Gardiner og stoffer til møbler er viktige elementer i interiøret. De ble nøye utvalgt på grunn av sin særegne frodighet. De har en tydelig karakter og utstråling til tross for at de langt fra er fargerike.

.

.

Se mer:

Er dette landets kuleste skihytte?

To strøk caffe latte-farge fornyet hytta

Nye, inspirende bilder på interiørguiden

STILIGE STOFFER: Innrederne brukte lette gardintekstiler, og de er arrangert for å kunne trekkes helt for. Folder og kapper skal alltid være rikelige og gardinene må dekke hele vinduet, uten mulighet for glipper.
STILIGE STOFFER: Innrederne brukte lette gardintekstiler, og de er arrangert for å kunne trekkes helt for. Folder og kapper skal alltid være rikelige og gardinene må dekke hele vinduet, uten mulighet for glipper. Foto: FOTO: Espen Grønli

Fikk ikke kalle datteren Ronnia Røverdatter

ET STED FOR DIALOG: Kjøkkenet like ved stuen byr blant annet på rause kjøleskuffer og en hyggelig sittebenk. Nordby Snekkerverksted, Øyer var produsent av det meste av fast innredning i hytta.
ET STED FOR DIALOG: Kjøkkenet like ved stuen byr blant annet på rause kjøleskuffer og en hyggelig sittebenk. Nordby Snekkerverksted, Øyer var produsent av det meste av fast innredning i hytta. Foto: FOTO: Espen Grønli
SOV SØTT: Sengegardinen er lekkert gjennomskinnelig. Sengen er tegnet av Cecilie Korvald.
SOV SØTT: Sengegardinen er lekkert gjennomskinnelig. Sengen er tegnet av Cecilie Korvald. Foto: FOTO: Espen Grønli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning