Plantegning på hytte på Geilo

PLANTEGNING: Den to etasjers tømmerhytta har en praktisk og godt utnyttet planløsning © FOTO: Privat foto

Hytte Geilo

BELIGGENHET: Tømmerhytta ligger på Kikutkollen og har gode lysforhold og flott utsikt. © FOTO: Per Erik Jæger

Den sjarmerende tømmerhytta stod klar på Kikutkollen i påsken 2008.

Tømmerstua er en del av et felt med 19 hytter, og kom i utgangspunktet med trehvite vegger, furugulv og et standard Sigdal-kjøkken. Med sin estetiske sans og kreativitet har hytteeier Sissel satt et personlig preg på interiøret.

Resultatet er en lun og rustikk fjellhytte med egenkomponerte løsninger i alle rom.

Både vegger og tak har fått en omgang med beis, og furugulvet valgte de å erstatte med et gulv i røket ask. De brede plankene i 1-stav har et solid og kraftig uttrykk.

Lyst og levende

- Jeg har alltid likt lyse gulv og vegger, så det ble utgangspunktet for fargevalgene her. Jeg ønsket et dempet interiør kombinert med varme jordfarger. Siden rommene ikke er så store, var jeg redd det skulle føles innestengt med mørke vegger, forklarer Sissel.

- Jeg ønsket meg et lyst gulv med liv i, og syntes røket ask hadde de riktige egenskapene. Ellers har jeg fokusert mye på grått, brunt og blått, farger som jeg synes passer godt sammen.

Hytte Geilo

LYST OG LUFTIG: Den lyse behandlingen på vegger og tak gir hytta et luftig uttrykk. Gulvet i røket ask gir liv og varme til rommet. © FOTO: Per Erik Jæger

Hytte Geilo

KJØKKEN: Hytta kom med et standardkjøkken fra Sigdal som familien valgte å gjøre en del endringer på. Fargen har de selv valgt. © FOTO: Per Erik Jæger

Luftig kjøkken

På kjøkkenet har de valgt å fjerne flesteparten av overskapene og heller sette inn skap med glass i dørene for å få et luftig uttrykk. Benkeplaten er byttet ut med en plate i granitt, og innredningen er malt i en gråbrun farge.

Hytta har også mange elementer fra naturen, som mosedotter, kongler, bark og stein.

- Det er jo ikke så mye som skal til for å løfte interiøret, påpeker Sissel.

- Det er fint å sette sitt eget preg på ting, og man må jo bare bruke det man har. Jeg liker å blande gammelt og nytt og er svært glad i detaljer fra naturen.

Stilig spiseplass

Til spiseplassen har Sissel funnet et røft spisebord med industrielle detaljer, som hun har kombinert med klassiske Jærstoler.

Hytte Geilo

INDUSTRIELLE DETALJER: Spisebordet er rustikt med industrielle detaljer. De enkle Jærstolene gir spiseplassen et luftig uttrykk. © FOTO: Per Erik Jæger

Hytte Geilo

PRAKTISKE MØBLER: Sengene på soverommet er plassbygd og tilpasset etter rommet. © FOTO: Per Erik Jæger

Bordet er pyntet med lyng, lys og hjerter av bark. Stolene har de malt lyse i fargen Sand, og frisket opp med varme reinskinn.

- Jeg ønsket noen enkle stoler for å gi et lett og luftig uttrykk til rommet.

Til vinduene har Sissel valgt lyse lingardiner, igjen med tanke på å ha noe lett som ikke ville tynge ned interiøret.

Plassbygde møbler.

De tre soverommene og begge badene har plassbygde møbler. På den måten kan møblene tilpasses interiøret slik at plassen blir maksimalt utnyttet. Det vil også gi et unikt interiør med møbler ingen andre har.

Også her harmonerer fargene i grått, brunt og blått, med vinterlige detaljer i puter og pledd. Gamle ski og sekker pryder veggene, og bordene er pyntet med kvister, kongler og lys.

Naturinnslagene går igjen i hele hytta.

Gjenbruk

Interiøret har en spennende miks av gammelt og nytt, noe som gir hytta personliget og varme.

Hytte Geilo

LUNT INTERIØR: Varme farger og ulltekstiler gir tømmerhytta et lunt interiør © FOTIO: Per Erik Jæger

Hytte Geilo

VEGGPRYD: Sjarmerende detaljer og veggpryd gir et personlig interiør. På fjellhytta passer det med ski og vintermotiver. Dette bildet er kjøpt på Annekset interiør i Geilo. © FOTO: Per Erik Jæger

En del av gjenstandene som har funnet veien til Kikutkollen sto i Sissels gamle leilighet, mens noe er arvet og en del kjøpt inn.

Den gamle gyngestolen har hun kjøpt på en bruktmesse, mens stålampen en gang tilhørte hennes bestemor. Den har fått nytt liv med en ny skjerm.

Små detaljer

Bilder, ski og andre detaljer på veggene er med på å gi interiøret et personlig uttrykk.

Les også:

Slik innreder du sommerhytta

Trendy gjenbruk av gamle materialer

Slik gir du gulvet en flott overflate

Dette vil Norge ha

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!