Vakre interiører

- Skittentøysjakten har et skinntrukket, lyddempende lokk

Her er Norges flotteste interiører akkurat nå.

KULTURELLE KVALITETER: Fargene og møblene i denne stuen er spesielt utvalgte for å danne en rolig ramme omkring familiens kunst. Prosjektet er utført av interiørarkitekt MNIL Tone Nærø og ark.stud. Malin Sætervik.
KULTURELLE KVALITETER: Fargene og møblene i denne stuen er spesielt utvalgte for å danne en rolig ramme omkring familiens kunst. Prosjektet er utført av interiørarkitekt MNIL Tone Nærø og ark.stud. Malin Sætervik. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

Ifølge interiørarkitektene selv er disse fem interiørene noe av de beste bransjen har produsert det siste året. Den årlige utgivelsen av NILs Årbok er en begivenhet i interiørarkitektenes verden.

Her publiseres de prosjekter som regnes for å være av profesjonens beste. Og kremen av disse samles mellom to permer, som et bilde til offentligheten for hva denne ettertraktene faggruppen står for.

Noen fant veien gjennom nåløyet

- Alle prosjektene som ble publisert i boken måtte oppfylle disse kriterene, sier NILs daglige leder Ida Festervoll;

Bruken av materielle og sanselige stimuleringer som skaper et kulturuttrykk, identitet, brukervennlighet og en tilsiktet romopplevelse innenfor en gitt økonomisk ramme.

- Det kom inn mange fine interiørprosjekter til oss i år, og noen var soleklart egnet for publisering, sier jurymedlem, møbeldesigner MNIL Atle Tveit til Bonytt.no

- Mitt inntrykk er at nordmenn i økende grad etterspør kvalitet og helhetlige løsninger i interiørene sine, utdyper eksperten.

SOV SØTT: Soverommet har skreddersydde puter i silke, ull og lin. Sengeteppet er spesialtegnet til sengen.
SOV SØTT: Soverommet har skreddersydde puter i silke, ull og lin. Sengeteppet er spesialtegnet til sengen. Foto: FOTO: Espen Grønli

1. Klassisk og varig interiørstil

En gjennomført miljøvennlig profil er stikkord for interiørarkitekt MNIL Tone Nærøs innredning (over) av den nye boligen på tre plan. Rommene har for en stor del vegger i pusset mur eller bjørkefiner. Gulvene er i oljet, heltre eik. Nærø spesialtegnet blant annet bord, utemøbler og sengegavler. I tileggg bisto hun eierne med innkjøp av kunst. Utfordring var at kunst, skulpturer, arvegjenstander og tekstiler skullle spille sammen til harmonisk helhet.

2. Kunsten i høysetet

- Byggherrens egen kunst var retningsgivende for interiørkonseptet i denne 70-tallsboligen (under) , sier interiørarkitekt MNAL Mette Heimtun i Kristiansen&Bernhardt Arkitekt/Interiør til klikk.no

Huset hadde behov for oppussing og vedlikehold, og stilmessig ønsket eierne å dyrke husets allerede etablerte strenge arkitektoniske utrykk, særlig ved bruk av naturmaterialer. Det nye peisen har blitt en utmerket romdeler mellom kjøkken og stue. Interiørarkitektene tegnet flerfunksjonelle og møbler og utrustet boligen med en variert spot- og pendelbelysning.

3. Moderne kjerne i gammelt hus

ALT I ETT: Skapet er spesialbygd for tv og bøker - samt for utstilling av kunst. Prosjektet er utført av interiørarkitektene MNIL Mette Heimtun og Maria E. Andreassen.
ALT I ETT: Skapet er spesialbygd for tv og bøker - samt for utstilling av kunst. Prosjektet er utført av interiørarkitektene MNIL Mette Heimtun og Maria E. Andreassen. Foto: FOTO: Kjartan Murel
ET STILLE STED: Plassen ved vinduet er blitt familiens favorittsted. Sittebenken rommer både platesamling og platespiller.
ET STILLE STED: Plassen ved vinduet er blitt familiens favorittsted. Sittebenken rommer både platesamling og platespiller. Foto: FOTO: Kjartan Murel
EN SMART HJØRNELØSNING: Arbeidskroken har nedfellbar skriveplate. I nedfelt tilstand dekker den alle tekniske installasjoner.
EN SMART HJØRNELØSNING: Arbeidskroken har nedfellbar skriveplate. I nedfelt tilstand dekker den alle tekniske installasjoner. Foto: FOTO: Kjartan Murel

Inngang og kjøkken i den vakre patrisiervillaen ble totalrenovert etter interiørarkitekt MNIL Beate Ellingsens tegninger. Kjøkkenet er som i mange moderne hjem husets hjerte, og rommet er tilrettelagt for både måltider, lekselesing og familiens filmkvelder. Interiørekspertene fikk laget blant annet en hyggelig sittebenk og et stort spisebord i corian.

4. Med Polanski-film til forbilde

Metropolis Arkitektur og Design Asved Hanne Arvik og An-Magritt Gjertsen hadde blant annet naturen og interiørene i Roman Polanskis film The Ghost Writer til inspirasjonskilder da de innredet denne boligen.

ET ROM MED MANGE FUNKSJONER: Interiørarkitekt MNIL Beate Ellingsen med medarbeider Annette Høstmælingen spesialdesignet blant annet spisebord i corian. Den fastmonterte benken gir en lun og varm atmosfære i rommet. Dette er et værelse som er tilrettelagt for mange ulike syssler.
ET ROM MED MANGE FUNKSJONER: Interiørarkitekt MNIL Beate Ellingsen med medarbeider Annette Høstmælingen spesialdesignet blant annet spisebord i corian. Den fastmonterte benken gir en lun og varm atmosfære i rommet. Dette er et værelse som er tilrettelagt for mange ulike syssler. Foto: FOTO: Rolf Estensen
LEKKER LØSNING: Her ser du litt av den renoverte inngangen til kjøkkenet. Hvite terrazzofliser på gulv og en høyglans, hvit kjøkkninnredning gjør rommet lyst og vennlig.
LEKKER LØSNING: Her ser du litt av den renoverte inngangen til kjøkkenet. Hvite terrazzofliser på gulv og en høyglans, hvit kjøkkninnredning gjør rommet lyst og vennlig. Foto: FOTO: Rolf Estensen
SPLITTER NYTT: For å utnytte plassen maksimalt ble himlingen fjernet og en ny kjellertrapp bygget. Legg merke til den praktiske benken og alle skapene.
SPLITTER NYTT: For å utnytte plassen maksimalt ble himlingen fjernet og en ny kjellertrapp bygget. Legg merke til den praktiske benken og alle skapene. Foto: FOTO: Rolf Estensen

De innført en rekke spesialdesignete elementer i huset. Blant annet terskler i råstål, skinntrukket håndløper i trappen, frescomaling på trappeveggen, spesiallagde vinduer og lysslisser i vegg og himling. Ved peisen står en tv-benk i fiberbetong. Skittentøysjakten har et skinntrukket, lyddempende lokk.

Se mer:

De værste oppussingstabbene

Ikke mye A-4 ved dette huset

KVALITET I HUS: Prosjektansvarlig, interiørarkitekt MNIL Hanne Arvik og prosjektleder An-Magritt Gjertsen, begge Metropolis Arkitetur og Design As laget denne innredningen med blant integrert belysning i korridor i 1.etasje. Frescomalt vegg og skinnbelagt håndløper.
KVALITET I HUS: Prosjektansvarlig, interiørarkitekt MNIL Hanne Arvik og prosjektleder An-Magritt Gjertsen, begge Metropolis Arkitetur og Design As laget denne innredningen med blant integrert belysning i korridor i 1.etasje. Frescomalt vegg og skinnbelagt håndløper. Foto: FOTO: Metropolis
DESIGNET FOR VELVÆRE: Badet har blant annet en lett farget glassdør fra gulv til tak.
DESIGNET FOR VELVÆRE: Badet har blant annet en lett farget glassdør fra gulv til tak. Foto: FOTO: Metropolis
VARM ATMOSFÆRE: Rommet er helt moderne, men like vel mykt og sanselig.
VARM ATMOSFÆRE: Rommet er helt moderne, men like vel mykt og sanselig. Foto: FOTO: Metropolis

Hele familien bor på 11 kvadratmeter

Nå kommer de kule mini-hyttene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning