- Dette klassiske trehuset på Bygdøy ble bygget i 1927 og er på 320 kvadratmeter fordelt over fire etasjer, sier interiørarkitekt MNIL Nicole D. Emblem i Veni Vidi As.

Hun står blant for rehabiliteringen av hele dette huset og en strøken funkisbolig på Frogner.

Andre NIL- interiørarkitekter er også aktuelle med en rekke spennende interiører , en oppusset nittitallsbolig på Kongsberg og et bad i en låve.

Fra tomannsbolig til enebolig

Da familien med tre barn kjøpte bygningen for en tid siden var den organisert som en horisontaldelt tomannsbolig med to identiske etasjer.

Hovedutfordringen for interiøreksperten var å forvandle dette relativt store huset til et praktisk og hyggelig sted for både de vokse og ungdommene.

Et rom møblert med omhu.

ELEGANT: Miksen mellom antikviteter og ny design er i finstemt balanse og den ti meter lange, dekorerte bakveggen er et syn. © FOTO: Thomas Floyd

Kreativ interiørarkitekt.

- Dekoren på bakveggen er frukt av et samarbeid mellom Margit Ihlebakke og meg. Det er viktig å være litt leken, og ikke gjøre interiøret alt for pretensiøst, sier interiørarkitekt MNIL Nicole D. Emblem. © FOTO: Thomas Floyd

Friske samtids interiørimpulser

- Det viktige for familien var å bevare husets opprinnelige klassiske særpreg og sjel, samtidig som boligen fikk et tilsnitt av vår tids stimulerende interiør- og arkitekturtendenser, sier Emblem til Bonytt.no

Rev nesten alle vegger

Oppdraget besto blant annet i å lage en mest mulig åpen førsteetasje. Derfor ble alle vegger, unntatt en lang bærevegg, fjernet.

Både i pose og sekk

Resultat av dette omfattende interiørgrepet var at eierne fikk både et stort kjøkken med en tilstøtende spiseplass, og en lang og lys stue innredet i den andre hoveddelen av huset.

Fem meter sofa

- Stuen var lang og smal og rommet krevde derfor en spesiell sofa som evnet å samle værelset til en harmonisk helhet, sier eksperten.

Valget falt på en renlinjet modell som er hele fem meter lang.

Sitter du i denne sofaen ser du både mot peisen som ligger høyt hevet over det massive tregulvet og til det nye trapperommet kledd med glass nesten hele veien rundt.

Dagslys i høysetet

Denne løsningen gir både et flott dagslys inne i rommet og utmerket utsikt til den spenstige funkistrappen.

Kreativ veggkunst gir liv.

FLAGRENDE VEGG: En lett og leken dekor signert Margit Ihlebakke og Nicole Dybwad Emblem gir liv i rommet. © FOTO: Thomas Floyd

En stilren miks av lette tekstiler og materialer preger stuen.

KREATVITET GLEDER: Se hvordan området i og omkring vinduet er utnyttet til å gi beboerne noen små, ekstra visuelle gleder. Her matsjer alt fra tekstiler til treverk. © FOTO: Thomas Floyd

Lys skaper glede.

LITT MAGISK: Små, velpasserte dekor-oaser pryder rommene. © FOTO: Thomas Floyd

Sprell levende vegg

Rett bak er det en vegg med et ti meter langt veggmaleri. Det er delikat utført i form og farge og gir ytterligere liv i det lyse stuerommet.

Fantasifull dekor

- Dette veggmaleriet er unikt. Og med sin lekenhet gjenspeiler det barnefamiliens ønske om å vise litt av sin personlighet, sier Emblem.

Veggmaleriet er frukt av et samarbeid mellom malerinnen Margit Ihlebakke og interiørarkitekten.

- Det er viktig å være litt leken og ikke gjøre interiører alt for pretensiøse, sier interiørarkitekten.

Kjøkken laget av spesialister

- Kjøkkeninnredningen er for øvrig spesialtegnet av Veni Vidi nettopp til dette rommet og den er laget av meget dyktige snekkere i utlandet.

Stilrent og frodig på samme tid.

STRAM HELHET: Det nye kjøkkenet kjennetegnes av rene linjer, godt med lys og funksjonelle steder der medlemmer av familien kan sitte ned og ta en pust i bakken. © FOTO: Thomas Floyd

En stilig miks.

GJENNOMTENKT: Smarte løsninger som en liten bokhylle i det ledige rommet bak sofaryggen preger prosjektet. Farger og materialer er nøye tilpasset hverandre. © FOTO: Thomas Floyd

Noen fargeklatter sprer glede.

DELIKATE DETALER: Smågjenstander med smellfarger gir liv på kritthvite flisvegger. © FOTO: Thomas Floyd

En balansegang

- Både i farger og materialer la vi vekt på finne den riktige balanse mellom nytt og gammelt. Vi vurderte nøye miksen av rene flater og panelte vegger, moderne møbler mot antikviteter.

- Gode interiørløsninger gir en merverdi utover det å se pene ut. De skal synliggjøre kundens personlighet, inspirere og skape stolthet og trivsel, understreker interiørarkitekten.

Et rent og rommelig baderom.

RENT, HVITT OG LEKKERT: Det nyinnredete badet har blant annet et stort speilfelt. Det har romutvidenede visuell virkning. © FOTO: Thomas Floyd

Et bad med stram rakter.

TØFF KONTRAST: Det eksotiske treslaget med de vakre, mørke stripene i gir en sterk virkning mot alt det lyse og hvite. © FOTO: Thomas Floyd

Massivt treverk mot kritthvit vask.

PLASSEFFEKTIV: Måten hyllene er bygget opp rundt vasken gir maksimalt med lagringsrom. © FOTO: Thomas Floyd

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!