Redesign av gammel bolig

Familien var lei av interiørløsningene fra 60-tallet

Slik løste de det.

FARGESTERK STUE: Stuen er innredet med sofa fra Slettvoll og stoler fra Green Apple trukket i fargerikt stoff fra Holmen Tex. Salongbordet er også fra Slettvoll, mens den helt spesielle figuren
er laget av Anni Onsager. Gulvteppet kommer fra Cote Bretagne. Veggene og søylene er malt i fargen 10249 Sober fra Jotun Lady. Bildet på veggen er det eieren selv som har malt.
FARGESTERK STUE: Stuen er innredet med sofa fra Slettvoll og stoler fra Green Apple trukket i fargerikt stoff fra Holmen Tex. Salongbordet er også fra Slettvoll, mens den helt spesielle figuren er laget av Anni Onsager. Gulvteppet kommer fra Cote Bretagne. Veggene og søylene er malt i fargen 10249 Sober fra Jotun Lady. Bildet på veggen er det eieren selv som har malt. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldssen
Publisert Oppdatert

HER BOR:

En familie på fire med hund. Huset er opprinnelig fra 1939. Boligflaten er 362 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Ved hjelp av interiørdesigner Naima Boger fremstår boligen i dag som tidsriktig, fargesterk og lun, men samtidig også åpen, funksjonell og litt leken. 

Takket være redesign av interiørløsninger fra sekstitallet, føler familien på fire (pluss hund) seg hundre prosent hjemme i sitt nye hjem anno 2015. Interiørdesigner Naima Boger i «Finally Living» har tilført den store boligen i landlige omgivelser på Røa et helt nytt interiørkonsept.

Huset er opprinnelig fra 1939. Det rommer 362 kvadratmeter boligflate fordelt over tre etasjer. Noe av det faste inventaret var fra sekstitallet. Vegger var blitt revet og en del var pusset opp, likevel var det mye som manglet.

Spesialtilpasset

Hallen i første etasje hadde fliser lagt i et tidløst sjakkmønster, noe familien gjerne ville beholde, men en diger speilgarderobe gjorde inngangspartiet lite tiltrekkende og kaldt.

Den ble revet og erstattet med en snekkerbygget garderobe spesialtilpasset hver krik og krok i den romslige hallen. Herren i huset er selv amatørkunstner med stor interesse for billedkunst, noe flere vegger i boligen bærer sterkt preg av.

På vei opp trappen oppdages en ny spennende hemmelighet. Trappen har fått innebygget oppbevaringsplass, og i den bitte lille kroken til høyre som i grunnen ikke duger til noen ting, er det nå tryllet frem en lekekrok for ungene.

Veggene har fått en leken tapet bestilt på mål fra portugisiske Little Hands Illustration. Det gir rommet ekstra dybde og fungerer som stilig blikkfang.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fargerikt

HALLEN: Fliser lagt i et skråstilt sjakkmønster ønsker deg velkommen i den store hallen i første etasje, men for øvrig er alle gulvene gjennomgående lagt med brede eikeplanker.
HALLEN: Fliser lagt i et skråstilt sjakkmønster ønsker deg velkommen i den store hallen i første etasje, men for øvrig er alle gulvene gjennomgående lagt med brede eikeplanker. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldssen

På toppen av trappen kommer man rett inn i stuen, og derfra til tv-stue, spisestue og kjøkken.

I stuen står det to bæresøyler som familien synes det var vanskelig å planlegge møbleringen rundt.

Det løste Naima ved å lage to ulike områder i det store rommet. Søylene fikk samme mørke gråfarge som resten av veggene og ble en del av helheten.

Rommet var dessuten såpass stort at det kledde den lunheten mørkere vegger kunne bidra med. Den ene delen er innredet med sofa, fargerike stoler og salongbord fra Slettvoll, mens den andre delen er utstyrt med en myk daybed, perfekt for avslapping og tv-titting.

Herfra kan man på en kald vinterkveld se på både tv og peisbålet samtidig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I spisestuen står et langbord med sjel fra Indonesia. På bordet under rosene i den store vasen, har en hest, signert den prisbelønte kunstneren Anni Onsager, funnet ly fra lyset, som kommer fra en spektakulær pendellampe over bordet.

SPISESTUE & KJØKKEN: Det vakre langbordet i spisestuen er fra Indonesia, og på veggen bak henger et silketrykk med kopi av motivene til den amerikanske street-art kunstneren, Jean-Michel Basquiat. Bildet heter Tuxedo and return of the central Figure. Den digre pendellampen av ukjent opphav over spisebordet ble en gang innkjøpt i en lampebutikk på Frogner, som nå er nedlagt. Ikea-kjøkkenet er malt i samme farge som veggene, Lamp Room Grey fra Farrow & Ball. Flisene på bakveggen er fra historiske.no.
SPISESTUE & KJØKKEN: Det vakre langbordet i spisestuen er fra Indonesia, og på veggen bak henger et silketrykk med kopi av motivene til den amerikanske street-art kunstneren, Jean-Michel Basquiat. Bildet heter Tuxedo and return of the central Figure. Den digre pendellampen av ukjent opphav over spisebordet ble en gang innkjøpt i en lampebutikk på Frogner, som nå er nedlagt. Ikea-kjøkkenet er malt i samme farge som veggene, Lamp Room Grey fra Farrow & Ball. Flisene på bakveggen er fra historiske.no.

Lampen er av ukjent opprinnelse, kjøpt i en butikk på Frogner i Oslo, som nå er nedlagt.

Her har hver eneste ting sin egen lille historie. Likeledes det helt spesielle bildet bak spisestuen som er et stort spesialbestilt silketrykk inspirert av et annet silketrykk, signert den amerikanske kunstneren Jean-Michel Basquiat, som jobbet i nært samarbeid med Andy Warhol og lagde malerier og trykk inspirert av graffiti og street-art. Bildet gir spisestuen et helt personlig uttrykk, og røper at eierne har et bevisst forhold til hva de henger på veggene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lekent tapet

Fra annen etasje leder trappen deg videre opp til en tredje etasje med fire soverom og et lekkert masterbad. Barnas rom har vegger kledd med lekent tapet fra samme produsent som den i første etasje.

BADET: Baderomsgulvet og veggene er kledd med enkle grå fliser, mens innredningen er holdt rent og hvitt. Tekstur og personlighet tilføres gjennom spennende tilbehør og en funksjonell puff trukket i tekstil fra HolmenTex.
BADET: Baderomsgulvet og veggene er kledd med enkle grå fliser, mens innredningen er holdt rent og hvitt. Tekstur og personlighet tilføres gjennom spennende tilbehør og en funksjonell puff trukket i tekstil fra HolmenTex. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldssen

På foreldresoverommet er veggen bak sengegavlen malt i en lekker grønnfarge med det betegnende navnet Balanse, fra Jotun. Den gir rommet en dempet og beroligende atmosfære. Sengen er dekorert med puter trukket med tekstiler i oransje og brunt fra butikken Magazin.

Over sengen henger et bilde som stjeler det meste av oppmerksomheten. Det er tatt av fotograf Pål Laukli og er fra hans fotoserie av bassisten og vokalisten Maya Vik.

Bildet pirrer nysgjerrigheten og får deg til å lure på hva som er virkelig og hva som bare er en estetisk drøm. Sannheten er at vi her står midt i et interiør som har klart å realisere begge deler.

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

LEKENT: På jenterommet har en liten ballettdanser okkupert veggen.
Gutterommet er tapetsert med Spiderman-tapet fra Little Hands Illustration (littlehandsillustration.com) i Portugal, som sender til Norge.
LEKENT: På jenterommet har en liten ballettdanser okkupert veggen. Gutterommet er tapetsert med Spiderman-tapet fra Little Hands Illustration (littlehandsillustration.com) i Portugal, som sender til Norge. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldssen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning