Investere i møbler

Denne sofaen er 35 år gammel

Signe tok den med seg fra barndomshjemmet, og inn i en kul København-leilighet.

GOD INVESTERING: - Skinnsofaen fra Børge Mogensen er blitt 35 år, og jeg husker den fra barndomshjemmet og at foreldrene mine elsket sofaen. Nå står den her og blir bare finere og finere for hvert år, dessuten fungerer møblet like bra ennå, forteller Signe Toft.
GOD INVESTERING: - Skinnsofaen fra Børge Mogensen er blitt 35 år, og jeg husker den fra barndomshjemmet og at foreldrene mine elsket sofaen. Nå står den her og blir bare finere og finere for hvert år, dessuten fungerer møblet like bra ennå, forteller Signe Toft. Foto: FOTO: Kira Randt/House of pictures
Publisert Oppdatert

Trender kommer og går, og det tar ikke mange sesongene før vi blir lei av de mest prangende objektene.

Det er derfor lurt å tenke seg godt om før man går berserk i interiørbutikkene. Noen møbler er det lurt å bruke litt penger på, så de holder lenge. Andre møbler bør man absolutt ha en maksgrense for.

Men enkelte designklassikere går faktisk aldri av moten. Godt håndverk og slitesterke materialer er sannsynligvis en bedre investering.

På den måten kan sofaen din kanskje vare i flere tiår. Det har den hvertfall hjemme hos Signe Toft.

Hvem: Signe Toft (40), hennes mann og to døtre. Den eldste datteren har akkurat flyttet ut.

Hva: Klassisk leilighet på Indre Østerbro i København.

Hvorfor: Boligen har en dempet fargebruk som er gjennomgående, og som gir den særpreg. Leiligheten er innredet med mye dansk og internasjonal design.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENKELT: Til venstre: Foreldresoverommet ligger i den tidligere stuen, Med sengeteppe fra Hay og store puter kan dørene gjerne stå åpne. Fargen Lamp Room Gray fra Farrow & Ball pryder veggene. Midten: På badet er det badekar i tillegg til dusj. Flisene på gulvet er laget av kalkstein. Malte fronter. Til høyre: Kjøkkeninnredningen var i leiligheten da familien flyttet inn, men alle frontene ble malt i fargen Light Blue, og veggen ble malt i Strong White, begge fra Farrow & Ball. Flisene over benken er fra Made a Mano.
ENKELT: Til venstre: Foreldresoverommet ligger i den tidligere stuen, Med sengeteppe fra Hay og store puter kan dørene gjerne stå åpne. Fargen Lamp Room Gray fra Farrow & Ball pryder veggene. Midten: På badet er det badekar i tillegg til dusj. Flisene på gulvet er laget av kalkstein. Malte fronter. Til høyre: Kjøkkeninnredningen var i leiligheten da familien flyttet inn, men alle frontene ble malt i fargen Light Blue, og veggen ble malt i Strong White, begge fra Farrow & Ball. Flisene over benken er fra Made a Mano. Foto: FOTO: Kira Brandt/House of pictures

Klassisk leilighet

Store rom med gjennomlys i en avdempet og litt eksklusiv fargeskala, preger hjemmet til Signe Toft og familien hennes. Stilen er gjennomført til fingerspissene, noe som gjenspeiler advokatens store interiørinteresse.

- Jeg har alltid vært opptatt av interiør selv om det går i bølger hvor aktiv jeg er på hjemmefronten. Etter et boligkjøp er jeg høyt oppe, og så daler det litt, inntil jeg innreder et nytt hjem igjen, sier Signe.

Da familien overtok den klassiske leiligheten, var det ikke noe fullstendig nytt som møtte dem. De var i den spesielle situasjonen at de faktisk kjente den ut og inn fra før.

- Vi var heldige og fikk kjøpe den av noen venner. Leiligheten var flott i utgangspunktet, men vi ville gjerne sette vårt eget preg på den. Vi begynte med å bestemme rominndelingen, og deretter kom fargene. Etter å ha flyttet inn de møblene vi allerede hadde, oppdaget vi hva som manglet. Vi var opptatt av kun å kjøpe det vi trengte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Til venstre: Gjemt bak en skyvedør på kjøkkenet ligger badet. Stolene er klassikere av Arne Jacobsen. Vegger og dører er malt i Wimborne White, Farrow & Ball.Til høyre: Lampen over spisebordet er laget av den serbiske kunstneren Ana Kras. Den består av tråder viklet rundt en skjerm. Utvalgte bilder er dekorativt plassert sammen. Veggfargen heter Cornforth White fra Farrow & Ball. Signe Toft arbeider som advokat, men er også genuint opptatt av interiør. Hun stortrives når hun kan kaste seg over et prosjekt der alle muligheter er åpne.
Til venstre: Gjemt bak en skyvedør på kjøkkenet ligger badet. Stolene er klassikere av Arne Jacobsen. Vegger og dører er malt i Wimborne White, Farrow & Ball.Til høyre: Lampen over spisebordet er laget av den serbiske kunstneren Ana Kras. Den består av tråder viklet rundt en skjerm. Utvalgte bilder er dekorativt plassert sammen. Veggfargen heter Cornforth White fra Farrow & Ball. Signe Toft arbeider som advokat, men er også genuint opptatt av interiør. Hun stortrives når hun kan kaste seg over et prosjekt der alle muligheter er åpne. Foto: FOTO: Kine Brnadt/House of pictures

35 år gammel sofa

Signe forteller at det først og fremst var fargene som forandret leiligheten. De hvite veggene ble malt i dempede toner.

- I den perioden, og fremdeles, er jeg sterkt inspirert av fargebruk. Etter at jeg kom hjem fra en tur til Paris, hadde jeg fått mange inntrykk som jeg måtte få rett på veggen. Fargene på bygningene i den franske byen, alt fra beige og grå til brunlige nyanser, har helt klart påvirket fargevalgene i leiligheten.

Signe får også inspirasjon fra ulike magasiner, fotobøker, film, restauranter, hoteller samt venners måte å bo på. Dessuten er hun oppmerksom på omgivelsene, spesielt på stemninger, atmosfære og belysning.

Kikker man nærmere etter, dukker det opp solide danske designklassikere i leiligheten, møbler som er arvet eller kjøpt brukt.

- Det er litt tilfeldig hva vi har samlet opp gjennom årene, men jeg satser på møbler av solid kvalitet. De skal tåle å bli brukt – også av barna. Skinnsofaen fra Børge Mogensen er blitt 35 år, og jeg husker den fra barndomshjemmet og at foreldrene mine elsket sofaen. Nå står den her og blir bare finere og finere for hvert år, dessuten fungerer møblet like bra ennå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KLASSISK: Du kan se fra rom til rom i leiligheten, som er malt i farger som harmonerer godt med hverandre. Lenestolen er fra Walter Knoll. Poul Kjærholms marmorbord er plassert på et marokkansk Beni Ourain-teppe. Den enkle kurvstolen er arvet.
KLASSISK: Du kan se fra rom til rom i leiligheten, som er malt i farger som harmonerer godt med hverandre. Lenestolen er fra Walter Knoll. Poul Kjærholms marmorbord er plassert på et marokkansk Beni Ourain-teppe. Den enkle kurvstolen er arvet. Foto: FOTO: Kira Brandt/House of pictures

Blander

Signe liker å blande dansk og internasjonal design. Blant de siste innkjøpene er spisebordet og stolene som er tegnet av hollandske Piet Hein Eek.

- Jeg er også glad i lampekjøpet, den unike trådlampen som er laget av serbiske Ana Kras, og ikke minst alle bildene våre. Jeg liker kontrastene vi har skapt, for oss er interiøret blitt en perfekt blanding.

Signes interiørtanker

● Hjemmets viktigste funksjon for oss er at vi kan ha et sted hvor vi kan slappe av, og finne roen. Vi underbygger den hyggelige stemningen med tepper, puter, bøker og kunst.

● Ha en god plan for møbleringen av rommene slik at de tilpasser seg lysinnslipp og rommets form. For oss må møblene være funksjonelle eller ha en historie som betyr noe for oss.

● Hver ting må få god plass slik at vi slipper å rydde hele tiden. Når noe nytt kommer inn, bør noe annet ryke ut.

 

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning