Interiør og inspirasjon

Eieren synes leiligheten på Bøler i Oslo var kjølig og steril

Det var inntil interiørarkitekten tok grep...

FØR HJELP: Leiligheten før interiørarkitekten satte prikken 
over i-en.
FØR HJELP: Leiligheten før interiørarkitekten satte prikken over i-en. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Dette kostet forvandlingen:

Veggmaling (Maling og arbeid): Kr 6000

Maling tak: Kr 1000

To lamper: Kr 4370

Liftgardiner stue og kjøkken: Kr 1949

Sofabord: Kr 2499

Tapet gang: Kr 4000

Sittebenk: Kr 1900

Fire hyller: Kr 200

Fliser over kjøkkenbenk (samt arbeid): Kr 2500

Stort gulvteppe: Kr 2000

Totalt: Kr 26 418

Aham Okeke syntes at både kjøkken og stue føltes kald og upersonlig, og han savnet en gjennomført stil og helhet.

Han kontaktet Bonytthjelpen, og etter hjelp fra interiørarkitekt Ida Lundqvist har rommet nå fått et både maskulint og behagelig uttrykk.

Interiørarkitektens løsning

Hvorfor er den nye løsningen bedre enn den forrige?

- De fleste synes det er trygt å velge hvitt, men det kan fort bli kaldt og sterilt. Ved å male kjøkken- og stuevegger i samme, behagelige grønntone, ble det straks en hyggeligere atmosfære.

- Det grønne temaet videreføres gjennom planter, og skaper en fin harmoni. Puter og annen dekor i grønnblå nyanser bidrar til en fyldigere fargepalett. Dessuten står de grå kjøkkenflisene i stil til sofaen, slik at sonene henger bedre sammen.

Hva var den største utfordringen?

- Å få frem den maskuline følelsen, men samtidig gi leiligheten et lunt uttrykk. Jeg ville vise at du med små, enkle grep kan få til en stor forskjell. Det gjelder å tenke helhet, og å finne en fin balanse mellom det maskuline og røffe på den ene siden, og det myke og behagelig på den andre, sier hun til Bonytt.

Artikkelen fortsetter under bildene.

GRÅ FLISER OG MINTFARGEDE VEGGER: De grå flisene i bakgrunnen står fint mot sofaen og binder sammen kjøkken og stue. Den grønne fargetonen på veggen rammer inn det hele. Det er blitt en god balanse i allrommet. Veggene er malt med fargen Minty Breeze fra Jotun. De særpregede lampene over kjøkkenbordet er det første du legger merke til. Gullfargen på innsiden gir fin glød rundt bordet. Lampene fra Petite Friture er kjøpt på room21.no.
GRÅ FLISER OG MINTFARGEDE VEGGER: De grå flisene i bakgrunnen står fint mot sofaen og binder sammen kjøkken og stue. Den grønne fargetonen på veggen rammer inn det hele. Det er blitt en god balanse i allrommet. Veggene er malt med fargen Minty Breeze fra Jotun. De særpregede lampene over kjøkkenbordet er det første du legger merke til. Gullfargen på innsiden gir fin glød rundt bordet. Lampene fra Petite Friture er kjøpt på room21.no. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
STILLEBEN: Det er samme farge på hyller og vegg og dette gir et delikat uttrykk. Her får gjenstandene spille hovedrollen. Bøker, planter og dekor danner flotte stilleben. Tingene på hyllen  er fra Eske. Flisene forestiller betong, og gir kjøkkenet et røffere preg enn glassflisene som var her før. De grå flisene er fra megaflis.no.
STILLEBEN: Det er samme farge på hyller og vegg og dette gir et delikat uttrykk. Her får gjenstandene spille hovedrollen. Bøker, planter og dekor danner flotte stilleben. Tingene på hyllen er fra Eske. Flisene forestiller betong, og gir kjøkkenet et røffere preg enn glassflisene som var her før. De grå flisene er fra megaflis.no. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Hvordan gi boliger som dette særpreg?

- Velg ut noe som gir en wow-effekt. I dette tilfellet er det lampene over spisebordet, de er det første du ser idet du kommer opp trappen til stuen og kjøkkenet. Når du setter deg ned for å spise og titter opp, får du en ny wow-opplevelse ved at lampene er gullfarget inni.

- De betong-inspirerte flisene på kjøkkenet og tapetet i trappe-rommet, på en nesten fem meter høy vegg, skiller seg også ut og skaper en spennende effekt.

Hva skal til for å gjøre et hjem lunere?

- Hemmeligheten ligger ofte i de små detaljene. Slik som dekorative, grønne planter av forskjellige slag, en blanding av stofflige kvaliteter, et teppe under gruppene for å samle inventaret, puter i sofaen og stilig borddekor som lysholdere, fat eller andre spennende gjenstander.

Søk 15 timers gratis interiørhjelp! Les mer på bonytt.no.

 

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

GRØNNE DETALJER: Den stramme sofaen ble myket opp med puter med runde former i fløyel. De grønne detaljene her spiller fint sammen med den nye fargen på veggen. Sofabordet er fra ellos.no og borddekoren fra Eske. En miks av materialer og grønne planter gjør leiligheten lun – og levende. Benken fra Ikea kan også brukes til oppbevaring. I bakgrunnen skimtes tapetet Concrete Wall fra Mr Perswall. Blomsterstativet og pottene er fra Eske, og blomstene er fra Frøken Flood Blomster.
GRØNNE DETALJER: Den stramme sofaen ble myket opp med puter med runde former i fløyel. De grønne detaljene her spiller fint sammen med den nye fargen på veggen. Sofabordet er fra ellos.no og borddekoren fra Eske. En miks av materialer og grønne planter gjør leiligheten lun – og levende. Benken fra Ikea kan også brukes til oppbevaring. I bakgrunnen skimtes tapetet Concrete Wall fra Mr Perswall. Blomsterstativet og pottene er fra Eske, og blomstene er fra Frøken Flood Blomster. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning