Halvor Bakke fra "Eventyrlig oppussing" 

Halvor Bakke kjøpte en gammel, sliten hytte – nå er den en hyttedrøm i skogen

Da Halvor Bakke kjøpte Boblebu for tre år siden, ble hytta totalrenovert i rekordfart. Men hytteidyllen er stadig under utvikling, og finpussingen, kreativiteten og vennskapsbånd blir godt pleiet i TV-profilens ferieparadis.

<b>VELKOMMEN:</b> Halvor Bakke har forvandlet den slitne hytta til en oase. Det nylig oppførte annekset til venstre har innvendig bod og bad. Boblebu har også fått flaggstang med spesialdesignet flagg. – Jeg er mest fornøyd med uteområdet, terrasseløsningen og promenadestien, sier Halvor.
VELKOMMEN: Halvor Bakke har forvandlet den slitne hytta til en oase. Det nylig oppførte annekset til venstre har innvendig bod og bad. Boblebu har også fått flaggstang med spesialdesignet flagg. – Jeg er mest fornøyd med uteområdet, terrasseløsningen og promenadestien, sier Halvor. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Hytta er blitt et deilig fristed! Her lever jeg et roligere liv, og tiden går saktere. Det gir meg tid til refleksjon. Da sitter jeg i gyngestolen her ute, og bare nyter, forteller Halvor Bakke (49).

Ved et idyllisk tjern på Minnesund i Viken fylke finner vi interiørekspertens pittoreske hytteparadis med det treffende navnet Boblebu.

Savnet etter avkobling på hytta under koronapandemien var stort, så derfor sørget Halvor for å ta igjen for tapt hyttekos ved å invitere gode venner til en hyggelig sommerfest.

<b>GOD STEMNING:</b> Halvor har bestandig gjester når han er på Boblebu, og han låner gjerne ut hytta til venner og familie. Hytta ble åpnet for sommeren sammen med kjendiskokk Christer Rødseth (f.v.), manager Geir Hamnes, forfatter Tania Michelet, og «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud. – Halvor er verdens mest fantastiske vert, det er alltid nok mat, drikke og god stemning, sier Lene. 
GOD STEMNING: Halvor har bestandig gjester når han er på Boblebu, og han låner gjerne ut hytta til venner og familie. Hytta ble åpnet for sommeren sammen med kjendiskokk Christer Rødseth (f.v.), manager Geir Hamnes, forfatter Tania Michelet, og «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud. – Halvor er verdens mest fantastiske vert, det er alltid nok mat, drikke og god stemning, sier Lene.  Foto: Svein Brimi

«Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud (30), Halvors manager og tidligere missegeneral Geir Hamnes (66) samt forfatter Tania Michelet (50) ble vartet opp med fersk ørret og bobler.

Med god kjøkkenhjelp fra kameraten, stjernekokk og «Farmen kjendis»-profil Christer Rødseth (30), fikk sommeren en pangstart med fisk på planke i det friske sommerværet.

Kaffe på senga hver morgen

– Vennene mine er kjempeviktige for meg. Venner er påfyll og en bonus i livet. Da er det alltid felles moro og hygge. Når jeg har gjester, er det viktig for meg at de koser seg. Derfor forbereder jeg maten på forhånd, slik at jeg skal slippe å stå på kjøkkenet når de kommer. Om de overnatter, kommer jeg med kaffe på senga på morningen. Og selvsagt er bobler obligatorisk på Boblebu, smiler Halvor.

Les også: (+) Norges «villeste» hytte: Byggingen fikk fatale konsekvenser

<b>FØR: </b>Boblebu hadde stått ubrukt i mange år før Halvor og en kamerat kjøpte ferieboligen.
FØR: Boblebu hadde stått ubrukt i mange år før Halvor og en kamerat kjøpte ferieboligen. Foto: Privat

Det er tre år siden Halvor og kameraten Einar Kroglund kjøpte fritidsboligen på impuls i boblerus under en guttetur til Madrid.

Halvannen måned etter overtagelsen var skogshytta totalrenovert og forvandlet fra en klassisk norsk ubehandlet furuhytte til dagens rustikke sjarm.

For «Eventyrlig oppussing»-profilen var det viktig å få naturen inn, så de knøttsmå, opprinnelige rutene ble erstattet med store vindusflater. Det overbygde taket har gitt muligheten til å sitte ute i all slags vær.

<b>LEKKERT:</b> Gyngestolene fra iVekst i Larvik er flittig i bruk. Saueskinnene er fra Roars pels. Ponchoen fra Argentina er god å ha i uforutsigbart norsk sommervær. 
LEKKERT: Gyngestolene fra iVekst i Larvik er flittig i bruk. Saueskinnene er fra Roars pels. Ponchoen fra Argentina er god å ha i uforutsigbart norsk sommervær.  Foto: Svein Brimi
<b>LUNT:</b> TV-profilen har svarte vegger på soverommet, noe som gir ro og avslapning. Sengen er fra Wonderland, med sengetøy fra kolleksjonen Bedtime Story by Halvor Bakke for Nordicform. 
LUNT: TV-profilen har svarte vegger på soverommet, noe som gir ro og avslapning. Sengen er fra Wonderland, med sengetøy fra kolleksjonen Bedtime Story by Halvor Bakke for Nordicform.  Foto: Svein Brimi

Av farger har Halvor gått for mørke toner som gir ro og avkobling. Interiøreksperten ønsket å beholde sjarmen ved det enkle liv, så innlagt vann står ikke på ønskelista. Utedusj og utedoen er derfor beholdt.

– Det gode hytteliv er å ha det enkelt. Her har vi en kosedusj, og dagene går med til matlaging og oppvask. Jeg gjør mer fysisk arbeid her enn noe annet sted. Vi hadde nettopp dugnad, og da har vi snekra, malt og hugget trær. Hjemme i Stavern får jeg mye mer hjelp til sånne ting, men jeg er egentlig veldig handy, og det er på hytta jeg koser meg med det. På Boblebu bruker jeg motorsag, og det er full fart. Det er både deilig og gøy!

Les også: Her er ti fjellhytter til under 2 millioner kroner

Hytta er ikke ferdig

<b>DELIKAT:</b> Boblebu er mest i bruk på vinteren og våren, og da er det godt å kunne spise inne. Alle møblene på hytta er fra Halvors egen kolleksjon. Geitebildet er kjøpt på nettet. Veggene er malt med Trollheim panellakk fra Nordsjö.
DELIKAT: Boblebu er mest i bruk på vinteren og våren, og da er det godt å kunne spise inne. Alle møblene på hytta er fra Halvors egen kolleksjon. Geitebildet er kjøpt på nettet. Veggene er malt med Trollheim panellakk fra Nordsjö. Foto: Svein Brimi

Boblebu er stadig under utvikling, så det er alltid nok å gjøre for Halvor og hans gode hjelpere.

TV-profilens kreativitet og øye for detaljer får sitt utløp på hytta.

Den siste tiden er det blitt bygd gangsti, en såkalt boardwalk, helt ned til tjernet.

Brygga er blitt utvidet, og en ny badetrapp er på plass. Et nytt anneks er ført opp, og skal romme bod og nytt bad.

Til neste år skal den gamle boden og utedoen rives. Hyttas gamle bølgeblikktak er erstattet med tretak fra Møre Royal, som Halvor mener passer bedre til omgivelsene.

Men den store stoltheten er Halvors nyinnførte wildcamp. Den består av deilig dobbeltseng og et gammelt amerikansk militærtelt fra andre verdenskrig som 49-åringen fant på nettet. Det har utvidet overnattingskapasiteten med ytterligere to sengeplasser.

Les også (+) Se Norges villeste hytte. Byggingen fikk fatale konsekvenser

<b>VAKRE OMGIVELSER: </b>Halvor er veldig fornøyd med den nyoppførte wildcampen, spesielt med det amerikanske militærteltet fra andre verdenskrig som han fant på nettet. Her våkner man opp til fuglekvitter og utsikt til tjernet. Teltet blir satt opp i påsken og pakket ned i oktober.
VAKRE OMGIVELSER: Halvor er veldig fornøyd med den nyoppførte wildcampen, spesielt med det amerikanske militærteltet fra andre verdenskrig som han fant på nettet. Her våkner man opp til fuglekvitter og utsikt til tjernet. Teltet blir satt opp i påsken og pakket ned i oktober. Foto: Svein Brimi

For hva skal man med hytte om den ikke skal deles med gode venner og familie?

– Jeg tror jeg har hatt én natt alene på Boblebu siden den ble kjøpt. Jeg er ikke så god på å være alene på hytta. Det er nummeret før jeg er mørkeredd, tror jeg. Jeg er aldri det hjemme på gården i Stavern, men her er vi isolert midt i skogen. Det digger jeg, men det er alltid mye hyggeligere å dele hyttelivet sammen med noen, understreker Halvor.

Les også: Fjellhyttene kravstore nordmenn drømmer om

Eventyrlig oppussing

Med over 50 oppussede hytter i TV3-suksessen «Eventyrlig oppussing» på merittlista, er Halvor blitt kjent som hele Norges hytte- og interiørekspert.

Tidligere i år gikk hans mangeårige drøm om en egen hyttekolleksjon i oppfyllelse. I samarbeid med Boligpartner lanserte han hytteserien «Lengt». Inspirasjon til de fire fritidsboligene var blant annet Boblebu.

<b>HYTTESERIE:</b> Boblebu har vært en viktig inspirasjonskilde til Halvor hyttekolleksjon med Boligpartner. Her er hytta Lun fra Lengt-serien. 
HYTTESERIE: Boblebu har vært en viktig inspirasjonskilde til Halvor hyttekolleksjon med Boligpartner. Her er hytta Lun fra Lengt-serien.  Foto: Boligpartner

– Det var så gøy å få oppleve det som har vært en hemmelig drøm så lenge. Gjennom mange oppussingsepisoder har jeg jo sett hva som funker og ikke funker på hytter. Derfor var det fantastisk å få muligheten til å levere en fiks ferdig hyttemodell som man ikke behøver å bygge om. Vi har fått god hjelp fra Boligpartners egne arkitekter som har ført i pennen det jeg ønsket å lage. Som Boblebu har hyttene overbygde uteplasser og store vinduer. Man ønsker jo å være ute når man er på ferie, og feilen med mange hytter er at man ikke har laget gode uteområder der man kan være – uavhengig av det norske været. Det er noe som er tatt hensyn til i hyttekolleksjonen, påpeker Halvor.

Da hytteforbudet under koronakrisen ble innført i noen uker tidligere i år, lengtet TV-profilen etter sin stille oase på Minnesund.

Men selv om Halvor ikke fikk tatt Boblebu i bruk, ga pandemien og midlertidig stans av det vanligvis så travle arbeidslivet tid til refleksjon over tilværelsen.

Les også: Dette var en mørk 70-tallshytte uten utsikt – så kom Frida og Joachim

Alltid på farten

<b>PUSTER UT:</b> Av moderne fasiliteter er det kun innlagt strøm. En vintønne samler regnvann, mens drikkevann er medbrakt. Utevasken glir fint inn i sjarmen. 
PUSTER UT: Av moderne fasiliteter er det kun innlagt strøm. En vintønne samler regnvann, mens drikkevann er medbrakt. Utevasken glir fint inn i sjarmen.  Foto: Svein Brimi

Halvor har nemlig vært på farten helt siden han ble rikskjendis i 2004 i TV3-programmet «Homsepatruljen». Han holder hyppig foredrag og utvikler stadig nye møbler og interiørkolleksjoner i samarbeid med blant annet Bohus, Magnor Glassverk, LAMA og Nordicform.

Inspirasjonsturer til Sør-Afrika og oppsyn av kolleksjonsutviklingen i India fører til mye reising.

Halvor utgir interiørbøker, og er også brilleambassadør for Specsavers. «Eventyrlig oppussing»-innspilling fører til at han har almanakken full i lange perioder, samtidig som han forvalter sin populære Instagram-konto med 200 000 følgere.

Pausen under korona gjorde dermed arbeidsjernet godt.

<b>SOMMERLOOK:</b> Halvor er et oppkomme av kreativitet, og bruker egne møbler og interiørprodukter på hytta. I august kommer en ny kolleksjon. – Sommer i Norge er best, sier han.
SOMMERLOOK: Halvor er et oppkomme av kreativitet, og bruker egne møbler og interiørprodukter på hytta. I august kommer en ny kolleksjon. – Sommer i Norge er best, sier han. Foto: Svein Brimi

– Det var faktisk fint å roe litt ned. Jeg har lenge hatt behov for å jobbe litt mindre – det har vært et stort trykk over mange år nå. Under koronapandemien har jeg vært mer hjemme og hatt roligere dager. Dessuten har det lært meg å jobbe litt annerledes. Kolleksjonsarbeid i India er for eksempel gjort via videomøter i Teams, det er jo helt genialt!

På Boblebu er det uansett ikke mange muligheter for å jobbe. Uten Wifi i området til å sjekke e-poster eller sitte på nett, er Halvor nødt til å leve i nuet.

<b>TROFAST FØLGESVENN: </b>15 år gamle Vera var skilsmissehund, og Halvor delte omsorgen 50–50 med eksmannen. Jack Russell terrieren koser seg her med matfar på hytta. Vera sovnet inn i pappas armer 25. juli i år, etter at dette bildet ble tatt.
TROFAST FØLGESVENN: 15 år gamle Vera var skilsmissehund, og Halvor delte omsorgen 50–50 med eksmannen. Jack Russell terrieren koser seg her med matfar på hytta. Vera sovnet inn i pappas armer 25. juli i år, etter at dette bildet ble tatt. Foto: Svein Brimi

Da er det de nære ting som får TV-profilens fulle fokus.

Urtehagen får godt med stell, veden blir kløyvd, sengetøy blir strøket, og putene får en dusj med velduftende putespray. For Halvor er det lite som slår å kunne sitte i gyngestolen og skue utover tjernet med gode venner og en flaske med bobler.

Les også: Ekteparet Kjos viser frem hytta: – Det er ingen luksus hos oss

Fyller 50 år

I oktober fyller TV-profilen 50 år, noe som også har vært medvirkende til at han ønsker å trappe litt ned på arbeidsmengden.

– Det gjør meg heldigvis ingenting å bli eldre. Jeg mistet to onkler før de fylte 50 år, og det setter ting i perspektiv. Man kjenner på en takknemlighet over å kunne runde 50, og det skal feires med stor fest. Det føles veldig fint. Når du nærmer deg en slik milepæl, begynner du også å reflektere over livet. Jeg føler meg utrolig ydmyk og glad over å kunne få lov til å jobbe med det jeg gjør. At jeg får muligheten til å kunne inspirere andre gjennom interiør, og hvor viktig det er å ha det koselig hjemme. Selv merker jeg hvor godt og avkoblende det er å kunne leve i nuet, slik jeg gjør på hytta, sier Halvor.

– Kunne du tenke deg å dele hyttelivet sammen med en utkårede, da?

– Selvfølgelig har jeg lyst til det, det er alltid hyggelig. Men i mellomtiden deler jeg det med gode venner, sier Halvor med et smil.

<b>GODE VENNER:</b> Geir Hamnes (t.v.) er Halvors manager og venn. Både han og «Farmen kjendis»-profil Christer Rødseth trives godt på Boblebu. – Halvor er verdens hyggeligste, og det er viktig for ham at folk har det bra. Han setter alltid andre foran seg selv, sier Christer. Møblene er fra Halvors kolleksjon. 
GODE VENNER: Geir Hamnes (t.v.) er Halvors manager og venn. Både han og «Farmen kjendis»-profil Christer Rødseth trives godt på Boblebu. – Halvor er verdens hyggeligste, og det er viktig for ham at folk har det bra. Han setter alltid andre foran seg selv, sier Christer. Møblene er fra Halvors kolleksjon.  Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2020, og sist oppdatert 03/11 2020.

Les også