Naturlig design

Hun driver en interiørbutikk

Milla Boutique-partner Tine Louise Robertsen velger selv rustikk og natur.

RUSTIKT INTERIØR: Den massive trestammen ble funnet ved hytta til Tines kollega Camilla i Milla Boutique og går på rundgang blant de ansatte når den ikke står i butikken. De små kinesiske skolekrakkene er funnet i Paris. Trekorset er fra Bolina, mens de gamle smykkene og kalligrafi-penslene er funnet på Tines mange reiser. Flaskelampe fra Maison Martin Margiela. Kelimteppe fra Private 0204, gamle trebord fra Kina. Snøkule som funker hele året, fra Maison Martin Margiela. Glasskuppel fra Travelling Band. Skilpaddeskjell på stativ, fra Anouska, og halskjede med skjell på stativ, funnet i Paris. Saueskinnsfell fra Milla Boutique og ullpledd fra Anouska.
RUSTIKT INTERIØR: Den massive trestammen ble funnet ved hytta til Tines kollega Camilla i Milla Boutique og går på rundgang blant de ansatte når den ikke står i butikken. De små kinesiske skolekrakkene er funnet i Paris. Trekorset er fra Bolina, mens de gamle smykkene og kalligrafi-penslene er funnet på Tines mange reiser. Flaskelampe fra Maison Martin Margiela. Kelimteppe fra Private 0204, gamle trebord fra Kina. Snøkule som funker hele året, fra Maison Martin Margiela. Glasskuppel fra Travelling Band. Skilpaddeskjell på stativ, fra Anouska, og halskjede med skjell på stativ, funnet i Paris. Saueskinnsfell fra Milla Boutique og ullpledd fra Anouska. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert
NATURLIG DESIGN: Mot en lys base fungerer det godt å bringe inn naturmaterialer som tre, skjell og lin for å skape varme. Bildelister på veggen gjør det enkelt å variere uttrykket ved å bytte om på gjenstander og bilder.
NATURLIG DESIGN: Mot en lys base fungerer det godt å bringe inn naturmaterialer som tre, skjell og lin for å skape varme. Bildelister på veggen gjør det enkelt å variere uttrykket ved å bytte om på gjenstander og bilder. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

En helhvit leilighet passer ikke for alle, men det er ingen tvil om at lyse farger gjør noe med humøret.

Det virker rent og naturlig, og det kan være fristende å male alt hvitt når du først skal oppgradere hjemmet ditt.

For at det skal bli vellykket må du likevel ha en plan. Bonytt har besøkt Tina Louise Robertson, som har vært med å bygge ooo Milla Boutique.

Hennes interesse og peiling på interiør har gjort at den lyse leiligheten ikke blir steril og utrendy - men lun og innbydende.

Hvem: Tine Louise Robertsen, mannen Tyrone Cortez Wiggins og døtrene Emily Beatrice (3) og Eleah Louise (1).

Hva: Leilighet på 155 kvadratmeter i bygård fra 1897 på Majorstua i Oslo.

Hvorfor: Lyse natur-farger, åpne løsninger og funksjonalitet gir sosiale rom for små og store.

Paret tok over leiligheten på Majorstua i august 2011, tjue år etter at Tine Louises far kjøpte den.

­- Selv om jeg er født og oppvokst i Drøbak, har jeg mange gode barndomsminner herfra. Leiligheten har særpreg, og fordi den er en hjørneleilighet med store vinduer, får vi sollys hele dagen, sier Tine.

- Beliggenheten er også helt perfekt for en aktiv familie. Vi sparer mye tid på å ha kort vei til alt.

Åpen kjøkkenløsning

Paret har totalrenovert boligen fra gulv til tak, flyttet kjøkkenet og laget en utleiedel på 55 kvadratmeter.

- Vi ville gjerne fremheve det unike og historiske uttrykket i hvert rom, samtidig som vi ønsket å gjøre det både mer funksjonelt og sosialt ved å flytte kjøkkenet slik at vi har åpen løsning mot stuen. Det er viktig for meg å ha det hjemmekoselig og innbydende. Det skal være rom for lek og sosiale sammenkomster.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NATURLIG DESIGN: Til venstre: Sengen bader i lys fra alle kanter. Sengetøy og overkast i lin fra butikken Merci i Paris. Midten: Mot en lys base fungerer det godt å bringe inn naturmaterialer som tre, skjell og lin for å skape varme. Til venstre: Den flotte juju-hatten, laget av hønsefjær, er et av Tines nyeste innkjøp. Den lages i Kamerun og bidrar til lokale arbeidsplasser. Opprinnelig ble slike hatter brukt i begravelses-seremonier. Bordplaten er vintagetre fra Kina, bukkene er fra Ikea. Klappstolene i tre er gamle teaterstoler fra Barcelona, hvite stoler fra Ligne Roset. Linputer fra Milla Boutique, skinnpute fra Senze of Joy. Krukke i tre fra Anouska. Lysestake av ren stearin fra Maison Martin Margiela.
NATURLIG DESIGN: Til venstre: Sengen bader i lys fra alle kanter. Sengetøy og overkast i lin fra butikken Merci i Paris. Midten: Mot en lys base fungerer det godt å bringe inn naturmaterialer som tre, skjell og lin for å skape varme. Til venstre: Den flotte juju-hatten, laget av hønsefjær, er et av Tines nyeste innkjøp. Den lages i Kamerun og bidrar til lokale arbeidsplasser. Opprinnelig ble slike hatter brukt i begravelses-seremonier. Bordplaten er vintagetre fra Kina, bukkene er fra Ikea. Klappstolene i tre er gamle teaterstoler fra Barcelona, hvite stoler fra Ligne Roset. Linputer fra Milla Boutique, skinnpute fra Senze of Joy. Krukke i tre fra Anouska. Lysestake av ren stearin fra Maison Martin Margiela. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Bytter farger om vinteren

Hovedpaletten består avlyse naturfarger som skaper ro og harmoni. De store flotte vinduene gir mye dagslys, noe som fremhever de naturlige elementene. En mørk vegg i stuen og på kjøkkenet sørger for kontraster.

- Jeg endrer interiøret med årstidene – lysere om sommeren og mørkere og lunere om vinteren. Med naturfarger som base får man flere muligheter til å variere uttrykket med andre farger og elementer. Den mørke kontrastveggen i stuen gjør at det blir enklere å forandre stilen. Vi har også to trekk til sofaen, et hvitt og et svart.

Jobbet som flyvertinne

Parallelt med jobb som flyvertinne og tidligere assisterende innkjøpssjef, har Tine sammen med partneren Camilla Berntsen bygget opp Milla Boutique, en av Oslos mest særpregede interiørbutikker.

I dag er de tre partnere i butikken på Aker Brygge.

- Som gründer kan jobb og privatliv lett gli litt over i hverandre. Akkurat som butikken er stilen min eklektisk; jeg elsker å blande ulike stilarter med designmøbler. Jobben som flyvertinne gjennom mange år gjorde at jeg fikk samlet mange ting på reisene mine. Det å reise og se nye steder inspirerer meg. Når man driver interiørbutikk, blir det mange messeturer til storbyer som Paris og New York, og da er det jo umulig å ikke bli påvirket.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NATURLIG: Til venstre: En mørk kontrastvegg fremhever takrosetten. Kjøkkeninnredning fra Ikea med fronter fra Studio 10. Benkeplate i granitt. Papegøye fra Milla Boutique. Øverst til høyre: taklampe fra Ay Illuminate. Nederst til høyre: Bildelister på veggen gjør det enkelt å variere uttrykket ved å bytte om på gjenstander og bilder.
NATURLIG: Til venstre: En mørk kontrastvegg fremhever takrosetten. Kjøkkeninnredning fra Ikea med fronter fra Studio 10. Benkeplate i granitt. Papegøye fra Milla Boutique. Øverst til høyre: taklampe fra Ay Illuminate. Nederst til høyre: Bildelister på veggen gjør det enkelt å variere uttrykket ved å bytte om på gjenstander og bilder. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Tåler en støyt

To aktive småjenter og en samboer setter også sitt preg på interiøret.

- Min amerikanske samboer har en litt røffere stil enn meg, og han utfordrer meg ofte til å gå utenfor komfortsonen. Jentene våre er eventyrlystne og vil gjerne utforske, se og ta på alt, derfor er det viktig for meg at vi har møbler med kvalitet, som tåler en støyt. Avtagbare sofatrekk som kan vaskes, er et must med små barn i huset!

Stuen er familiens favorittrom. Her har Tine ofte hjemmekontor, her leker barna og her trives gjestene.

- Jeg elsker å sitte i sofaen, både på morgenen og om kvelden, og nyte utsikten til det yrende folkelivet i Bogstadveien. Vi prøver også å invitere venner på middag og andre sammenkomster når tiden strekker til. Som familie koser vi oss veldig sammen i leiligheten.

Viktig med personlighet

Når man til daglig jobber med interiør, blir man selvfølgelig preget av  og interessert i både trender og designere, men for Tine er det viktigst at hjemmet er personlig.

- Jeg har sansen for design. Jonathan Adler og Maison Martin Margiela er begge designere som står for kvalitet og nytenkende, morsom design. For meg er det likevel mer inspirerende at ting har en historie, enten det gjelder interiør, kunst, musikk eller et sted. Historien gjør det hele mer interessant, og dermed føler jeg at det kan leve lenge. 

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning