Oppussing av gang

Hallen som haltet

En ny fargepalett kombinert med nøye utvalgte blikkfang, og vips, står den haltende hallen stødig på egne ben.

MARKERER RAMMEN: Fargekoden på panel, dører og karmer er NCS
S 7010-R70B. Stofftapetet på øvre del av veggen heter Ormesin
7618-22 Bluette, fra Rubelli Venezia Collection. Gulvet er urørt, himlingen har fått et malingsstrøk. Yttertøy og sko settes inn i gangen bak døren midt i bildet, som leder videre inn til soverom.
MARKERER RAMMEN: Fargekoden på panel, dører og karmer er NCS S 7010-R70B. Stofftapetet på øvre del av veggen heter Ormesin 7618-22 Bluette, fra Rubelli Venezia Collection. Gulvet er urørt, himlingen har fått et malingsstrøk. Yttertøy og sko settes inn i gangen bak døren midt i bildet, som leder videre inn til soverom. Foto: Foto: Espen Grønli
Publisert Oppdatert

- Hjelp! Vi har bodd i leiligheten vår i fire år, men klarer ikke løse hallen. Rommet er romslig nok, men har døråpning på alle fire vegger. Hvor kan vi gjøre av oss og tingene våre, spurte Anne og Baard.

Bonytt sendte interiørarkitekt Ida Lundqvist hjem til dem for å utarbeide en løsning. Hun var skjønt enig i at her måtte noe gjøres.

- Gangen fremsto som kaotisk og pregløs, med møbler som ikke gikk så godt sammen. Man må selvsagt gjerne blande stiler i hjemmet, men det må være en rød tråd gjennom det hele, som for eksempel fargepaletten, sier Ida.

Slik løste hun gangen:

- Gangen er stor nok til å tåle en praktisk puff i sentrum. En god fargepalett fremhever rommets karakter og skaper helhet.

- Jeg er fornøyd med at fargepaletten ble spennende og kanskje litt uventet, og begeistret for taklampen, som jeg tegnet selv til dette prosjektet. På grunn av Baards interesse for fly, er den tegnet etter aerodynamiske prinsipper. Den øker dynamikken i rommet og blir en fin kontrast til puffen og teppet, sier hun.

FØR SÅ GANGEN SLIK UT: Utfordrende areal. Rommet måler, 3,35 x 3,35 meter. To hjørner er skrå, kaminen bak jakkene står i ett av disse. Gangen har ingen vinduer, til gjengjeld har alle fire veggene dører.
FØR SÅ GANGEN SLIK UT: Utfordrende areal. Rommet måler, 3,35 x 3,35 meter. To hjørner er skrå, kaminen bak jakkene står i ett av disse. Gangen har ingen vinduer, til gjengjeld har alle fire veggene dører. Foto: Foto: Privat
FOR MANGE FOKUSPUNKTER: Panel var i god stand, men gangen fungerte ikke verken visuelt eller praktisk. Takhøyden er rundt 2,70 meter. Utgangsdøren er verneverdig, og alle i bygården har lik farge på sin dør utvendig. Men innvendig kan den endres uten problemer.
FOR MANGE FOKUSPUNKTER: Panel var i god stand, men gangen fungerte ikke verken visuelt eller praktisk. Takhøyden er rundt 2,70 meter. Utgangsdøren er verneverdig, og alle i bygården har lik farge på sin dør utvendig. Men innvendig kan den endres uten problemer. Foto: Foto: Privat
FARGESTERK: Taklampen er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist og produsert av SM Lys. Kaminen og veggen over den er malt svart, for å gå i ett med steinplaten på toppen av kaminen. Pinnestolen er et arvestykke, malt i blåfarge NCS S 2565-R80. Puffen er laget på mål hos lokale Puffen.net, teppet er fra Almedahls.se. Det kunstige fikentreet er fra Plante Expo AS, og står i krukke fra Christian's.
FARGESTERK: Taklampen er tegnet av interiørarkitekt Ida Lundqvist og produsert av SM Lys. Kaminen og veggen over den er malt svart, for å gå i ett med steinplaten på toppen av kaminen. Pinnestolen er et arvestykke, malt i blåfarge NCS S 2565-R80. Puffen er laget på mål hos lokale Puffen.net, teppet er fra Almedahls.se. Det kunstige fikentreet er fra Plante Expo AS, og står i krukke fra Christian's. Foto: Foto: Espen Grønli

Hva kunne hevet uttrykket ytterligere, om budsjett ikke var en faktor?

- Vi så på mulighetene for å åpne mer inn til spisestuen i rommet ved siden av, og ha glassdører med svart metallprofil inn dit. Det hadde bidratt til mer lysgjennomstrømming, og hadde vært kronen på verket visuelt. Men da hadde ikke Anne og Baard kunnet utnytte veggene til hyller, slik de gjør i dag, sier Ida.

Og hva synes beboerne om den nye løsningen?

- Vi går gjennom hallen stadig vekk. Derfor var det viktig for oss at rommet ble både godt og pent. Manglende klesoppbevaring lever vi godt med, sier Anne til Bonytt.

Dette kostet forvandlingen:

HYLLEPLASS: Et Montana-møbel som Anne og Baard hadde i stuen, ble flyttet til gangen, og dannet grunnlaget for fargepaletten. Slik fikk de også mer plass for oppbevaring. Ittala-vasen og bildet hadde de også fra før. Lampen er fra Majorstuen Elektriske.
HYLLEPLASS: Et Montana-møbel som Anne og Baard hadde i stuen, ble flyttet til gangen, og dannet grunnlaget for fargepaletten. Slik fikk de også mer plass for oppbevaring. Ittala-vasen og bildet hadde de også fra før. Lampen er fra Majorstuen Elektriske. Foto: Foto: Espen Grønli
FRISKHET: Kaminen kan brukes, men i praksis er det så varmt i leiligheten at den kun brukes som et dekorelement. En markant vase med friske blomster setter prikken over i-en. Fuglen i porselen er
et spansk arvestykke fra Annes familie. Lampen er kjøpt på Clas Ohlson, pæren er dimmet ned.
FRISKHET: Kaminen kan brukes, men i praksis er det så varmt i leiligheten at den kun brukes som et dekorelement. En markant vase med friske blomster setter prikken over i-en. Fuglen i porselen er et spansk arvestykke fra Annes familie. Lampen er kjøpt på Clas Ohlson, pæren er dimmet ned. Foto: Foto: Espen Grønli
DYNAMIKK: Både puff og teppe er spesialbestilt på mål. De organiske formene og mønstret skaper dynamikk rommet som ellers er preget av rette linjer. Å plassere et sittemøbel i sentrum er god plassutnyttelse når det finnes dører på alle veggene. Alternativt kunne det stått et bord her.
DYNAMIKK: Både puff og teppe er spesialbestilt på mål. De organiske formene og mønstret skaper dynamikk rommet som ellers er preget av rette linjer. Å plassere et sittemøbel i sentrum er god plassutnyttelse når det finnes dører på alle veggene. Alternativt kunne det stått et bord her. Foto: Foto: Espen Grønli
LYSSPILL: Tapetet skifter farge ettersom lyset faller på det. Dette fremheves av vegglampen 15217wd Box III, Filter Dobbel Stripe fra Expo Nova. Lampen sender lys i to retninger.
LYSSPILL: Tapetet skifter farge ettersom lyset faller på det. Dette fremheves av vegglampen 15217wd Box III, Filter Dobbel Stripe fra Expo Nova. Lampen sender lys i to retninger. Foto: Foto: Espen Grønli

Håndverkere + maling kr 39 000

Tapet kr 6000

Taklampe kr 26 000

Vegglampe kr 1575

Teppe kr 7000

Puff kr 8000

Knagger x 2 kr 250

Kunstig fikentre kr 3000

Totalt: kr 90 825

Les også:

Slik søker du om eksperthjelp til interiøret

Fornyet gangen, fikk plass til arbeidskrok

Ny planløsning endret hele leiligheten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning