Fornyet gangen og fikk plass til arbeidskrok

Farvel til trange tider

Den smale gangen ble lykkelig utvidet. Dog ikke uten å stjele en bit av kjøkkenet.

FØRBILDE TIL VENSTRE: Det gamle kleskottet måtte vike plass for en åpen og lys arbeidskrok, som sees på bildet til høyre.
FØRBILDE TIL VENSTRE: Det gamle kleskottet måtte vike plass for en åpen og lys arbeidskrok, som sees på bildet til høyre. Foto: Foto: privat og Sveiung Bråthen
Publisert Oppdatert

Med små triks kan du skape en utrolig hyggelig gang.

Det var ønsket til Nina Therece Halvorsen og Andreas Sørum, hvis gang på Tveita er avbildet i denne reportasjen.

- Gangen vår er en lang, smal og kjedelig tarm med seks dører og et lite funksjonelt kleskott i enden. Vi trenger mer plass til garderobe og ønsker oss i tillegg en ryddig arbeidsplass for studier, sa Nina Therece.

Bonytt satte interiørarkitekt MNIL Tone Grimsrud på saken. I samarbeid med beboerne, kom hun frem til denne løsningen:

- To lettvegger ble fjernet, en førte til grovkjøkkenet, som i stedet ble utnyttet til ny garderobe. Den andre lettveggen var veggen inn mot kleskottet. Her lagde vi arbeidsplass i stedet. Ved disse operasjonene forsvant to dører i den gamle gangen. I tillegg ble døren til stuen fjernet, og erstattet med en utvidet åpning. Slik ble vi kvitt enda en dør, sier Tone.

TOK EN BIT AV KJØKKENET: Paret hadde et grovkjøkken som ble fjernet for å gi plass til skyvedørsgarderobe fra Rival. En ekstra bonus er at det også ble bedre plass foran garderoben. Flisene på gulvet ble byttet ut med samme parkett som er benyttet ellers i den 75 kvm store leiligheten.
TOK EN BIT AV KJØKKENET: Paret hadde et grovkjøkken som ble fjernet for å gi plass til skyvedørsgarderobe fra Rival. En ekstra bonus er at det også ble bedre plass foran garderoben. Flisene på gulvet ble byttet ut med samme parkett som er benyttet ellers i den 75 kvm store leiligheten. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
TIDLIGERE KLESKOTT: Skyvedørsgarderoben fra Rival har speil på den ene døren for å øke romfølelsen. Veggene er malt i Refleksjon 0801-Y25R fra Jotun. Lampen på arbeidsbordet, som ligger der det gamle kleskottet sto, er fra Ikea. Lampen i taket er fra Christiania belysning. Drivved.no har levert det buede skrivebordet og hyllene. Ved å legge en pute på enden av skrivebordet får familien en ekstra sitteplass. og det er en praktisk skuff under. Kontorstol fra Håg.
Magnettavlene er fra Osnes, mattet eikegulv er fra Kährs.
TIDLIGERE KLESKOTT: Skyvedørsgarderoben fra Rival har speil på den ene døren for å øke romfølelsen. Veggene er malt i Refleksjon 0801-Y25R fra Jotun. Lampen på arbeidsbordet, som ligger der det gamle kleskottet sto, er fra Ikea. Lampen i taket er fra Christiania belysning. Drivved.no har levert det buede skrivebordet og hyllene. Ved å legge en pute på enden av skrivebordet får familien en ekstra sitteplass. og det er en praktisk skuff under. Kontorstol fra Håg. Magnettavlene er fra Osnes, mattet eikegulv er fra Kährs. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Som interiørarkitketen så det, var den uryddige materialblandingen i den gamle gangen ett av dens største problemområder.

- Beboerne fjernet lettveggene, noe som frigjorde mye plass i gangsonen. Feltet med glassbyggestein i gangen ble også fjernet, slik at hele veggen fikk en glatt og sammenhengende flate i samme farge, sier hun.

Her er Tone Grimsruds sterkeste anbefalinger til deg som vil friske opp en lang og smal gang:

- Velg lyse farger, og gjerne farger som går igjen i resten av leiligheten. Det samme gjelder gulvene. I denne leiligheten ble flisene erstattet med den samme parketten som i øvrige rom, slik at øyet dras videre inn i dem, og romfølelsen øker.

God belysning, er også et must i trange rom som ikke har vinduer.

- Bruk lys inne i garderobeløsningen, og ved arbeidsplassen bør leselyset velges med omhu.Speildører og lyse farger reflekterer rom og lys, og bidrar slik til at gangen virker større enn den faktisk er, sier Tone til Bonytt.

Og hva syntes beboerne om resultatet?

- Wow, etter at lettveggene forsvant, fikk vi et lyst og rommelig inngangsparti, en dyp garderobe og plass for studier. Lyse farger og kule detaljer understreker stilen, sier Nina Therece Halvorsen.

Dette kostet forvandlingen:

NYTTIG OG EFFEKTFULLT: Magnettavlen i glass er plassert over skrivebordet. Den er et kjærkomment og friskt innslag. Mood glasstavler finnes i mange farger, fra osnes.no.
NYTTIG OG EFFEKTFULLT: Magnettavlen i glass er plassert over skrivebordet. Den er et kjærkomment og friskt innslag. Mood glasstavler finnes i mange farger, fra osnes.no. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
GJENNOMTENKT VALG: Paret var lenge på jakt etter den optimale stolen til arbeidsplassen. Stolen Capsico fra Håg oppfylte kriteriene.
GJENNOMTENKT VALG: Paret var lenge på jakt etter den optimale stolen til arbeidsplassen. Stolen Capsico fra Håg oppfylte kriteriene. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
TILFØRSEL AV TEKSTUR: Skrivebordet i røft materiale er buet og har ekstra sitteplass med skuff under. Det er tegnet og plassbygget
med resirkulerte materialer av drivved.no.
TILFØRSEL AV TEKSTUR: Skrivebordet i røft materiale er buet og har ekstra sitteplass med skuff under. Det er tegnet og plassbygget med resirkulerte materialer av drivved.no. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
MED PERSONLIGHET: Datterens tegninger får stå på utstilling på en bildehylle fra Ikea. Her er det lett å skifte motivene, ettersom datteren kommer med nye kunstverk.
MED PERSONLIGHET: Datterens tegninger får stå på utstilling på en bildehylle fra Ikea. Her er det lett å skifte motivene, ettersom datteren kommer med nye kunstverk. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Skrivebord, ca. kr 15 000

Hylle, ca. kr 5000

Magnetplater i glass, kr 1 500

Kontorstol, kr 9 800

Garderobedører, ca. kr 14 000

Nye dører, ca. kr 9 000

Taklampe, arbeidsdel, kr 1 995

Gulv, ca. kr 7 000

Totalt, ca. kr 63 295

Les også:

Enkle tips for en ryddig gang

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning