Hotell The Olive Exclusive i Namibia

Røff afrikansk luksus

Hva skjer når tradisjonell afrikansk stil møter moderne design? Sjekk inn på hotellet The Olive Exclusive.

I NAMIBIA: På hotell The Olive Exclusive opplever du interiør som er i stor grad baserer seg på resirkulerte materialer.
I NAMIBIA: På hotell The Olive Exclusive opplever du interiør som er i stor grad baserer seg på resirkulerte materialer. Foto: FOTO: Micky Hoyle
Publisert Oppdatert

Boutiquehotellet The Olive Exclusive, som av magasinet Travel & Leisure ble kåret til et av de beste nye hotellene som åpnet i 2012, har et interiør bestående av røffe stubber, tørkede greiner, fotografier og resirkulert tre.

På en høyde med utsikt over Windhoek ligger hotellets lave murbygninger godt kamuflert i landskapet. Arkitekturen speiler naturen, målet har vært å skape sømløse overganger mellom ute- og innerommet. Store vinduer overalt sørger for at du hele tiden har kontakt med naturen.

Hotellet har kun syv suiter, alle er individuelt innredet og oppkalt etter ulike regioner i Namibia. Ansvaret for interiøret er det den sørafrikanske fotografen og designeren Micky Hoyle.

Han er opptatt av gjenbruk og bærekraft, det går en grønn tråd gjennom hans interiører, som i tillegg er preget av grove materialer, mye tekstur og pudrede jordtoner. The Olive Exclusive er intet unntak.

Hver av suitene har egen kjøkkenkrok, stue og spisekrok, men farger, materialer og tekstiler varierer fra rom til rom. Overalt henger bilder av Namibias rike natur og dyreliv. Alle signert Micky. Portretter av landets innbyggere er blåst opp, og er blikkfang i fellesområdene.

LUKSUS: The Olive Exclusive i Namibias hovedstad Windhoek. Juniorsuite koster fra ca. NOK 1300 pr. natt, theolive-namibia.com
LUKSUS: The Olive Exclusive i Namibias hovedstad Windhoek. Juniorsuite koster fra ca. NOK 1300 pr. natt, theolive-namibia.com Foto: Micky Hoyle
TAKTAPET: I restauranten er taket tapetsert med et svart-hvitt bilde av et tre. Fotograf er Micky Hoyle. På veggen henger et annet av bildene hans. Enkle bord med marmorplater er omgitt av gjenkjennelige DSWstoler med understell i tre, designet av ekteparet Eames.
TAKTAPET: I restauranten er taket tapetsert med et svart-hvitt bilde av et tre. Fotograf er Micky Hoyle. På veggen henger et annet av bildene hans. Enkle bord med marmorplater er omgitt av gjenkjennelige DSWstoler med understell i tre, designet av ekteparet Eames. Foto: FOTO: Micky Hoyle
GJENNOMFØRT: Både sminkespeil og tv-skjerm er bygget inn i tykke planker stablet oppå hverandre. En god idé å kopiere hvis man har liten plass, speilet er med på å øke romfølelsen. For å roe ned inntrykket er selve bordplaten beiset hvit. Stolen DCW er designet av Charles og Ray Eames, produsent er Vitra.
GJENNOMFØRT: Både sminkespeil og tv-skjerm er bygget inn i tykke planker stablet oppå hverandre. En god idé å kopiere hvis man har liten plass, speilet er med på å øke romfølelsen. For å roe ned inntrykket er selve bordplaten beiset hvit. Stolen DCW er designet av Charles og Ray Eames, produsent er Vitra. Foto: Micky Hoyle
AVSLAPNING: Pergolaens tak er laget av bambusstenger. Her får man et inntrykk av hotellet usjenerte beliggenhet, frodige trær sørger
for behagelig skjerming.
AVSLAPNING: Pergolaens tak er laget av bambusstenger. Her får man et inntrykk av hotellet usjenerte beliggenhet, frodige trær sørger for behagelig skjerming. Foto: FOTO: Micky Hoyle

Det er mye natur i interiøret. Sengegavler og spisebord er bygget av grove treplanker, det samme er romdelere og tv-møbler.

Bardisker og bord er hugget ut av grov stein. Som klare kontraster til det rustikke og naturnære, står designklassikere signert kjente modernistiske designere som Charles & Ray Eames og Hans Wegner. De moderne elementene balanserer interiøret, og slik tar ikke den rustikke sjarmen helt overhånd.

Hotellet fremstår som varmt og inkluderende, men samtidig eksklusivt og moderne. Interiøret er personlig, og fordi alle rommene er suiter, kan det til tider føles som om du har fått låne noens leilighet et par dager.

Namibia som land er en destinasjon for alle dem som søker fantastiske naturopplevelser på et spennende kontinent. Det er ikke akkurat et sted man reiser for en storbyweekend.

Vårt forslag vil derfor være å legge inn en natt eller to på The Olive Exclusive rett før du skal hjem. Slik kan du puste ut og samle inntrykkene i behagelige og visuelt inspirerende omgivelser. Ikke minst kan du stjele spennende interiørideer før du må tilbake til hverdagen.

Les også

MOT VEGGEN: Det moderne badekaret med ledbelysning
nær gulvet får stå relativt alene mot veggen som illustrerer
tradisjonell byggkonstruksjon. Lampen har «greiner» som tar
opp detaljer fra veggen.
MOT VEGGEN: Det moderne badekaret med ledbelysning nær gulvet får stå relativt alene mot veggen som illustrerer tradisjonell byggkonstruksjon. Lampen har «greiner» som tar opp detaljer fra veggen. Foto: FOTO: Micky Hoyle
SETT OVENFRA: Hver suite har gjenkjennelige effekter som hodegavl av tre, mange taklamper og mye skinn. Men hvert rom har sin egen unike palett og sine egne designeffekter.
SETT OVENFRA: Hver suite har gjenkjennelige effekter som hodegavl av tre, mange taklamper og mye skinn. Men hvert rom har sin egen unike palett og sine egne designeffekter. Foto: FOTO: Micky Hoyle
UTSMYKNING: Hvert møbel er som et smykke, og veggene bærer fotografier tatt av Micky Hole. Stoler er designet av Hans Wegner.
UTSMYKNING: Hvert møbel er som et smykke, og veggene bærer fotografier tatt av Micky Hole. Stoler er designet av Hans Wegner. Foto: FOTO: Micky Hoyle

Sjekk den stilige skjærgårdshytta

Ti favoritthoteller

Bygget designhotell i tretoppene

Se våre beste interiørbilder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning