Gamle skapdører finner du hos brukthandlere og på gjenbruksstasjoner. Eller kanskje du eller naboen har et prakteksemplar i boden?

To dørblader blir en original sengegavl. Behold gjerne patinaen hvis døren er naturlig slitt. Du kan eventuelt male dørbladene eller illustrere med eget motiv.

Tre skapdører

Interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen lagde en gavl av tre kjøkkenskapdører fra Ikea. Frontene er 60 x 70 cm, og tre dører passer perfekt til en dobbelseng som er 180 cm bred.

Trekk frontene med tynn skumgummi, ca. 3 cm, og et røft tekstil. Stoffet stifter du fast på baksiden med stiftemaskin eller stiftepistol. .

bolig soverom sengegavl=

SKAPFRONTER: Tre skapdører fra en av Ikeas kjøkkenkolleksjoner passer perfekt som gavl på en dobbelseng som er 180 cm bred. Her har eieren satt et bilde over skapene. © Foto: Sveinung Bråthen

Illustrert gavl

Vil du lage en gavl som er lett å skifte ut, laminer gamle LP-covere eller magsinsider som du henger ved hodeenden.

Hvis du fester illustrasjonene til en plate, får du en fast gavl. Men henger du de laminerte sidene rett på veggen, er de lettere å bytte ut etter humør og trend.

Malerisk uttrykk

Hos Photowall.no fant vi mange flotte fotomalerier og andre kule tapetmotiver.

Hvorfor ikke feste et fotomotiv rett på gavlen? Eller tapetser på en sponplate. Resultatet er et helt personlig sengegjerde.

BRUKTE DØRER: Bruk gamle dører som sengegavl. Her er to dørblad, som er kjøpt på en reise i India, benyttet. Malingsrester og messingdetaljer gir gavlen et unikt preg.

DØRBLAD: Sengegavlen på dette soverommet er lagd av to gamle dørblad. © Foto: Yvonne Wilhelmsen

Sengegavl klikk

UTSKIFTBART: Motestylist Margrethe Gilboe skifter lett ut kollasjen med de fargesterke magasinsidene når hun trenger forandring. © Foto: Espen Grønli

sengegavler klikk

FLØYELSDRØM: Denne sengegavlen er lagd av en sponplate trukket med fløyelsstoff. Møbelnaglene er spikret fast på fremsiden. Stylist er Juni Hjarholm. © Foto: Margeret M. de Lange

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!