Loftcube

Flyttbart hjem i en kube

Slik kan du ta med deg huset når du flytter.

LOFTCUBE: Denne mobile boligen kan du plassere hvor du måtte ønske.
LOFTCUBE: Denne mobile boligen kan du plassere hvor du måtte ønske. Foto: FOTO: Steffen Ja¨nicke/Studio Aisslinger
Publisert Oppdatert
FLYTTBARE SEKSJONER: Ved hjelp av paneler som går på skinner kan du selv bestemme romløsningene.
FLYTTBARE SEKSJONER: Ved hjelp av paneler som går på skinner kan du selv bestemme romløsningene. Foto: FOTO: Steffen Ja¨nicke/Studio Aisslinger

Det er inspirasjonen fra den nomadiske livsstil, samt drømmen om å bo på toppen av et høyhus som er tanken bak de futuristiske boligene.

Den tyske designeren Werner Aisslinger er selve hjernen bak prosjektet, som ifølge sine hjemmesider har høstet mange priser for sitt arbeid.

Perfekt på storbyens hustak

Aisslinger fokuserer på dagens unge og urbane mennesker som er på stadig jakt etter forandringer. Derfor må designet være både fleksibelt og stilfullt. Den minimalistiske kuben fungerer som et sneglehus, og kan plasseres hvor det måtte ønskes.

- Loftcube er perfekt på storbyens hustak, for urbane nomader som kanskje flytter mye i jobbsammenheng, sier Aisslinger på sin hjemmeside.

For å kunne skilte med enkel og spontan forflytning, har kuben en kalkulert vekt som tillater transportering ved hjelp av byggekran eller helikopter. Det er også tatt i betraktning at den ikke skal overskride den tillatte vekt på et hustak, men samtidig kunne stå i mot maksimal vindstyrke.

Flyttbare seksjoner

Kubene har en beskjeden størrelse på 39 kvadratmeter, som til gjengjeld er godt utnyttet ved hjelp av flyttbare seksjoner. Dette, kombinert med flyttbare møbelsystemer fra Interlübke, åpner opp for mange romløsninger.

Ønsker man derimot større plass, kan man enkelt koble sammen flere moduler ved hjelp av gangpassasjer.

Panoramautsikt eller skylight

De fire ytre glassveggene sørger for 360 graders utsikt, men gjennomsiktigheten kan også justeres ved hjelp av perforerte plater eller lameller i tre.

Skulle du derimot få lyst til å ligge i sengen og se på stjernehimmelen, er dette gjort mulig med en skylight som kan åpnes og lukkes.

Les også:

Slik tar du bedre mobilbilder

Bli designer for H &M

Slik får du orden i klesskapet

Smart oppbevaring i små rom

GOD PLASS: Vinduene som strekker seg fra tak til gulv får selv 39 kvadratmeter til å virke romslig.
GOD PLASS: Vinduene som strekker seg fra tak til gulv får selv 39 kvadratmeter til å virke romslig. Foto: FOTO: Steffen Jänecke/Studio Aisslinger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning