Designprisvinner

Kjøleskap som byggesett

Kjøleskapet som vant designpris er delt opp i moduler slik at flere kan eie det sammen.

Kjøleskap i moduler.
Kjøleskap i moduler. Foto: Produsenten
Sist oppdatert
LEGO-LIGNENDE: "Flatshare" er et modulbasert kjøleskap i flere etasjer. køleskapet gikk til topps i Electrolux¿ globale designkonkurranse Design Lab 2008.
LEGO-LIGNENDE: "Flatshare" er et modulbasert kjøleskap i flere etasjer. køleskapet gikk til topps i Electrolux¿ globale designkonkurranse Design Lab 2008.

"Flatshare" er et modulbasert kjøleskap i flere etasjer. Det Lego-lignende kjøleskapet gikk til topps i Electrolux' globale designkonkurranse Design Lab 2008.

Kjøleskapet med det funksjonelle designet er utviklet av Stedan Buchberger, student ved Univerity of Applied Arts i Wien.

- Det finnes ikke noe mer avskyelig enn et skittent kjøleskap som deles av flere beboere. Egne erfaringer gav meg ideen om å skape et mer funksjonelt kjøleskap i miljøer hvor flere personer bor sammen og benytter samme skap, sier vinneren.

Kjøleskapet består av en basestasjon nederst som sørger for nødvendig avkjøling, og inntil fire selvstendige moduler som plasseres i høyden over basestasjonen. Et unikt design for enkeltmodulene bidrar også til å sette et personlig preg på kjøleskapet.

- Skal du flytte til et nytt bofelleskap, kan du enkelt bære modulen som en koffert og koble den til en tilsvarende basestasjon, forklarer Buchberger.

Electrolux mottok nesten 600 bidrag fra 49 land til konkurransen, deriblant tre bidrag fra norske designstudenter. De ni finalistene har alle fått lansert prototyper på sine produkter. De norske bidragene nådde dessverre ikke helt opp i konkurransen.

Les også: Sett farge på hvitevarene.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også