Unike hoteller

Disse hotellene må du se før du dør

Har du sett deg lei på kjedelige, beige hotellrom? Sjekk ut disse.

ANNERLEDES: Sov vakkert, sov i et fly eller sov i en vintønne. Her er noen av hotellene som skiller seg ut i mengden.
ANNERLEDES: Sov vakkert, sov i et fly eller sov i en vintønne. Her er noen av hotellene som skiller seg ut i mengden. Foto: Foto: Hotellene
Publisert Oppdatert

Noen hoteller er så mye mer enn bare fire vegger og en pent oppredd seng. De siste årene har det kommet flere såkalte designerhoteller, boutique-hoteller og andre småhoteller som skal ligge et hakk over alt annet hva stil og komfort angår. Kombinerer man dette med såkalte Nano-turer (minihelger) er det mulig å ta seg råd til å bo på hoteller som byr på "det lille ekstra". Og det lille ekstra, ja, det kan komme i mange former - og ikke minst farger.

Her er en liste på ni hoteller rundt om i verden som virkelig har tatt steget fullt ut når det gjelder å være unike.

G Hotel, Galway, Irland

Irland er kanskje mest kjent for brune puber og sjarmerende Bed & Breakfasts. Men ønsker du å bo med stil når du utforsker den grønne øya, da sjekker du inn på Galways flotte designhotell, The G Hotel.

The G Hotel er listet som et av Irlands topp fem hoteller. Det ble designet av kjendishattemakeren Philip Treacy, og er minst like oppsiktsvekkende som hans hodekreasjoner.

I det mørke og intime resepsjonsområdet kan du beundre glasstanken med vakre havhester og veggen utformet som en konkylie.

Dersom du skulle trenge litt avslapping og pleie etter alle fargeinntrykkene The G har å by på, er det bare å forflytte seg opp til toppetasjen, hvor du finner en luksuriøs spa-avdeling.

Crazy Bear, Beaconsfield, England

SMARAGDØYA: Bo på fargerike G Hotel i Galway neste gang du besøker Irland.
SMARAGDØYA: Bo på fargerike G Hotel i Galway neste gang du besøker Irland. Foto: Foto: Hotellet

Når selveste Conde Nast Traveller kårer hotellet til et av verdens mest ekstravagante, sier det seg nesten selv at Crazy Bear er et hotell av en litt annen klasse - og utforming. På mange måter, som navnet tilsier, er det litt "crazy". I alle fall for sansene.

Hotellet, som ligger i Buckinghamshire, under en times kjøring fra London, er sjarmerende eksentrisk, maksimalistisk på alle måter og perfekt for en romantisk weekend litt utenom det vanlige. Det må legges til at like etter åpningen i 2008 ble hotellet også kåret til den nye "hotelldestinasjonen for rockestjerner" av Sunday Times Culture Magazin.

Crazy Bear ligger i den eldste dokumenterte bygningen i Beaconsfield og er datert så langt tilbake som til 1400-tallet. Her vil du oppleve både historisk sus, dramatisk arkitektur og en følelse av luksus.

Hotel Pelirocco, Brighton, England

På folkemunne kalles kystbyen Brighton "London by the sea." Og det er ikke uten grunn at eiendomsprisen i denne småbyen har gått gjennom taket de siste årene. Hit rømmer årlig hundrevis av Londonere som vil bytte ut storbyens mas med et litt roligere liv ved kysten, i en by som nesten har alt man flyttet fra i London, bare i mindre, og billigere format.

BJØRNEN SOVER: På hotellet Crazy Bear utenfor London er interiøret alt annet enn kjedelig.
BJØRNEN SOVER: På hotellet Crazy Bear utenfor London er interiøret alt annet enn kjedelig. Foto: Foto: Hotellet

Skal du besøke Brighton kan kanskje et opphold på unike Hotel Pelirocco være noe? På dette kompakte hotellet med bare 19 rom, er all dekor hentet fra moderne popkultur, og ifølge avisen The Independent vil du føle deg som popstjerne for en natt.

Dekortert med en fargepalett som må kunne kalles alt annet enn nøytral, og med rom dedikert kjente pin-up-modeller og med Playstation-maskiner i lobbyen, innbyr Hotel Pelirocco til den avslappede og litt hedonistiske livsstilen Brighton er så kjent for.

Library Hotel, New York City, USA

For bokelskere er et opphold på New Yorks Library Hotel omtrent et must. Fra du setter foten innenfor i den flotte gamle mursteinsbygningen, er det tydelig at det ikke er spart på noe når det gjelder detaljer.

Som navnet tilsier: På Library Hotel får du følelsen av å befinne deg i et lekkert og intimt bibliotek, hvor nettopp bøker er brukt som dekor fra gulv til tak. 6000 bøker, for å være eksakt, utsmykker bygget.

ROCK'N'ROLL: i Brighton kan du leke rockestjerne for en dag på Hotel Pelirocco
ROCK'N'ROLL: i Brighton kan du leke rockestjerne for en dag på Hotel Pelirocco Foto: Foto: Hotellet

Hotellets ti etasjer er enkeltvis dedikert til ti forskjellige kategorier for klassifisering av bøker. Her finner du etasjer dedikert sosialkunnskap, matematikk og vitenskap, historie, religion og filosofi, for å nevne noen. Hotellet, som ligger et steinkast fra New Yorks Grand Central Station, må nok sies å være inspirert av sin nabo, det verdenskjente biblioteket New York Public Library.

Propeller Island City Lodge, Berlin, Tyskland

Propeller Island City Lodge i Berlin er en unik destinasjon. Det er mer kunstverk enn hotell. Alle rom og objekter er signert den tyske kunstneren Lars Stroschen, og det må sies at å befinne seg inne på hotellet føles mer som å være inne i et stort kunstverk enn på et hotell. Her stimuleres sansene kontinuerlig.

Alle de 30 rommene er innredet ulikt og med et helt eget konsept. I hvert rom er møbler og dekorasjoner spesiallaget og kan ikke fås tak i noe annet sted.

Det sies at kunstneren så for seg at hvert rom skulle utfordre din oppfatning av virkeligheten når du kom inn. Ved innsjekking utdeles nemlig en egen bruksanvisning for hvert rom.

BOKORM: For lesehesten kan kanskje et opphold på Library Hotel være den perfekte gave?
BOKORM: For lesehesten kan kanskje et opphold på Library Hotel være den perfekte gave? Foto: FOTO: Hotellet

"Herfra skal du gå med følelsen av å ha vært med på noe helt unikt" har Stroschen uttalt.

Underwater Hotel, Istanbul, Tyrkia

På Underwater Hotel, som ferdigstilles i løpet av året, vil du ha muligheten til å se Istanbul på en helt ny måte.

Det 7-etasjers undervannshotellet bygges i en historisk bygning som tidligere rommet en tobakkfabrikk fra 1930-tallet, og vil ha restauranter, utstillingslokaler, møteromsfasiliteter og gjesterom, alle i 7-stjernersklasse og med undervannsutsikt til det verdenskjente Bosporosstredet.

Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Om du alltid har gått med en drøm om Afrika og safari i magen, men er avhenging av både komfort og luksus på ferien, kan kanskje Giraffe Manor være destinasjonen for deg. Og om du ønsker å spise frokost med sjiraffer, ja, da kan hotellet by på dette også.

PÅ EN SNURR: Propeller Island City Lodge i Berlin er absolutt en hotell utenom det vanlige.
PÅ EN SNURR: Propeller Island City Lodge i Berlin er absolutt en hotell utenom det vanlige. Foto: FOTO: Hotellet

Giraffe Manor liggert vakkert omgitt av flere hundre mål med urørt natur og en unik nærhet til dyreliv, og bare 20 km fra Kenyas hovedstad Nairobi.

YELLOW SUBMARINE: I Istanbul bygges en 7-stjerners undervannshotell
YELLOW SUBMARINE: I Istanbul bygges en 7-stjerners undervannshotell Foto: FOTO: Arkitekten

Mursteinsherregåren ble opprinnelig bygget tidlig på 1930-tallet, og er nå mest kjent for sine "tamme", fastboende sjiraffer, som rett som det er kan finne på å stikke hodet inn for å tigge om litt frokost.

Sjiraffsenteret ble opprinnelig startet av African Fund for Endangered Wildlife (AFEW) for å avle frem og ta vare på de utrydningstruede Rothschild-sjiraffene, og omfatter nå også sentre for utdanning for Kenyanske skolebarn.

The De Vrouwe van Stavoren Hotel, Stavoren, Nederland

På jakt etter et sted å ta med vinentusiasten i ditt liv? På det meget spesielle De Vrouwe van Stavoren Hotel i Nederland kan du ikke bare nyte et glass aller to av favorittvinen, men også sove søtt inne i en gammel vintønne.

Hotellets første etasje er nemlig bygget av gamle eikefat, og de fire gigantiske tønnene kunne i sin tid romme hele 19 333 flasker edle dråper.

Eikefatene kommer opprinnelig fra et sveitsisk slott og er vakkert preget av tidens tann. De unike vintønnerommene er sparsomt møblert med to smale senger og et lite skrivebord, men utenfor kan du nyte utsikten av Stavorens vakre havneområde fra en liten balkong.

Jumbo Hostel, Stockholm, Sverige

Jumbo Hostel på Stockholms Arlanda flyplass kan selv de med flyskrekk sove søtt i jumbojeten, for her har du nemlig beina, eller hjulene, godt plantet på bakken hele natten.

Velg mellom tresengsrom eller ta deg råd til en natt i luksussuiten i den ombygde cockpiten med panoramautsikt over den travle flyplassen. På Jumbo Hostel får du uansett en unik natt til en ganske normal pris.

VILT OG VAKKERT: På Giraffe Manor kan du spise frokost med sjiraffer.
VILT OG VAKKERT: På Giraffe Manor kan du spise frokost med sjiraffer. Foto: Foto: Hotellet

Opprinnelig ble det satt opp som et lavprisalternativ for reisende som trengte overnatting nær flyplassen. Det tok imidlertid ikke lang tid før det unike hotellet ble verdenskjent, og nå står gjestene i kø for å oppleve livet i skyene - på bakken.

"Hotellet" er en pensjonert Boing 747 som i sin tid ble bygget for Singapore Airlines. Med 76 sengeplasser fordelt på 27 rom, finnes det alternativer for enhver smak og lommebok.

Les også:

Fantastiske inspirasjonsbilder av lekre interiører

Slik får du det hjemme om motedesignerene får bestemme

PÅ DRUEN: På The De Vrouwe van Stavoren Hotel i Nererland ahr man funnet nye måter å bruke eikefat på.
PÅ DRUEN: På The De Vrouwe van Stavoren Hotel i Nererland ahr man funnet nye måter å bruke eikefat på. Foto: Foto: Hotellet

Fargesterk retro

Ta fødselskurs på nett

COME FLY WITH ME: I Stockholm kan du nå sjekke inn på en pensjonert jumbojet.
COME FLY WITH ME: I Stockholm kan du nå sjekke inn på en pensjonert jumbojet. Foto: Foto: Hotellet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning