Aksel Lund Svindal etter «Mesternes mester»-triumfen

Helt knekt etter den knallharde finalen i Mesternes Mester: – Helt jævlig

Etter en ekstremt krevende konkurranse i «Mesternes mester», kunne en totalt utmattet Aksel Lund Svindal endelig slippe jubelen løs.

<b>LYKKELIG OG UTMATTET: </b>Aksel jubler etter å ha vunnet den krevende finalen, mens Johann Olav Koss og de andre konkurrentene strømmer til for å hylle vinneren.
LYKKELIG OG UTMATTET: Aksel jubler etter å ha vunnet den krevende finalen, mens Johann Olav Koss og de andre konkurrentene strømmer til for å hylle vinneren. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Finalen var av det knallharde slaget, og til slutt kunne Aksel Lund Svindal (38) løfte pokalen i været og titulere seg årets «Mesternes mester».

I nærmere 50 minutter kjempet han om seieren mot tidligere håndballproff Håvard Tvedten (42). I hinderløypens siste øvelse skulle de skyte sandposer med en gigantisk sprettert, for å få senket et mål ved hjelp av tyngdekraften.

– Helt jævlige

Dersom de bommet på målet, måtte de skyve baller på 80 kilo over et hinder for å opptjene nye sandposer.

– De ballene på 80 kilo er helt jævlige. Jeg tenkte på et tidspunkt at vi aldri kom til å bli ferdig, for ingen av oss traff med posene. Det er bra jeg ikke skal gjøre denne finalen en gang til, for det var ufattelig tungt, fortalte en andpusten Aksel til Her og Nå mens han lå rett ut på stranden i Fevik.

Les også: Mesternes Mester-villaen fra 1913 er priset til 21 millioner

UTMATTENDE: Selv disse to kraftkarene ble gele i kroppen av å håndtere de to 80 kilo tunge ballene.
UTMATTENDE: Selv disse to kraftkarene ble gele i kroppen av å håndtere de to 80 kilo tunge ballene. Foto: Svein Brimi

På et tidspunkt fremsto de to finalistene så slitne at det virket som at de ikke hadde krefter igjen. Da Aksel traff målet med den siste posen – og pyroen sprutet for å markere seieren – var både han og Håvard lettet over å være ferdige med blodslitet.

– Det var ekstremt deilig å vinne, for det var så utmattende. Jeg tror vi heiet like mye på hverandre, bare for at vi skulle greie å fullføre. Jeg hadde så mange nesten-treff da jeg endelig fikk en pose som lurte seg inn istedenfor ut. Da jeg så den jævelen begynte å bevege seg nedover, tenkte jeg: «Endelig», smiler Aksel til Her og Nå og gir Håvard et kameratslig klapp på skulderen.

Les også: Sønnen skjønte ingenting da Pølsa Pettersen kom hjem

<b>SAMMENSVEISET: </b>Aksel ble hyllet av årets deltagere. Etter å ha tilbrakt flere uker sammen i Arendal, utviklet denære vennskapsbånd.
SAMMENSVEISET: Aksel ble hyllet av årets deltagere. Etter å ha tilbrakt flere uker sammen i Arendal, utviklet denære vennskapsbånd. Foto: Svein Brimi

– Jeg var egentlig litt lettet da han traff, for det var så tungt. Selvfølgelig hadde jeg lyst til å vinne, men Aksel er absolutt en verdig vinner av denne konkurransen. Jeg synes vi har hatt det fantastisk gøy, og jeg reiser hjem med hodet høyt hevet, sier Håvard.

– Ble seieren slik du hadde forestilt deg, Aksel?

– Det var helt annerledes, for jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være så utmattet. Det tror jeg ikke de som lagde banen trodde heller, at det skulle bli så tungt, ler den tidligere stjernealpinisten.

Les også: (+) Utrolig drama: Kjell tviholder på hagla mens munnen og luftveiene fylles opp av snø

Desidert tøffeste – noensinne

Programleder Dag Erik Pedersen (61) var mektig imponert over innsatsen Håvard og Aksel la ned i den nervepirrende finalen. Han var over seg av begeistring for årets sesong.

<b>IMPONERT:</b> Programleder Dag Erik Pedersen gratulerer Aksel med seieren etter det han omtaler som tidenes tøffeste finale i «Mesternes mester».
IMPONERT: Programleder Dag Erik Pedersen gratulerer Aksel med seieren etter det han omtaler som tidenes tøffeste finale i «Mesternes mester». Foto: Svein Brimi

– Det er den desidert tøffeste finalen vi noen gang har hatt i «Mesternes mester». Den står veldig i stil med sesongen vår. Aldri har vi hatt så brutale øvelser og heller aldri slått så mange rekorder med så stor margin. Det som var bra for tre år siden, det holder ikke i dag. Nå er det et nytt nivå. Det var en fantastisk gjeng som var med i år. De var gode med hverandre underveis, og de har de verdiene som «Mesternes mester» står for, oppsummerer 61-åringen.

<b>STOR OPPLEVELSE:</b> Aksel måtte sette seg ned på stranden etter den tøffe finalen. Eks-alpinisten trekker frem de nye vennskapene som det største han tar med seg fra konkurransen.
STOR OPPLEVELSE: Aksel måtte sette seg ned på stranden etter den tøffe finalen. Eks-alpinisten trekker frem de nye vennskapene som det største han tar med seg fra konkurransen. Foto: Svein Brimi

De ti deltagerne har vært opptatt av å dele kunnskap med hverandre, tenke som et lag og lære av hverandre. Aksel har utviklet nære vennskap under oppholdet i Arendal.

– Det beste jeg tar med meg fra «Mesternes mester» er å ha blitt kjent med folkene her, og selvfølgelig også at jeg vant, sier Aksel som så frem til å komme tilbake til hverdagen igjen.

– Vi har ikke fått gått i butikken eller gjort noen ting. Vi har bare levd i en boble og holdt oss inne i huset mellom konkurransene. Det er nesten sånn at produksjonen låser døra og sier: «Ser dere i morgen tidlig». Så når jeg kommer hjem, skal jeg legge meg på sofaen, avslutter årets «Mesternes mester» med et glis

<b>GOD NUMMER TO: </b>Håvard Tvedten ble til slutt slått av Aksel, men depper ikke. – Jeg reiser hjem med hodet hevet, sier han.
GOD NUMMER TO: Håvard Tvedten ble til slutt slått av Aksel, men depper ikke. – Jeg reiser hjem med hodet hevet, sier han. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 26/02 2021, og sist oppdatert 26/02 2021.

Les også