TRIUMF BÅDE UTENFOR OG PÅ BANEN:

Trine Haltvik (57) tok imponerende seier på håndballbanen – takker Martin Johnsrud Sundby og «16 ukers helvete»

Trine Haltvik takket ja til «16 ukers helvete» for å komme tilbake i form. – Jeg har lyst til å kunne krabbe rundt på gulvet og leke med barnebarnet mitt, sier håndball-legenden til Her og Nå.

<b>DATTEREN KATINKA: </b>– Etter at jeg ble med på «16 ukers helvete», har Leah måttet være med på joggeturer i barnevognen og sittet på ryggen min når jeg tar planken. Vi storkoser oss, forteller Trine. Her sammen med datteren Katinka i 2020.
DATTEREN KATINKA: – Etter at jeg ble med på «16 ukers helvete», har Leah måttet være med på joggeturer i barnevognen og sittet på ryggen min når jeg tar planken. Vi storkoser oss, forteller Trine. Her sammen med datteren Katinka i 2020. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Den tidligere håndballspilleren Trine Haltvik (57) spilte 240 kamper for Norge og skåret 832 mål i løpet av den 16 år lange landslags-
karrieren.

På merittlisten står både VM- og EM-gull, men håndballkarrieren har også satt sine spor i kroppen.

Les også: Therese Johaug: – En drøm som går i oppfyllelse

«16 ukers helvete»

I håp om å bli kvitt noen av «skavankene» ble Byåsen-profilen med på «16 ukers helvete». Her skal deltagerne gjennom et strengt mat- og treningsregime i 16 uker.

– Noe av motivasjonen min var å komme i god form slik at jeg kan krabbe rundt på gulvet og leke med barnebarnet mitt Leah, som fyller tre år i mars, forteller Trine som ble kåret til verdens beste håndballspiller i 1998.

16 UKERS HELVETE: Årets deltagere i programmet f.v.: Alex Rosén, Steffen Iversen, Mads Clemmetsen og Jonathan Romano. Foran f.v.: Trine Haltvik, programleder Anette Skarpaas Ramm, programleder Martin Johnsrud Sundby og Jenny Jenssen.
16 UKERS HELVETE: Årets deltagere i programmet f.v.: Alex Rosén, Steffen Iversen, Mads Clemmetsen og Jonathan Romano. Foran f.v.: Trine Haltvik, programleder Anette Skarpaas Ramm, programleder Martin Johnsrud Sundby og Jenny Jenssen. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg ønsker å ha det gøy og være en aktiv bestemor, forteller hun til Her og Nå da vi møtte henne under kanalens vårlansering. Leah er for øvrig det første barnet til Trines datter, Katinka (31), som kan skilte med EM-gull i beachhåndball.

Født; 23. mars 1965

Alder: 57 år

Yrke: Håndballspiller

Ektefelle: Eskil Berg Andreassen

Barn: Katinka Haltvik, Celine Berg Andreassen og Kristian Haltvik

Se mer

Trine har alltid likt å trene, men de senere årene har hun merket at formen er blitt dårligere og at kiloene har kommet krypende.

– Når du kommer i overgangsalderen, legger kiloene seg gjerne rundt steder som magen. Jeg trengte derfor veiledning for å trene smart og riktig. Styrketrening er spesielt viktig for oss damer, slår hun fast.

<b>VERDENS BESTE:</b> Trine spilte på det norske håndballandslaget fra 1984 til 2000. i 1998 ble hun kåret til verdens beste håndballspiller.
VERDENS BESTE: Trine spilte på det norske håndballandslaget fra 1984 til 2000. i 1998 ble hun kåret til verdens beste håndballspiller. Foto: LISE ÅSERUD / NTB / SCANPIX

Les også: (+) Våre to voksne døtre har reagert på hvordan vi lever. De undrer seg stadig over hvorfor vi fortsatt holder sammen

Veteran-NM i håndball

Helt siden Trine la opp, har hun fortsatt å spille håndball på lavere nivå. I dag spiller hun for Trondheim-klubben Byåsen, men nå på veteranlaget. Og et av Trines mål i løpet av de 16 ukene var å komme i form til veteran-NM i håndball som gikk i november.

– Jeg ville se om jeg fremdeles har den viljen og det pågangsmotet jeg hadde tidligere, sier Trine.

– Kom du i form til NM?

– Ja, vi vant veteran-NM, gliser Trine.

– Jeg kan absolutt takke «16 ukers helvete» for seieren – det skal jeg love deg. Alle jentene på laget sa «Trine trenger ikke bytte, hun er i så god form». Det var bare så gøy, sier den spreke 57-åringen fornøyd.

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2023, og sist oppdatert 07/02 2023.

Les også