Therese Johaug om den kommende familieforøkelsen

– En drøm som går i oppfyllelse

Therese Johaug har aldri lagt skjul på drømmen hun har om å starte familie med Nils Jakob Hoff. Nå blir den virkelighet. I 2023 kommer nemlig livets viktigste gull så langt.

<b>VINNERKULA: </b>Therese Johaug strålte da hun mottok prisen for «Årets kvinnelige utøver» under Idrettsgallaen på Hamar. Det er første gang hun er til stede under den gjeve prisutdelingen. I 2023 venter hun og forloveden Nils Jakob Hoff sitt første barn sammen.
VINNERKULA: Therese Johaug strålte da hun mottok prisen for «Årets kvinnelige utøver» under Idrettsgallaen på Hamar. Det er første gang hun er til stede under den gjeve prisutdelingen. I 2023 venter hun og forloveden Nils Jakob Hoff sitt første barn sammen. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Etter to unntaksår, var det endelig klart for storstilt feiring av norske idrettshelter på Hamar OL-amfi.

Som selveste toppen av kransekaka på det som har vært et drømmeår for Therese Johaug (34), ble den pensjonerte langrennsdronningen kåret til «Årets kvinnelige utøver» for fjerde gang.

Med struttende mage takket blant annet den vordende mammaen forloveden Nils Jakob Hoff (37).

­– Han er en bauta i livet mitt, som jeg gleder meg til å dele resten av livet mitt med, uttalte hun fra scenen.

Les også: Slik er Therese Johaugs nye liv

<b>GLAD VINNER: </b>Venninnen Marit Bjørgen og Kjetil Jansrud delte ut prisen for årets kvinnelige utøver til Therese Johaug.
GLAD VINNER: Venninnen Marit Bjørgen og Kjetil Jansrud delte ut prisen for årets kvinnelige utøver til Therese Johaug. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Venter barn i 2023

2022 ble et begivenhetsrikt år for Therese Johaug. Den tidligere langrennsløperen forlovet seg på nyttårsaften og vant så sitt første individuelle OL-gull i Beijing. Etter en drømmesesong la hun skiene på hylla og tok fatt på et nytt kapittel i livet.

Født: 25. juni 1988

Alder: 34 år

Kjæreste: Forlovet med Nils Jakob Hoff (37)

Bosted: Holmenkollen

Yrke: Tidligere langrennsløper

Se mer

Det største gullet venter hun i 2023. Dalsbygdingen har aldri lagt skjul på at en familieforøkelse lå i kortene og at drømmen om en liten menneskeaspirant var noe av motivasjonen bak at hun la opp som idrettsutøver. I startgropen av 2023 kom gladnyheten.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er noe vi har hatt et ønske om lenge. Det er veldig stort for oss og noe vi har gledet oss veldig til. Så nå forbereder vi oss på en hverdag med en ny sjef i huset, ler Therese hjertelig når vi møter henne etter prisutdelingen.

<b>THERESE JOHAUG: </b>Langrennsstjerna Therese Johaug og forloveden Nils Jakob Hoff venter barn i 2023.
THERESE JOHAUG: Langrennsstjerna Therese Johaug og forloveden Nils Jakob Hoff venter barn i 2023. Foto: Morten Bendiksen

Den jordnære idrettsstjernen har ikke gjort seg opp noen tanker om hvem hun ønsker å være som mamma ennå, men én ting har hun likevel klart for seg:

– Det er verdier jeg vil ta med meg fra min egen barndom. Det at hardt arbeid over tid gir resultater, uansett hva det gjelder her i livet. Det har jeg fått høre fra mine foreldre, at jeg må stå opp, brette opp ermene og legge ned en jobb om man ønsker å nå de drømmene man har i livet, forteller Therese.

Les også: (+) Jeg har alltid ønsket meg tre barn, men mannen synes to holder. Kan jeg presse på for å få ett til?

Årets kvinnelige utøver

Gjennom karrieren har Therese rukket å sanke 14 VM-gull og fire OL-gull og hun er vant til å ha en topptrent kropp. I dag innrømmer hun at det er andre prioriteringer som er viktigere.

– Jeg får gått på ski og trent, men jeg kan skrive under på at formen har vært bedre. Jeg merker at det er noe som skjer i kroppen min og akkurat nå er det ikke så viktig å være i topp form, erkjente hun etter gallaen.

Det var den tidligere landslagsvenninnen Marit Bjørgen (42), som delte ut prisen til Johaug denne festkvelden. De to har fulgt hverandre gjennom tykt og tynt siden Thereses landslagsdebut i 2007. Nå gleder Bjørgen seg over å se venninnen bevege seg inn i denne nye fasen av livet.

– Det er fantastisk og jeg gleder meg veldig. Therese har jo hatt et ønske om dette, så er det ikke en selvfølge at det skal gå så greit når man har drevet med toppidrett så lenge. Så det er veldig hyggelig og jeg gleder meg på hennes vegne, stråler Marit Bjørgen på den røde løperen.

Les også: Åpenhjertig Marit Bjørgen: – Det var uvant. Jeg slet med å komme meg ut

<b>BESTEVENNER:</b> Marit og Therese har fulgt hverandre gjennom tykt og tynt både før og etter karrieren. Nå gleder Marit seg over at venninnen skal få oppleve å bli mamma.
BESTEVENNER: Marit og Therese har fulgt hverandre gjennom tykt og tynt både før og etter karrieren. Nå gleder Marit seg over at venninnen skal få oppleve å bli mamma. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bestevenninnen Marit Bjørgen

Marit ble selv mamma for første gang da hun fortsatt var aktiv som langrennsløper. I dag er hun og samboeren Fred Børre Lundberg travle foreldre til Marius (7) og Ola (3,5). Noen mamma-tips har hun delt med venninnen i tiden opp mot familieforøkelsen.

– Det viktigste er at Therese nyter denne tiden her og nå. Det kommer et hektisk liv etter fødselen, så det er viktig å kose seg litt ekstra nå før barnet kommer. Gjøre det man har lyst til, sove, reise og hvile. Det kommer en tid hvor man ikke kan prioritere seg selv i like stor grad, forteller den erfarne mammaen, og legger til:

– Særlig for en toppidrettsutøver som er vant til å ha struktur i hverdagen og gjøre akkurat de tingene man har planlagt, så blir det en stor endring. Therese ser veldig frem til å bli mamma, så jeg er ikke i tvil om at det kommer til å gå seg til. Vi mennesker er ekstremt tilpasningsdyktige!

<b>MARIT BJØRGEN:</b> Marit Bjørgen er toppidrettspensjonist og mamma til to. Hun har delt av egne erfaringer med venninnen Therese Johaug, som selv venter sitt første barn i 2023.
MARIT BJØRGEN: Marit Bjørgen er toppidrettspensjonist og mamma til to. Hun har delt av egne erfaringer med venninnen Therese Johaug, som selv venter sitt første barn i 2023. Foto: Morten Bendiksen

Therese setter utvilsomt veldig pris på Marit.

– Marit er en av mine aller beste venner i dag. Vi støtter oss mye på hverandre og har det ufattelig moro sammen, stråler Therese.

Denne saken ble første gang publisert 25/01 2023, og sist oppdatert 25/01 2023.

Les også