Thomas Numme og Harald Rønneberg

Thomas og Harald ga hverandre et løfte. Det løftet har de holdt

– Det ble kjærlighet ved første replikk, forteller Harald Rønneberg og Thomas Numme om sitt unike vennskap. Det har ført til utallige morsomme prosjekter og blant annet gjort dem til hotelleiere på Sri Lanka.

<b>THOMAS OG HARALD:</b> – Vi holder sammen i tykt og tynt, sier kompisene Harald Rønneberg og Thomas Numme.
THOMAS OG HARALD: – Vi holder sammen i tykt og tynt, sier kompisene Harald Rønneberg og Thomas Numme. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Hallo! Øverst i vindeltrappen hos Plan-B, «underholdningshuset» på Sagene i Oslo som huser kjendisprofiler, produksjon, rådgivere og management, vinker Harald Rønneberg (49) og Thomas Numme (53).

Øyeblikket etter står de foran oss med hendene utstrakt, begge så blide at vi ikke har nubbesjans til annet enn å smile.

– Unnskyld at vi ble forsinket!

Det høres sjarmerende nok ut som et hjertesukk. Kompisene måtte gjøre ferdig ukens opptak av podkasten «Thomas og Harald skriver dagbok» hvor de hadde besøk av Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

At Harald gjennom årene har skrevet dagbok, har gitt grunnlag for nok en suksess fra duoen – morsom mimring. For gutta kan skilte med flere påfunn enn de fleste, og de deler dem sjenerøst.

<b>PLAN B:</b> Harald Rønneberg, Truls Svendsen og Nicolai Nansen er gründerne bak selskapet Plan B. I 2003 kom Thomas Numme inn på eiersiden. – Det skjer stadig noe i vennskapet med Harald, sier Thomas.
PLAN B: Harald Rønneberg, Truls Svendsen og Nicolai Nansen er gründerne bak selskapet Plan B. I 2003 kom Thomas Numme inn på eiersiden. – Det skjer stadig noe i vennskapet med Harald, sier Thomas. Foto: Svein Brimi

Nysgjerrige på hvordan de to fant hverandre må vi spole 23 år tilbake i tid. I år 2000 ble P3-stemmen og Barne-TV-fjeset Thomas Numme programleder for ungdomsshowet «Trigger» på NRK1 sammen med Solveig Kloppen.

– «Vi trenger en filmanmelder,» mente sandefjordsgutten.

Solveig foreslo kjæresten til en venninne, en haldenser som hadde dannet sin egen filmklubb, kalt «filmlurelosjen». Thomas fanget straks opp humoren bak navnet og ba om et møte med denne Harald Rønneberg.

– Det ble kjærlighet ved første replikk, forteller de to med skøyeraktig glimt i øyet.

– Humoren ble en felles plattform hvor vi straks fikk forståelse for hverandre, forklarer de.

«Senkveld» med Thomas og Harald

Oppsummert fikk «Trigger» en morsom filmanmelder og gutta et unikt vennskap. Siden har den gode kjemien mellom de to også gitt oss andre mye moro.

Gjennom 15 sesonger av talkshowet «Senkveld» bød de ikke bare på interessante kjendiser, men rikelig på seg selv, med blant annet faste innslag som «Harald gjør ting han ikke kan» og «Thomas vs. Harald».

<b>«SENKVELD»-DUELL:</b> Thomas og Harald utfordrer fremdeles både hverandre og andre.
«SENKVELD»-DUELL: Thomas og Harald utfordrer fremdeles både hverandre og andre. Foto: Svein Brimi

At de to er glade i hverandre, er det heller ingen tvil om. Selv om de av vesen er ulike.

– Jeg er den eventyrlystne, erklærer Harald fornøyd.

– Spontant å ta sjanser og si ja til en utfordring, gjør livet spennende! Tross alt er min leveregel «Hvor dritt kan det egentlig gå?». Spør du meg ender det bra i 99 av 100 tilfeller.

Selv å hoppe i Holmenkollbakken gikk som smurt for den positive karen.

– Jeg kjente det jo i magen, innrømmer han. – Men det kilte enda mer på okse-rodeoen. Den svære, sinte oksen prøvde å kaste meg av. Hadde han klart det, ville jeg trolig ha blitt trampet i hjel. Men til tross for et lite brudd i den ene armen – klamret jeg meg fast. Thomas ler og rister på hodet.

– Sånn sett er jeg Haralds rake motsetning. Jeg er snarere en nevrotiker som frykter at det verste kan skje, og helst vil dra i bremsen.

– Men du er en kriger når du må, Nummis, og sammen er vi dynamitt, backer Harald han opp.

Les også: Simon Nitsche ble «oppdaget» av Thomas Numme og Harald Rønneberg

<b>ALLSIDIGE:</b> Harald liker å lokke den litt mer forsiktige vennen Thomas med på utfordringer. Her i mål etter Oslo Maraton.
ALLSIDIGE: Harald liker å lokke den litt mer forsiktige vennen Thomas med på utfordringer. Her i mål etter Oslo Maraton. Foto: Kristian Helgesen/VG

Hyller hverandre

Det hviler en trygg godhet mellom kompisene.

– En solid styrke i vennskapet vårt er at vi kan være hundre prosent ærlige med hverandre – uten at det skaper problemer, sier Thomas.

– Selv om Harald skravler sykt mye, blir jeg merkelig nok aldri lei av ham.

Det sies kjærlig ertende.

– Han er jo så godhjertet og utrolig lys til sinns. Harald har enormt mye energi som han gjerne deler raust for å glede andre.

Harald klapper kompisen på skulderen som et stille takk.

– Dette var en veldig koselig prat, sier han med det kjente glimtet i de brune øynene.

– La meg se – for det er mye fint å si om Thomas. Som for eksempel at han er veldig dyktig rent profesjonelt, og at jeg har lært veldig mye av ham. Godgutten er også et usedvanlig tålmodig menneske, snill og ærlig, og raus nok til å gi rom for det beste hos andre.

– Du betyr mye for meg, vettu, Thomas.

– Dette blir jo rene kjærlighetshistorien, repliserer kompisen – lattermild og rørt, han også.

– Siden vi er så godt i gang føyer jeg til – å få dele så mange fantastiske opplevelser med én av mine beste venner, deg Harald, det varmer hjertet mitt.

Les også: Øystein Bache og Rune Gokstad:– Vi har ikke den type vennskap der vi er sammen på fritiden også

<b>KROPPSBYGGERE:</b> Mange av oss fikk en god latter da innslaget hvor Thomas og Harald konkurrerte i bodybuilding ble sendt på «Senkveld». 
KROPPSBYGGERE: Mange av oss fikk en god latter da innslaget hvor Thomas og Harald konkurrerte i bodybuilding ble sendt på «Senkveld».  Foto: Nils Bjåland/VG

Kona Annette Walther

I 2018 ga de seg med «Senkveld». Selv om de gikk hver til sitt, forble de en duo for det norske folk. Noe Thomas sier han har merket ute på spaserturer med familien, kona Annette Walther (51) som han har tre barn med; Magnus (20), Edvard (22) og Sofie (16).

– «Hei, Thomas og Harald», er en hilsen jeg ofte blir møtt med fra folk – uten at Harald er til stede! Jeg er jo ikke gift med fyren, humrer han.

– Det er artig å høre, men også snodig. Kanskje sier det noe om hvor fint vi utfyller hverandre?

De er sikre på at det var et klokt valg å gi seg på topp med «Senkveld».

– Det var på tide å prøve noe nytt, og ikke minst – sette av mer tid til familien, sier Harald.

Les også: (+) Naboen sa at mannen min hadde damebesøk. En dag lot jeg som om jeg skulle på jobb da jeg hadde fri

<b>PRISDRYSS:</b> Thomas og Harald vant hver sin «Gullrute» i 2015. Her sammen med konene, Annette Walther og Sølvi Haugland.
PRISDRYSS: Thomas og Harald vant hver sin «Gullrute» i 2015. Her sammen med konene, Annette Walther og Sølvi Haugland. Foto: Krister Sørbø/VG

Kona Sølvi Haugland

I løpet av «Senkveld»-årene giftet Harald seg med Sølvi Haugland og ble senere pappa til Ludvik.

– I julen blir han åtte år. Å være pappa – og ektemann – er nydelig, sier han stolt.

Sønnen har begynt å få øynene opp for farens lekenhet på jobb.

– Han digget at jeg sto på vannski med Kygo etter danskebåten i «Helt Harald», sier han og ler.

I slutten av oktober i fjor mistet Harald sin elskede mamma. Åpent deler han hvor mye hun har betydd for ham og hvor overrasket han ble over sønnen den dagen hun skulle bisettes.

– Ludvik visste at jeg skulle holde tale og foreslo den morgenen at han kunne bli med meg opp på scenen. «Jeg tenkte jeg kunne stå sammen med deg når du skal si det du skal til Bessa», sa han. Jeg ble litt satt ut, men svarte selvfølgelig «det er kjempekoselig om du vil det».

Harald tenkte derimot at de fikk se det an. Tross alt var sønnen ennå bare syv år og dagen sprengfull av følelser. Ludvik hadde vært solstrålen i Bessas liv.

– Da jeg skulle opp for å holde talen, strakk han fast bestemt hånden ut mot min. Det var en utrolig fin gest, sier Harald rørt.

– For jeg gruet meg, jo. Selv om jeg er vant til å holde taler, er det noe annet å snakke til sin avdøde mor. Innimellom snørte stemmen seg sammen. Da klemte Ludvik seg inntil meg. Morsom var han også. Et sted i talen sa jeg: «Omsider ble du bestemor, mamma», for Sølvi og jeg slet som kjent med å bli gravide. Da kom det fra Ludvik: «Det tok vel rundt ti år!»

Kompisene ler av peket fra guttungen.

– Humor er som jeg vet viktig i din familie, kommenterer Thomas. Han føyer til:

– Det var rørende å se Ludvik stå ved siden av deg. Ditt nære forhold til dine foreldre føres åpenbart videre hos den yngste generasjonen i familien Rønneberg.

Les også: Harald Rønneberg har fått en kompis for livet: – Det er umulig å ikke bli glad i Karsten

<b>EKTE FOLK:</b> – Liv Ullmann er et menneske som står for kvaliteter vi setter høyt – hun er ekte, den samme, varme og gode overfor alle hun møter, sier Harald og Thomas.
EKTE FOLK: – Liv Ullmann er et menneske som står for kvaliteter vi setter høyt – hun er ekte, den samme, varme og gode overfor alle hun møter, sier Harald og Thomas. Foto: Svein Brimi

Venner i 20 år

Etter å ha vært venner i vel 20 år kjenner de hverandres familier godt.

– Den talen var vanskelig å holde, Thomas, men det ga styrke å se dere sitte der, mine beste venner. I tillegg å ha Ludvik ved min side gjorde det til et fantastisk pappa-øyeblikk.

Vi møtte kompisene rett i forkant av jul. Thomas skulle kose seg hjemme med familien, Harald fortalte at han skulle til fjells med kona og sønnen.

– Sølvi, Ludvik og jeg storkoser oss på hytta vår i Uvdal. Vi drar dit så ofte vi kan. Inne koser vi oss med brettspill foran peisen, men er også flinke til å komme oss ut på ski, både bortover og nedover.

Takket være Harald har mange blitt oppmerksomme på hvor eventyrlig det er 1000 meter over havet i Uvdal. For et par år siden realiserte han nemlig nok en drøm – å utvikle og designe hytter for salg.

– Uvdal har mye å by på, forteller han begeistret.

– Der oppe har jeg til og med jogget med en rev. Altså, en ordentlig Mikkel Rev. På min forrige joggetur var det en som slo følge med meg. Den løp så kult, litt på skeiva, som om den hadde 0,8 i promille. Det var et flott øyeblikk i naturen.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

<b>HUMOR:</b> Thomas og Harald sier de kun vil lage humor på egen bekostning, ikke på andres.
HUMOR: Thomas og Harald sier de kun vil lage humor på egen bekostning, ikke på andres. Foto: Morten Bendiksen

Eier hotell i Sri Lanka

En annen av Haralds joggeturer førte til at gutta ble deleiere på tre hoteller i øyriket Sri Lanka.

– Vi bodde på Villa Mosvold, som ble startet av en nordmann ved samme navn, for å gjøre noen TV-opptak. Under en joggetur med hotelleier Kurt Mosvold slang jeg ut: «Si fra hvis det er noe vi kan være med på». Thomas og jeg var helt betatt av den vakre beliggenheten til det elegante hotellet, på sørkysten av øya ved stranden Ahangama.

– «Det hadde vært kjempegøy», svarte Mosvold spontant – og dermed var vi i gang.

<b>TUK-TUK:</b> Uansett hvor Harald befinner seg skaper han mye moro. Her på Sri Lanka med norske flagg på tuk-tuken.
TUK-TUK: Uansett hvor Harald befinner seg skaper han mye moro. Her på Sri Lanka med norske flagg på tuk-tuken. Foto: Privat

– Å være på tur med Harald er alltid et eventyr, sier Thomas.

– Det skjer liksom alltid noe!

Kompisene snakker varmt om Sri Lanka og kaller det «et herlig autentisk ferieparadis». De siste årene har dessverre landet kjent på mye motgang. Bevisste på at mange av de lokale sliter, står kompisene og Mosvold bak en del veldedighet på øya, blant annet en jenteskole.

– Vi har faktisk 10-årsjubileum når det gjelder Sri Lanka, kommer Harald plutselig på.

<b>PÅ TUR:</b> – Sri Lanka er et paradis vi setter oss som mål snart å reise tilbake til, blir Harald og Thomas enige om under intervjuet. Her fra besøket på Villa Mosvold, som de i dag er deleiere av.
PÅ TUR: – Sri Lanka er et paradis vi setter oss som mål snart å reise tilbake til, blir Harald og Thomas enige om under intervjuet. Her fra besøket på Villa Mosvold, som de i dag er deleiere av. Foto: Privat

– Og det er altfor lenge siden vi har vært der, Nummis. I 2023 fyller jeg 50. Kanskje vi skal ta med familiene våre dit på en minnerik bursdagstur?

Les også: Sven Nordin og Harald Rønneberg: TV 2-innspilling gikk galt: – Ble ganske dramatisk

Fyller 50 år

To år eldre Thomas støtter forslaget med stående applaus. Han vet at kameraten for lengst har begynt å forberede seg mentalt på å runde 50 – som skjer 11. august.

Harald har mange planer. Det høres ut til å bli litt av en markering.

– Kona og jeg er enige om å gå inn i 50-årene med en intensjon om å kose oss mest mulig, forteller han. Hun har allerede rundet milepælen.

– Klart det er viktig å kose seg, istemmer Thomas varmt.

– Sånn sett er vi kliss like, Harald.

Det samme kan sies om det å være ekte. At suksess kan være forførende, er en faktor disse to fra starten av har vært bevisste på å stå imot.

– Vi lovet hverandre aldri å miste bakkekontakten. I stedet å være hundre prosent oss selv – uansett hvem vi står overfor. En kvalitet vi setter stor pris på hos andre, sier Thomas og Harald til Her og Nå.

– Det er et løfte vi har holdt!

Denne saken ble første gang publisert 03/05 2023, og sist oppdatert 28/09 2023.

Les også