Har fått en kompis for livet: – Det er umulig å ikke bli glad i Karsten

I den andre sesongen av «Helt Harald» på TV 2 deler OL-vinneren Karsten og programlederen Harald uforglemmelige øyeblikk.

<b>KOMISK DEBATT: </b>Helt uten forberedelser, kastet Harald og Karsten seg inn i TV 2-studioet for å lede en politisk debatt. Det ble et øyeblikk «Rønnis» aldri vil glemme.
KOMISK DEBATT: Helt uten forberedelser, kastet Harald og Karsten seg inn i TV 2-studioet for å lede en politisk debatt. Det ble et øyeblikk «Rønnis» aldri vil glemme. Foto: TV 2
Publisert

Etter at Harald Rønneberg (48) i fjor vinter debuterte som solo-programleder, er han tilbake med den andre sesongen av «Helt Harald» på TV 2.

I snitt fulgte 637 000 seere med da haldenseren inviterte kjente og inspirerende mennesker med på gode samtaler og surrealistiske utfordringer i den første sesongen, og 48-åringen er ydmyk og glad over mottagelsen serien fikk.

– At så mange så og likte sesong én, er helt fantastisk. Og det er takket være de åtte helt nydelige hedersgjestene som var med. Det er veldig inspirerende, og det får oss til å gi alt for å lage så god TV at vi fortjener seernes gunst, smiler Harald til Her og Nå.

<b>NY SESONG: </b>I den andre sesongen av «Helt Harald» er Nils Inger Aadne, Birgit Skarstein, Karsten Warholm og Nora Mørk med. Til høsten har Harald Rønneberg med seg fire nye kjente og inspirerende mennesker på gode samtaler og surrealistiske utfordringer.
NY SESONG: I den andre sesongen av «Helt Harald» er Nils Inger Aadne, Birgit Skarstein, Karsten Warholm og Nora Mørk med. Til høsten har Harald Rønneberg med seg fire nye kjente og inspirerende mennesker på gode samtaler og surrealistiske utfordringer. Foto: TV 2

Les også: Karsten Warholms gir familien æren for suksessen: – Mamma gir meg trygghet

«Helt Harald»

Å se Harald gjøre halsbrekkende og pinlige stunts på TV, er vi blitt vant til gjennom «Senkveld» – som han gjorde sammen med makker Thomas Numme (51) fra 2003 til 2018. «Rønnis» var likevel spent da han i fjor gjorde TV-comeback etter nesten tre år der han var helt borte fra skjermen.

– Jeg var veldig spent på hvordan serien kom til å bli mottatt. Etter 15 år med det magiske eventyret som «Senkveld» var, må jeg innrømme at det føltes som jeg skulle opp til TV-eksamen på nytt. Det er godt å ha bestått når hele Norge er sensorer, ler han.

Årets sesong er todelt, med fire episoder i vår, og fire episoder til høsten. I første omgang får vi se Karsten Warholm, Nora Mørk, Nils Ingar Aadne og Birgit Skarstein i hyggelig selskap med den populære programlederen.

– TV-seerne kan glede seg til å bli bedre kjent med en herlig gjeng med utrolig inspirerende mennesker, som også får kjørt seg. Vi har fått prøvd oss på noen ganske heftige utfordringer vi ikke hadde mulighet til å gjennomføre i sesong én på grunn av pandemien. Galskapsfaktoren er dermed stigende, og det liker vi, sier «Rønnis» med et smil.

KARSTEN OG HARALD: OL-vinneren Karsten på spa med programlederen Harald.
KARSTEN OG HARALD: OL-vinneren Karsten på spa med programlederen Harald. Foto: TV 2

Les også: (+) Jeg mistenkte at han var forelsket i en annen, og fikk sjokk da han fortalte hvem det var

Imponert av Karsten Warholm

I første program tilbringer Harald noen uforglemmelige dager med friidrettshelten Karsten Warholm (26). Mannen fra Ulsteinvik tok et overlegent OL-gull og satte verdensrekord på 400 meter hekk i fjor.

– Det var rett og slett usedvanlig hyggelig! Karsten er tvers igjennom hedersmann og en usedvanlig imponerende kar. Jeg føler jeg har fått en kompis for livet.

Hva var det mest minneverdige du og Karsten gjorde sammen?

– Det var flere ting. Vi har noen veldig fine samtaler som jeg ikke kommer til å glemme. Og det å prøve å lede en seriøs politisk debatt med Karsten med minimal forberedelse. Det tror jeg flere enn meg kommer til å huske veldig lenge etter det har vært på lufta, ler Harald om den artige seansen i TV 2s nyhetsstudio.

Om ikke OL-vinneren imponerte som politisk programleder, har han gjort sterkt inntrykk på Harald på andre områder.

– Karsten er en utrolig imponerende kar. Det som inspirerer meg med Karsten, er det mennesket han er. Han er en av de største idrettsstjernene Norge noen gang har sett og samtidig en av de hjerteligste og varmeste personene jeg har møtt. Det er umulig å ikke bli glad i Karsten, smiler programlederen.

Hva håper du TV-seerne skal sitte igjen med etter å ha sett «Helt Harald»?

– Jeg håper først og fremst at folk koser seg glugg i hjel med en serie som handler om at vi skal heie på hverandre. Vi har alle våre ting å stri med, men hvis vi gidder å ta litt sjanser og ikke ta oss selv så høytidelig, så tror jeg livet blir både bedre og morsommere. For jeg mener helt oppriktig at «det er begrensa hvor dritt det kan gå».

Denne saken ble første gang publisert 07/03 2022.

Les også