Sven Nordin og Harald Rønneberg

TV 2-innspilling gikk galt: – Ble ganske dramatisk

Ambulansen kom kjørende i hui og hast da Sven Nordin og Harald Rønneberg krasjet i betongvegg i TV 2-programmet «Helt Harald».

<b>BLE UTFORDRET:</b> – Harald spurte meg: «Hva er det du kan tenke deg å gjøre da, Sven? ». Jeg sa: «Ikke noe hopping i strikk, ikke rafting eller klatring. Men litt bilkjøring kan jeg være med på». Jeg har tross alt vært med på å lage tre «Børning»-filmer og har kjørt en del bil i mitt liv, så jeg sa ja til å være med på rallyløp, smiler Sven.
BLE UTFORDRET: – Harald spurte meg: «Hva er det du kan tenke deg å gjøre da, Sven? ». Jeg sa: «Ikke noe hopping i strikk, ikke rafting eller klatring. Men litt bilkjøring kan jeg være med på». Jeg har tross alt vært med på å lage tre «Børning»-filmer og har kjørt en del bil i mitt liv, så jeg sa ja til å være med på rallyløp, smiler Sven. Foto: TV 2
Publisert

Sesong 3 av TV 2-programmet «Helt Harald» startet med et pang – bokstavelig talt. For når Harald Rønneberg (49) utfordret skuespiller-legenden Sven Nordin (65) til å gjennomføre et 12 timer langt bilrace, gikk det galt.

Etter åtte timer dundret bilen i høy hastighet inn i en betongvegg.

– Det ble ganske dramatisk. Det opplevdes heftig der og da. Det sa «pang», og det var ikke noe airbag å snakke om i den bilen. Den var strippet for alt.

– Vi satt heldigvis veldig trygt med en seksbåndssele. Men jeg hadde blåmerker over hele brystkassa i et par dager etterpå, så det var litt av et rykk da vi krasjet, sier Sven til Her og Nå.

Les også: Harald Rønneberg har fått en kompis for livet: – Det er umulig å ikke bli glad i Karsten

<b>SVEN NORDIN:</b> Sven opplevde bilkrasjen som heftig, og ble raskt sjekket av helsepersonell som hastet ut på bilbanen i ambulanse.
SVEN NORDIN: Sven opplevde bilkrasjen som heftig, og ble raskt sjekket av helsepersonell som hastet ut på bilbanen i ambulanse. Foto: TV 2

TV-programmet «Helt Harald»

TV 2-programmet «Helt Harald» har premiere tirsdag 6. september kl. 20.00.

Går på TV 2 hver tirsdag i september kl. 20.00.

Episodene går også i reprise torsdager kl. 22.40.

Programmet kan også ses på TV 2 Play.

Se mer

Etter å ha kjørt runde etter runde på banen i Sokndal siden klokka fem om morgenen, skulle det ikke mer enn ett ufokusert øyeblikk til før smellet inntraff.

– Akkurat idet det skjer så ble jeg sånn: «Oi, hva var det?». Vi hadde med oss helsepersonell som sjekket brudd og eventuelle skader, og fant ganske fort ut at vi hadde klart oss greit gjennom det, forklarer Sven.

I «Helt Harald» ser man ambulansen komme kjørende inn på bilbanen. Sammenstøtet med betongveggen gikk hardest ut over Sven, som umiddelbart kjente på en stivhet i nakken.

– Heldigvis gikk det bra, og nakken er fin nå. Jeg husker at jeg hadde litt vondt i hodet dagen etter, men det tror jeg bare var fordi det var en utrolig lang dag. Å kjøre bil i 12 timer er lenge. Vi begynte å kjøre i mørket og sluttet i mørket, pluss reisen til og fra Sokndal – det var en lang dag for en voksen mann. Men jeg tenker at det var verdt bryet, forsikrer han.

Les også: (+) Jeg dømte ham på grunn av utseendet. Det skulle jeg aldri ha gjort

<b>ENGSTELIG TYPE:</b> I «Helt Harald» forteller Sven at han er en nokså engstelig type. Derfor er han heller ikke den som oppsøker de største utfordringene på privaten. Her fra TV 2-serien «Farfar».
ENGSTELIG TYPE: I «Helt Harald» forteller Sven at han er en nokså engstelig type. Derfor er han heller ikke den som oppsøker de største utfordringene på privaten. Her fra TV 2-serien «Farfar». Foto: TV 2

Inspirert av Harald Rønneberg

Født: 6. februar 1957

Alder: 65 år

Høyde: 1,91 m

Yrke: Skuespiller

Ektefelle: Torhild Strand

Barn: Liv Strand Nordin og Mira Nordin

Se mer

I programmet forteller Sven at han er en litt engstelig type.

Men selv om det faktisk gikk galt under bilracet, fulgte han Haralds motto «det er begrensa hvor dritt det kan gå» – og bestemte seg for å sette seg inn i bilen og fullføre 12-timersmålet.

– Jeg er glad for at vi fortsatte hele løpet ut. Harald sa til meg: «Nå må du bestemme, Sven. Skal vi stoppe nå eller hvordan er det?». Da sa jeg: «Vi kan jo ikke det. Det blir ikke bra TV hvis vi stopper nå». I ettertid er jeg veldig glad for at vi kjørte de siste fire timene.

Skuespilleren ble inspirert av Haralds entusiasme og positive innstilling til livet.

– Harald er en energibunt av en fyr, så han gir deg litt boost. Det trenger kanskje en gammel mann som meg, som er oppe i 65-årsalderen – å få noen som pusher deg litt og sier: «Jammen, dette gjør du! Dette kan du by på». Jeg er veldig glad for at jeg tok utfordringen, smiler han.

Les også: Simon Nitsche ble «oppdaget» av Thomas Numme og Harald Rønneberg

<b>HELT HARALD:</b> – Det var veldig gøy å være med i «Helt Harald». Harald er jo en prins å være sammen med. Det kan ikke bli annet enn hyggelig når du er sammen med Rønneberg, smiler Sven til Her og Nå.
HELT HARALD: – Det var veldig gøy å være med i «Helt Harald». Harald er jo en prins å være sammen med. Det kan ikke bli annet enn hyggelig når du er sammen med Rønneberg, smiler Sven til Her og Nå. Foto: TV 2

TV-serien «Wisting»

I «Helt Harald» forteller Sven at han er en litt engstelig type, og at han derfor ikke oppsøker fart og spenning i det daglige.

– Jeg pusher meg ikke så mye ut av komfortsonen nå lenger. Jeg kan gjøre det hvis jeg har en oppgave som krever det. Som når jeg skal gjøre TV-serien «Wisting». Da må jeg være trent, for det er mye løping, slåssing, ut i kaldt vann og bade, hopping og spretting.

– Jeg har tatt tak for hver sesong, og før siste runde gikk jeg ned 18 kilo på tre-fire måneder. Det er nødvendig hvis du skal kunne gjøre jobben. Men når jeg ikke har noen sånne ting foran meg, gjør jeg ikke noe. Jeg er ganske lat av natur, smiler Sven til Her og Nå.

<b>ET GLASS TIL:</b> Sven og kona Torhild på nyåpningen av Christiania teater i Oslo, der han til vinteren spiller hovedrollen i forestillingen «Ett glass til».
ET GLASS TIL: Sven og kona Torhild på nyåpningen av Christiania teater i Oslo, der han til vinteren spiller hovedrollen i forestillingen «Ett glass til». Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2022.

Les også