Komikeren Rigmor Galtung la om kostholdet og trente for mye

Gikk ned 53 kilo: – Jeg ble altfor tynn

Gjennom knallhard trening og sunt kosthold har Rigmor Galtung blitt et nytt menneske. Men komikeren måtte legge på seg igjen for å oppnå sin egen trivselsvekt.

<b>RIGMOR GALTUNG: </b>Rigmor strålte på premieren av Hanne Sørvaags «Meg og Dolly», og fremstår i dag nesten som en ny person med sitt slanke utseende.
RIGMOR GALTUNG: Rigmor strålte på premieren av Hanne Sørvaags «Meg og Dolly», og fremstår i dag nesten som en ny person med sitt slanke utseende. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Rigmor Galtung (53) var ute blant folk for første gang på lenge på premieren av Hanne Sørvaags forestilling «Meg og Dolly» på Christiania teater i Oslo tidligere i år.

Noen dager i forveien slapp hun ut av isolasjon hjemme i Tønsberg etter å ha vært smittet av korona.

– Den dritten kom til meg også, selv om jeg er trippelvaksinert. Sånn er det bare, vi skal vel alle bli smittet av dette viruset etter hvert. Jeg er fortsatt litt småslapp, uvel og fjern, sier hun til Her og Nå.

Les også: Etter at dette bildet ble tatt, har Ena-Maria og Kenneth gått ned til sammen 80 kilo ved å kutte ut nesten alt av karbohydrater

Gått ned 53 kilo

Siden januar i fjor har komikeren gjennomført et knallhardt treningsregime, men det ble bråstopp på øktene da hun testet positivt for viruset.

– Det var helt forferdelig å ikke få trent skikkelig da jeg var syk. Jeg lå i senga og tenkte: «Nei, jeg får ta noen mageøvelser, da». Men jeg ble så svimmel og kvalm etterpå at det kunne jeg ikke fortsette med. I går orket jeg å gå fire kilometer, og da var det hjem og sove to timer etterpå. Så nå føler jeg at kiloene bare raser på fordi jeg ikke rører på meg. Jeg lurer på hvordan det ville vært om jeg hadde vært 45 kilo tyngre og fått korona. Da spørs det hvordan det hadde gått med meg, sier hun.

<b>FØR:</b> Ved juletider i 2020 merket Rigmor at hun var nødt til å ta grep om egen helse. Siden hun la om på livsstilen i januar i fjor har kiloene rast av henne.
FØR: Ved juletider i 2020 merket Rigmor at hun var nødt til å ta grep om egen helse. Siden hun la om på livsstilen i januar i fjor har kiloene rast av henne. Foto: Morten Bendiksen

Den harde treningen og et sunnere kosthold har virkelig gitt resultater, og Rigmor fremstår i dag som en adskillig slankere utgave av seg selv.

– På det meste hadde jeg gått ned 53 kilo. Da var jeg ikke noe fin, altså. Jeg ble altfor tynn og så ut som jeg var 90 år. Så nå har jeg gått opp 7–8 kilo, og der jeg er nå er målet. Dette er trivselsvekten min, smiler hun.

– Hva er den største forskjellen på livet ditt før og etter livsstilsendringen?

– Alt er mye lettere. Nå har jeg mye mer energi, og det er ikke lenger et ork å gå opp en trapp. Det er nok den største forskjellen. Og så kan jeg endelig gå og handle klær i vanlige butikker. Det er gøy at jeg plutselig må ha størrelse small og medium, stråler hun.

Les også: (+) «Superpille» sendte Anne Marie ned 28 kilo. Det ble starten på et bedre liv.

Podkasten «Herfra kan det bare gå nedover»

Rigmor har delt av sine erfaringer med livsstilsendringen i podkasten «Herfra kan det bare gå nedover». Hun håper å inspirere andre som vil ta grep om egen helse.

– Mitt beste råd er å ikke bli for utålmodig, men tenke at dette er noe som tar tid. Man bør også tenke at det er noe man gjør for livet. Du blir aldri ferdig med å ta vare på helsen din, så du må gjennomføre det og sørge for at det blir den nye livsstilen din på heltid. At det ikke bare blir en slankekur der du går opp i vekt igjen så fort du er ferdig, poengterer hun.

<b>MARIANNE KORGNESS: </b>Rigmor og Marianne Krogness har et nytt prosjekt på gang, og til høsten blir det turné på duoen.
MARIANNE KORGNESS: Rigmor og Marianne Krogness har et nytt prosjekt på gang, og til høsten blir det turné på duoen. Foto: Svein Brimi

Komikeren ligger så absolutt ikke på latsiden og kan røpe at hun og skuespillerkollega Marianne Krogness (70) har et nytt prosjekt på gang.

– Det blir turné til høsten, og vi er like stusslige og like single denne gangen, sier Rigmor og ler høyt.

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2022.

Les også