Sommerprat med Linn Skåber (53)

Plutselig stod Linn Skåbers sommerflørt på Østbanen etter at hun kom hjem

Da den italienske ferieflørten overraskende sto på Østbanen i Oslo, bød Linn Skåber (53) på vafler hos mamma og pappa.

<b>LINN SKÅBER: </b>Linn Skåber får aller mest feriefølelsen på Hvaler, sør for Fredrikstad, der hun har hytte.
LINN SKÅBER: Linn Skåber får aller mest feriefølelsen på Hvaler, sør for Fredrikstad, der hun har hytte. Foto: Agnete Brun
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det komiker og skuespiller Linn Skåber sin tur, og her får du et innblikk i hennes sommerminner, samt hvor hun ferierer.

Hva er din favorittsommermat og -drikke?

– Hjertesalat med olje, salt og pepper, kapers og feta, og så kan du slenge på en grillet fisk ved siden av, som noen andre har grillet. Noen flinke.

– Og så er jeg sykt glad i iskald sjokolademelk. Det er barnslig, men veldig godt! Dette drikker jeg ikke til mat, altså, da foretrekker jeg et glass hvitvin. Alltid med isbiter. Beklager det, vinfolk.

Hvor er ditt ferieparadis?

– Jeg er veldig glad i et sted på Amalfikysten som heter
Atrani. Her har vi vært mange somre, og det er lykke på jord å komme dit. Det er en bitte liten by med en liten piazza med tre–fire restauranter, en liten isbar og stranden rett utenfor bymuren. Det finnes ikke noe deiligere enn å våkne opp der en tidlig morgen til lyden av kirkeklokker og lukten av espresso fra kafeen under.

<b>SOMMER</b>: – Jeg gleder meg til alle de lyse kveldene med venner og vin, forteller Linn Skåber.
SOMMER: – Jeg gleder meg til alle de lyse kveldene med venner og vin, forteller Linn Skåber. Foto: Privat

– Ellers må jeg nevne Herføl, en øy ytterst på Hvaler, hvor jeg har hytte. Hver morgen sykler jeg bort på På Posten, som butikken heter, og kjøper nybakt brød hos Gry, hun som står opp klokken 05 for å bake. (Hvis hun ikke har hatt en sen kveld med meg, da.) Herføl er herlig, bilfritt og nesten parodisk sommeridyllisk. Hele Hvaler er en drøm.

Alder: 53 år

Yrke: Skuespiller, forfatter og manusforfatter.

Familie: Har sønnen Niels (20), kusine Hege (55) og fetter Tom (53).

Bor: I Oslo.

Aktuell: Avsluttet i sommer norgesturneen med forestillingen Mens vi venter på no’ godt.

Blir snart aktuell med en TV-serie, som i skrivende stund er hemmelig.

Se mer

Les også: Sommerprat med Sven Nordin: Har holdt sammen med kona Torhild i 41 år: Én setning fra bryllupstalen glemmer han aldri

Sommerforelskelsen Lorenzo

Hva blir det ingen sommer uten?

– Morgenbad. Og kaffe fra termos etterpå.

Hvilken sommerforelskelse glemmer du aldri?

– Å, gamle sommerforelskelser er gode å tenke på. Det er som om man ikke selv, eller gutten, hadde noe av skylden for at forelskelsen etter hvert gikk over. Det var sommeren sin skyld, som ble høst.

– Jeg kan jo nevne at jeg en gang en sommer i Bretagne ble forelsket i en høy, lys italiener fra Milano. Han og kompisene sto plutselig på Østbanen etter at jeg var kommet hjem. Det ble nok et fint møte. De spiste vafler med mamma og pappa på Oppsal. Og så ble det høst. Men vi brevvekslet i nesten ti år etterpå. Han het Lorenzo. Selvfølgelig.

Hva er ditt beste ferieminne?

– Mitt beste ferieminne er sommer på hytta vår i skogen i Vestby. Garder, som stedet heter, er utrolig vakkert, som Toscana, jorder med korn som svaier og markblomster og sommerfugler. Tidlig om morgenen løp jeg opp til farmor og farfar som serverte frokost; stekte wienerpølser og Earl Grey.

Les også: Linn Skåber og Ine Jansen: – Vi krangler ganske mye. Det er ikke noe friksjonsfritt forhold

<b>BESTEVENNINNER:</b> Linn Skåbers verste ferieminne delte hun med bestevenninnen Ine Jansen.
BESTEVENNINNER: Linn Skåbers verste ferieminne delte hun med bestevenninnen Ine Jansen. Foto: Privat

Bestevenninnen Ine Jansen

Hva er ditt verste ferieminne?

– Jeg husker bare de bra. Nei, forresten, ett står for meg som et mareritt. lne Jansen, jeg og barna var på båttur, og i løpet av fire minutter ble det storm og lyn og bølger. Vi kysset bakken da vi kom hjem, og jeg fikk nok en gang bekreftet at båt og jeg blir aldri bestevenner.

Hva gjør du hvis det regner i ferien?

– Jeg elsker regn i ferien! Spesielt hvis det har vært sol lenge. Da sitter jeg og ser ut på havet. Regnværsdager er så herlig lite prestasjonsfylte. Regnværsdager er som en gammel, trygg og rolig venn som ikke maser om bading, dansing eller tur, men bare lar deg sitte i fred.

Hvor går årets ferie?

– Årets ferie blir Hvaler. Jeg har etter koronatiden nesten glemt at utlandet finnes. Kanskje jeg kommer på det etter hvert og overtaler noen til å bli med på en svipptur et sted.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

– En perfekt sommerdag er helt uten planer. Timene bare strekker seg utover, og jeg har en god podkast fra Svarttrost på øret, og ligger i den nye hengekøyen min.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

Lytter til Reiseradioen

Hva skal du lese i sommer?

– l sommer skal jeg lese Jeg dro ned til bror av Karin
Smirnoff etter anbefaling fra redaktøren min, Stian Hjelvin Andersen.

Favorittaktiviteten om sommeren?

– Favorittaktiviteten er å gå en runde på øya, stoppe ved Varden, ha med kaffe og se på Sverige.

Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg gleder meg til alle de lyse kveldene med venner og vin, og de deilige morgenene med Reiseradioen og nytraktet kaffe. Og ikke minst, regnværsdagene i vinduet med pappas kikkert.

Denne saken ble første gang publisert 28/07 2023.

Les også