Sommerprat med Sven Nordin

Sven Nordin og kona Torhild har holdt sammen i 41 år: Én setning fra bryllupstalen glemmer han aldri

Sven Nordin og kona feirer bryllupsdagen hver eneste sommer.

<b>LIVSLANGT FORHOLD:</b> I hele 41 år har Sven og Torhild holdt sammen. – Vi var kjærester i ti år før vi giftet oss, forteller Sven.
LIVSLANGT FORHOLD: I hele 41 år har Sven og Torhild holdt sammen. – Vi var kjærester i ti år før vi giftet oss, forteller Sven. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det skuespiller Sven Nordin sin tur, og her får du et innblikk i hans sommerminner, samt hvor han ferierer.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Torhild og jeg reiser på hytta vår i Kjerringvik, som ligger mellom Larvik og Sandefjord. Der skal jeg gjøre så lite som mulig og heller kose meg sammen med barn og barnebarn, gode venner og masse deilig mat.

– Vi kjøpte ny båt i fjor, og det er trivelig å ta en tur utover fjorden – gjerne til Kruttholmen i Stavern hvor det er kulturelle aktiviteter.

– Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Masse fisk! Skalldyr er nydelig. Torhild og jeg handler hos Brødrene Berggren i Sandefjord. Der er utvalget imponerende bra. Jeg synes det beste er å grille fisk, og som Grillkongen i Rema 1000-reklamen i tre sesonger kan jeg vel ikke si noe annet. I glasset faller alltid rosévin i smak.

<b>STOR DAG:</b> Sven og Torhild giftet seg 14. august 1992. – Det mest fantastiske øyeblikket i livet mitt, sier Sven.
STOR DAG: Sven og Torhild giftet seg 14. august 1992. – Det mest fantastiske øyeblikket i livet mitt, sier Sven. Foto: Privat

Les også: Sommerprat med programleder Espen Fiveland: – Jeg ble forelsket i en annen kvelden etter

Kona Torhild Strand

– Ditt beste sommerminne?

– Det var da jeg giftet meg 14. august 1992 etter å ha vært sammen med Torhild i 10 år. Det var en helt fantastisk dag. Vi hadde 90 gjester på bryllupsfesten som ble holdt i Ski, hvor Torhild kommer fra. Det ble servert lammekjøtt som rullet rundt på en stor grill. Torhild var iført en nydelig, rød kjole, mens tvillingene våre på syv år var brudepiker med blomsterkrans i håret.

– Jeg vil gjerne nevne en setning fra bryllupstalen min – og det er at jeg unner alle barn å få være med i foreldrenes bryllup. Det var en stor opplevelse for Liv og Mira som nå har fylt 38 år. Det var det naturlig nok også for oss, så jeg og Torhild feirer bryllupsdagen hver eneste sommer.

– Ditt dårligste sommerminne?

– Flere ganger opplevde jeg i barne- og ungdomsårene å gå med foreldrene og søsknene mine i fjellet. Jeg gikk i vintertøy fra hytte til hytte i Rondane, mens kompisene lå og solte seg på svaberg ved sjøen. Det var mildt sagt ikke mye stas.

– Hvor går drømmeferien?

– Vi kom for noen år siden over en liten øyperle som heter La Gomera, den nest minste av de bebodde Kanariøyene. Vi reiser dit hvert år, rett og slett fordi det er en drømmeferie. Torhild og jeg trives i Playa Santiago, en liten by på sørkysten av øya. Her kan vi se rett over til vulkanen Teide på Tenerife. Vi liker øya fordi det er lite med turisme. Det passer oss best.

– Hvilken bok får plass i kofferten?

– Den heter «Sak 1569». Til høsten spiller jeg inn femte sesong av «Wisting». Serien tar utgangspunkt i den boken. Jørn Lier Horst skriver – og beskriver – mye bra rundt politimannen Wisting. Jeg prøver å ta til meg alle detaljer for å spille rollen best mulig, og da lever jeg meg inn i boken til Jørn.

Les også: (+) Da jeg åpnet kofferten til mannen min, fikk jeg sjokk. Hvordan kunne han?

<b>VIKTIG DATO:</b> Hvert år markerer Sven og Torhild bryllupsdagen. Her er de på hytta 14. august i fjor og feiret 30 år som mann og kone.
VIKTIG DATO: Hvert år markerer Sven og Torhild bryllupsdagen. Her er de på hytta 14. august i fjor og feiret 30 år som mann og kone. Foto: Skjermbilde

Den perfekte sommerdagen

– Din første sommerforelskelse?

– Jeg var kanskje rundt 10–11 år og var på ferie med mutter'n, fatter'n og søsknene mine. Vi tilbrakte sommerferien i et skipperhus i Drøbak.

– Broren min er tre år eldre enn meg og hadde kontakt med noen flotte jenter. De var litt eldre enn meg, men jeg ble veldig forelsket i en av dem. Det ble ikke noe kyss, så jeg innbilte meg vel å ha mer draget enn jeg hadde!

– Beskriv en perfekt sommerdag!

– Det er å sove lenge, det er et privilegium når du har fri. Surre rundt i badekåpen. Jeg er en frysepinn, så sjøen frister ikke. Der er Torhild tøffere. Jeg lager frokost med eggerøre, laks og varm leverpostei med bacon. Så skjærer vi utover fjorden i båten, går i land på en øy og hviler ryggen på et badeskjær.

– Det er bedre enn 10 timer med fysioterapi. Etterpå smaker det med middag på brygga, og avslutte dagen med et lite glass rosévin på terrassen i solnedgang.

– Hva var din første sommerjobb?

– Mor jobbet som dataprogrammerer i IBM, og det førte til at jeg fikk sommerjobb som internt postbud. Jeg sorterte post i sokkeletasjen hos IBM. Lønnen ble gitt kontant i en brun konvolutt og holdt til mye moro gjennom sommeren!

Denne saken ble første gang publisert 25/07 2023.

Les også