Marlene Stavrum

Marlene har kanskje fått deg til å le lenge før du hørte navnet hennes

Marlene Stavrum kjenner på en mestringsfølelse når hun hører latterbrøl fra salen, men det koster å være morsom. Komikeren reiser rett hjem for å koble av når showet er over.

<b>LETT Å GIRE OPP:</b> – Jeg blir veldig engasjert når jeg spiller. Da tar jeg litt for mye av, medgir Marlene.
LETT Å GIRE OPP: – Jeg blir veldig engasjert når jeg spiller. Da tar jeg litt for mye av, medgir Marlene. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det er min måte å lade batteriene på. Før kunne jeg være med noen venner innom en pub og ta en øl etter å ha vært på scenen, men nå vil jeg bare rett hjem, forteller komiker, skuespiller og manusforfatter Marlene Nøvik Stavrum (29).

Hun legger ikke skjul på at hun trenger å ha en av-og-på-knapp.

– Jeg bruker mye energi på scenen, og det gjør at jeg har blitt flinkere til å koble av utenom. Jeg er introvert og trives veldig godt i mitt eget selskap, forklarer Marlene.

Deltar i «Forræder»

Hun var for mange et ubeskrevet blad da hun dukket opp i høstens sesong av «Forræder» på TV 2. Det du kanskje ikke visste var at Marlene nok har fått deg til å le lenge før du hørte navnet hennes.

– Jeg var en av manusforfatterne i «Nytt på nytt» på NRK i fjor høst. Det var kjempeartig, og hodet jobbet på høygir i løpet av månedene vikariatet varte. Tidligere har jeg også skrevet noe for «Neste sommer» på TVNorge, forteller Marlene.

<b>TRENGER Å KOBLE UT: </b>– Jeg gir alt på scenen, men ingenting føles bedre enn å komme hjem når showet er over, sier Marlene Nøvik Stavrum.
TRENGER Å KOBLE UT: – Jeg gir alt på scenen, men ingenting føles bedre enn å komme hjem når showet er over, sier Marlene Nøvik Stavrum. Foto: Svein Brimi

I høst er hun selv på TV, etter at hun lot seg friste til å være med i «Forræder».

– Jeg elsker spill, og det er jo akkurat det serien er. Det er et klart skille mellom spill og virkelighet i «Forræder», poengterer Marlene.

<b>TRIVES:</b> Marlene liker spillet i «Forræder». – Det er spenning hele veien, sier hun.
TRIVES: Marlene liker spillet i «Forræder». – Det er spenning hele veien, sier hun. Foto: Espen Solli

Det hender 29-åringen blir så opphengt i spill at noen mener hun har et voldsomt sinne.

– Jeg har alltid likt å spille alle mulige spill. Det er da jeg viser en nokså bestemt side av meg selv. Utfordringen min er at jeg blir så voldsomt engasjert og går inn i min egen boble. Da går jeg litt utenpå meg selv, forteller Marlene.

Privat skyr hun heller konflikter enn å skape dem.

– Jeg er nokså direkte på hva jeg sier til familie og venner. Jeg liker å være tydelig, uten at det ligger noe bak. Det er aldri meningen å fremstå som brå.

Les også: Eva B. Ragde om den tunge tiden: – Tok mange år før jeg kom meg igjen

<b>I RAMPELYSET:</b> Marlene har funnet sin vei på scenen. – Jeg er heldig som får gjøre noe jeg stortrives med, sier hun.
I RAMPELYSET: Marlene har funnet sin vei på scenen. – Jeg er heldig som får gjøre noe jeg stortrives med, sier hun. Foto: Svein Brimi

Oppvokst på gård

Hun er komiker og manusforfatter på heltid – og har funnet sin levevei. Trønderen og bondedatteren fra Ytterøya i Levanger havnet i Oslo for å kunne underholde.

Marlene er født med et talent for å more andre. Det stoppet henne ikke fra å få et stykke papir på at hun kunne underholde.

Marlene har tatt bachelor i drama og teater, og en mastergrad i drama- og teaterkommunikasjon. Hun har ingen planer om å overta slektsgården. Det hadde heller ingen av Marlens to søstre, begge leger og bosatt i Danmark.

Men litt av sprøheten hos foreldrene har hun med seg i bagasjen.

Les også: Desta er ikke i tvil om hva som var det beste med «Forræder»

<b>TRIVES:</b> – Jeg har ingen planer om å flytte hjem til Trøndelag, sier Marlene som liker seg i komikermiljøet i Oslo.
TRIVES: – Jeg har ingen planer om å flytte hjem til Trøndelag, sier Marlene som liker seg i komikermiljøet i Oslo. Foto: Svein Brimi

Ligger i genene

– Pappa spiller i band og har drevet med teater, mens mamma påstår at hun er en morsom sykepleier. Det var kanskje ikke så rart at det ble dramalinjen på videregående. Det ble et lykkelig valg, men det var under studiene i Trondheim at jeg selv oppdaget humor og underholdning, forteller Marlene.

Studentlivet bidro sterkt til at hun oppdaget standup for alvor.

– Jeg drev egentlig med det allerede på videregående, uten at jeg helt visste at det var det jeg gjorde.

<b>FARGERIKT:</b> – Jeg har grønne fingre, sier Marlene som nøyer seg med å vanne blomster med et litermål fra kjøkkenskapet.
FARGERIKT: – Jeg har grønne fingre, sier Marlene som nøyer seg med å vanne blomster med et litermål fra kjøkkenskapet. Foto: Svein Brimi

Marlene ble ikke mindre giret da hun tok med seg flyttelasset til Oslo. Her eier hun en leilighet med en venninne. Det ble inngangsbilletten til boligmarkedet.

Hun oppdaget imidlertid også at veien inn i en komikerverden heller ikke er enkel. Nøkkelen er hardt arbeid og en stor dose tålmodighet.

Les også: (+) NRK-Idas ukjente side: – Det kan nok overraske noen

Tøff bransje

– Det er veldig mange flinke, og det gjør at konkurransen er beinhard. Du må ha troen på deg selv for å lykkes som kvinnelig komiker. Det har tradisjonelt vært en mannsdominert bransje. Det skillet har blitt mindre, men er fremdeles der, understreker hun.

Komikeren har sans for overraskende og nyskapende humor, og synes det er bra at det er litt spennvidde i sjangeren blant komikerne.

<b>HAR DET BRA:</b> – Jeg trives godt i mitt eget selskap, sier Marlene som ikke vil kommentere privatlivet. 
HAR DET BRA: – Jeg trives godt i mitt eget selskap, sier Marlene som ikke vil kommentere privatlivet.  Foto: Svein Brimi

Selv har hun Dag Sørås (45), Linn Skåber (53) og Pernille Sørensen (46) som noen av sine absolutte favoritter. Humoren deres får Marlene til å le av beundring, og i vinter skal hun selv fremkalle latter hos publikum.

Det skjer nå hun legger ut på «Humorgalla» med Nils-Ingar Aadne (41), Steinar Sagen (48), Erlend Osnes (45) og Frida Homlung (35).

Viktig i tøffe tider

– Jeg gleder meg veldig. Det blir gøy å reise med en så dedikert gjeng rundt om i landet. Vi skal gjøre alt vi kan for å more publikum.

– Det er tøffe tider for veldig mange mennesker som opplever å ha store utgifter, samtidig som vi er i mørketiden. Jeg er sikker på at det beste er å komme seg ut sammen med gode venner og ta vare på humoren, mener Marlene.

Hun har også i høst bidratt med høy humorfaktor i serien «Ikke lov å le på hytta» på VGTV. Her samles en gjeng komikere med Mads Hansen (39) som programleder. Målet er å ikke le av alt de andre forteller av morsomheter.

<b>MER HUMOR:</b> Marlene Stavrum gikk rett fra innspilling av «Forræder» til å være med i «Ikke lov til å le på hytta» som vises på VGTV.
MER HUMOR: Marlene Stavrum gikk rett fra innspilling av «Forræder» til å være med i «Ikke lov til å le på hytta» som vises på VGTV. Foto: VGTV, skjermdump

– Jeg fikk tilbakemeldinger på at jeg var god til å holde masken. Det prøver jeg å være i «Forræder» også, sier en hemmelighetsfull Marlene.

«Forræder» sendes på TV 2 direkte fredag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 17/11 2023.

Les også