legger om livsstilen

Jørn Hoel: – Jeg var i så dårlig form at jeg måtte stoppe midt i låtene for å puste

Jørn Hoel har latt være å trene fordi han innbilte seg at det ikke ville være godt for hjertet. Nå skal en utrent artist komme i toppform i det nye TV-programmet «16 weeks of hell».

<b>LEGGER OM LIVET:</b> Jørn Hoel var lei av å være i dårlig form, og har i stedet tatt fatt på et intenst treningsprogram.
LEGGER OM LIVET: Jørn Hoel var lei av å være i dårlig form, og har i stedet tatt fatt på et intenst treningsprogram. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Her og Nå møter Jørn Hoel (64) på det som hittil har vært fremmed grunn for ham – et treningsstudio i Oslo.

I fjor høst la artisten totalt om på livsstilen da han spillte inn den nye TVNorge-serien «16 weeks of hell». I nesten fire måneder fulgte 64-åringen en streng diett og trente flere timer om dagen i opptil seks dager i uka.

– Jeg tenkte at dette var et fint øyeblikk for å gjøre noe som jeg burde ha gjort i lang tid, nemlig å bevege meg mer – og å gjøre det mer systematisk.

– Jeg hadde hjerteinfarkt for 16–17 år siden. Med årene har jeg brukt det som en unnskyldning – inni meg – for ikke å trene nok eller ikke gå ut og bevege meg nok, sier Jørn til Her og Nå.

«16 weeks of hell»

Sammen med kjendisene Trine Lise Olsen, Sandeep Singh, Agnete Husebye, Christer Falck og Håvard Lilleheie ble 64-åringen trent av skihelten Martin Johnsrud Sundby, som blant annet har to OL-gull og fire VM-gull.

<b>GIR ALT:</b> I «16 weeks of hell» skal Jørn legge om på livet sammen med Agnete Husebye, Sandeep Singh, Trine Lise Olsen og Christer Falck. Håvard Lilleheie er også med i programmet, men var ikke til stede da dette bildet ble tatt.
GIR ALT: I «16 weeks of hell» skal Jørn legge om på livet sammen med Agnete Husebye, Sandeep Singh, Trine Lise Olsen og Christer Falck. Håvard Lilleheie er også med i programmet, men var ikke til stede da dette bildet ble tatt. Foto: Morten Bendiksen

Målet var å bli en adskillig sprekere utgave av seg selv.

– Jeg er i kjempedårlig form. I alle fall nå når pandemien har gjort at jeg har sittet veldig mye mer hjemme. Jeg begynte å spille konserter igjen i slutten av mai, og på den første jobben tenkte jeg bare: «Shit». Jeg var i så dårlig form at jeg måtte stoppe midt i låtene for å puste, og jeg svettet som en hest – og det har jeg gjort i hele sommer. Det har vært veldig utfordrende, ler han.

Programmet starter på TV nå i januar. Der får vi dokumentert Jørns livsstilsendring. På hjemmebane får han god støtte av kona Trine og datteren Milla.

– De synes det er veldig spennende at jeg skal være med i dette programmet. Kona mi synes det er helt supert, og har foreslått at hun skal være med på en del av opplegget. Datteren min på 13 bare ser på meg, rister på hodet og sier: «Okay. Lykke til». Men jeg tipper at hun kommer til å synes det er kult når hun ser at jeg kommer i bedre form – og at jeg blir litt mer mobil fysisk, sier Jørn.

Les også: – Hvis det er én diett du bør holde deg unna, så er det denne

Martin Johnsrud Sundby som trener

Hva er målet ditt for denne livsstilsendringen?

– Drømmen min er at det ikke være noen utfordring for meg å sitte og tenke at: «Nå skal jeg gå meg en lang tur». Jeg har så lett for å tenke: «Jeg tar det i morgen isteden».

– Jeg tror nesten alle nordmenn kjenner seg igjen i at man har sett veldig mange TV-serier nå under pandemien. Det har vært en dårlig unnskyldning for ikke å gå tur. Det håper at det ikke skal være noe problem for meg etter at jeg har gjennomført opplegget i denne serien.

<b>TRENES HARDT:</b> Langrennsløperen Martin Johnsrud Sundby er trener og mentor når blant andre Jørn Hoel og Christer Falck skal komme i form på TV.
TRENES HARDT: Langrennsløperen Martin Johnsrud Sundby er trener og mentor når blant andre Jørn Hoel og Christer Falck skal komme i form på TV. Foto: Morten Bendiksen

Jørn er også en ivrig – og svært god – kokk, men med en streng diett er han nødt til å gi avkall på flere av livets smakfulle goder.

– Det er et par ting som må strykes av lista nå, men det er bare kult med en utfordring. Jeg har allerede tenkt ut en del oppskrifter som jeg har lyst til å lage, som ligner på det vi skal gjennom i dette opplegget. For en ting er å gjøre dette nå i 16 uker, men jeg tenker at jeg må prøve å fortsette med et sunnere livsstil etterpå også, smiler Jørn til Her og Nå.

Les også: Gina (29) var redd før hver gymtime på skolen. Nå er hun blant Norges sterkeste

<b>SLUTT PÅ VINEN:</b> Det blir ingen alkohol på vinelskeren Jørn denne høsten. 
SLUTT PÅ VINEN: Det blir ingen alkohol på vinelskeren Jørn denne høsten.  Foto: Morten Bendiksen

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 01 2022

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2022, og sist oppdatert 13/01 2022.

Les også