Jenny Skavlan

Derfor takker hun nei til TV-tilbud

Lidenskapen for søm og gjenbruk – og hensynet til sine to små barn – gjør at Jenny Skavlan takker nei til det meste av TV-tilbud.

<b>JENNY SKAVLAN:</b> – Jeg har kapasitet til å gjøre ett TV-program i året. Da må det programmet jeg takker ja til være så bra at det danker ut jobben min i Fæbrik og Tise. Men det er også viktig for meg å være synlig for at jeg skal fortsette å få synlighet for de prosjektene jeg jobber med, sier Jenny Skavlan.
JENNY SKAVLAN: – Jeg har kapasitet til å gjøre ett TV-program i året. Da må det programmet jeg takker ja til være så bra at det danker ut jobben min i Fæbrik og Tise. Men det er også viktig for meg å være synlig for at jeg skal fortsette å få synlighet for de prosjektene jeg jobber med, sier Jenny Skavlan. Foto: NRK
Sist oppdatert

Helt siden Jenny Skavlan (36) for 10 år siden ga ut boken «Sy om», har hun bygget seg opp til å bli Norges mest innflytelsesrike businesskvinne når det kommer til søm og gjenbruk.

I dag er hun gründer og medeier i sykollektivet Fæbrik og den populære gjenbruksappen Tise, og inspirerer tusenvis av nordmenn til å velge bærekraftig mote.

– Det er veldig stas å se engasjementet det skaper der ute. Jeg tror folk ser og skjønner at dette er en lidenskap som ligger så grunnleggende og ekte i meg, forteller hun til Her og Nå.

Skavlan forteller at hun er en veldig løsningsorientert person, og at det hun driver med i Færbik og Tise, handler om å finne løsninger.

– Det kan være vanskelig å bare si til folk at de skal prøve å handle mer brukt eller sy klær selv. Da er det mye lettere å få til det når man har en app som Tise eller at folk får konkrete verktøy gjennom Fæbrik. Det gir meg utrolig mye, smiler Jenny.

Les også: Symesterskapet-Andreas falt pladask for deltaker

<b>SYMESTERSKAPET:</b> Ett av TV-programmene Jenny har valgt å takke ja til de siste årene er NRKs «Symesterskapet». Her er hun dommer sammen med Andreas Feet, som her tar mål av programleder Christine Hope.
SYMESTERSKAPET: Ett av TV-programmene Jenny har valgt å takke ja til de siste årene er NRKs «Symesterskapet». Her er hun dommer sammen med Andreas Feet, som her tar mål av programleder Christine Hope. Foto: NRK

«Grandiosa-Jenny»

Født: 3. juni 1986

Alder: 36 år

Høyde: 170 cm

Yrke: Skuespiller, programleder, modell, designer og forfatter

Foreldre: Jørgen Skavlan (65) og Janicke Ebbing (65)

Ektefelle: Thomas Gullstad

Barn: Åse (7) og Eva (3)

Se mer

De siste årene har vi sett 36-åringen sjeldnere på TV enn før.

– Jeg ville gitt opp alt av TV bare for å drive med søm, for det er det jeg blir lykkeligst av å drive med, forteller hun.

Allerede som 8-åring var Jenny Skavlan å se på kinolerretet i den populære barnefilmen «Jakten på nyresteinen».

I ungdomstiden fortsatte hun å ta skuespilleroppdrag i reklamefilmer, og i 2007 fikk hun massiv oppmerksomhet som «Grandiosa-Jenny».

Stjernestatusen fra den populære pizzareklamen førte til at hun året etter ble med som deltager i TV 2-programmet «Skal vi danse» – og siden har ballen rullet med filmroller i «Død snø», «Fatso» og «Børning».

I tillegg har hun vært programleder for blant annet «Masterchef», «TV-aksjonen», «Melodi Grand Prix» og «Fangene på fortet».

Les også: Siri Avle­sen-Østli jobbet seg syk: – Jeg fikk en knekk

<b>SKAL VI DANSE:</b> Samtidig som Jenny studerte mote og design i 2008, debuterte hun som realitydeltager i TV 2s «Skal vi danse». Her med dansepartner Egor Filipenko.
SKAL VI DANSE: Samtidig som Jenny studerte mote og design i 2008, debuterte hun som realitydeltager i TV 2s «Skal vi danse». Her med dansepartner Egor Filipenko. Foto: Lasse Eriksson

Takker nei til TV-tilbud

I dag skal det nokså mye til for å lokke Jenny med i et TV-program.

– Nå er det jo flere kjendiser som driver med reality enn som er programledere. Jeg takker ja til det som jeg synes er relevant eller det som ikke stjeler for mye tid.

– Jeg driver både med Tise og Fæbrik, så jeg har en godt over 100 prosent stilling i utgangspunktet. Jeg er også inne i ulike TV-prosjekter nå som er relevante med tanke på søm og gjenbruk. Men det å stikke av gårde fem uker på et eller annet realityprogram har jeg ikke kapasitet til. Jeg har også for små barn til å gjøre det.

Les også: (+) Kiropraktor: – Dette er tegn på at skoene definitivt ikke bør arves

<b>THOMAS GULLESTAD: </b>– Thomas kom til meg her om dagen og sa: «Nå skal jeg prøve å bare handle brukt», forteller Jenny om ektemannen Thomas Gullestad.
THOMAS GULLESTAD: – Thomas kom til meg her om dagen og sa: «Nå skal jeg prøve å bare handle brukt», forteller Jenny om ektemannen Thomas Gullestad. Foto: Morten Bendiksen

Ektemannen Thomas Gullestad

Hun har barna Åse (7) og Eva (3) sammen med ektemannen Thomas Gullestad (41).

Jenny blir derfor ikke å se i hverken «Kompani Lauritzen», «Farmen kjendis» eller «71° nord» i overskuelig fremtid, men hun stortrives derimot med jobben som dommer i NRK-suksessen «Symesterskapet».

– For meg faglig er det helt riktig å gjøre det programmet. I «Symesterskapet» kan jeg bidra med noe jeg kan noe om, og i tillegg får jeg bo hjemme. Hadde jeg hatt større barn, hadde det kanskje vært aktuelt å være borte på større TV-prosjekter, men det føles ikke riktig å gjøre det nå.

Denne saken ble første gang publisert 17/08 2022, og sist oppdatert 17/08 2022.

Les også