Haddy Njie fikk en vanskelig start som tobarnsmor

– Det var tøft og sårbart for alle

Da Haddy Njie ble tobarnsmor, måtte hun og lille Anna tilbringe den første tiden på sykehus. Nå kan Haddy fortelle at det går kjempefint med datteren.

<b>PRIORITERER BARNA:</b> Haddy Njie synes det er mange fordeler med å bli mor i voksen alder. – Man føler at man har gjort det man skal, og nå kan man føle veldig ro med å passe på barna. Her med Anna under prøver på Folketeatret i oktober i fjor.
PRIORITERER BARNA: Haddy Njie synes det er mange fordeler med å bli mor i voksen alder. – Man føler at man har gjort det man skal, og nå kan man føle veldig ro med å passe på barna. Her med Anna under prøver på Folketeatret i oktober i fjor. Foto: Gry Traaen
Sist oppdatert

– Morskjærligheten har endret meg totalt, forteller den populære programlederen Haddy Njie (43) til Her og Nå.

Vi møtte Haddy og datteren Maria (7) i forbindelse med premieren på Disney-filmen «Den lille havfruen» på Colosseum kino i Oslo.

– Da jeg ble gravid igjen, tenkte jeg «Hvordan skal jeg romme den enorme kjærligheten én gang til?», men det er veldig rart. Det er plass. Det er nok kjærlighet, forklarer Haddy med et varmt smil.

Les også: (+) Haddy Njie: – Trond slo på lyset i livet mitt

Ektemannen Trond Giske

Datteren Maria ble født i mars 2016, og i februar i fjor var familien komplett da Haddy og politikerektemannen Trond Giske (56) fikk sitt andre barn sammen.

– Lille, vakre Anna. Velkommen til verden, skrev Haddy på Instagram.

Den overstrømmende lykken skulle snart bli overskygget av bekymring, for kort tid etter at Anna kom til verden, ble det oppdaget at noe ikke var som det skulle.

Store deler av Haddy og Annas første tid sammen ble derfor tilbrakt på sykehus.

<b>NYBAKT EKTEPAR:</b> Etter fem år som kjærester giftet Haddy N’jie seg med Trond Giske i 2019. Vielsen foregikk i ærverdige Nidarosdomen i Trondheim.
NYBAKT EKTEPAR: Etter fem år som kjærester giftet Haddy N’jie seg med Trond Giske i 2019. Vielsen foregikk i ærverdige Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Ned Alley/NTB

En måned etter at Anna kom til verden, la også pappa Trond ut en melding på Facebook.

«Tusen takk for alle hilsener og gratulasjoner da Anna ble født. Skulle takket for lengst, men det har vært en litt tøff start for Anna, så vi har vært litt ut og inn av sykehus. Men nå ser alt bra ut, takket være de strålende folkene som jobber i norsk helsevesen. Vi er heldige som bor i dette landet, og dypt takknemlige.»

Les også: Erna Solberg om da barna forlot redet: – Alle lydene i huset var plutselig borte

Døtrene Anna og Maria

Haddy innrømmer til Her og Nå at det har vært en tøff tid, men hun er glad for at det endelig går bra med lille Anna.

– Det går kjempefint nå, men det var tøft og sårbart for oss alle sammen. For Maria, som akkurat hadde blitt storesøster, var det spesielt tøft at jeg flyttet inn på sykehus, forteller Haddy.

<b>KVALITETSTID:</b> Her og Nå møtte Haddy og datteren Maria på premieren av Disney-filmen «Den lille havfruen». Haddy elsker å tilbringe tid med døtrene sine.
KVALITETSTID: Her og Nå møtte Haddy og datteren Maria på premieren av Disney-filmen «Den lille havfruen». Haddy elsker å tilbringe tid med døtrene sine. Foto: Morten Bendiksen

Før Haddy møtte ektemannen, var det ikke i hennes fremtidsplaner å bli mor, men forholdet til Trond endret henne.

Haddy var midt i 30-årene da Maria kom til verden, og var 42 år gammel da Anna ble født i fjor. Hun synes det er mange fordeler med å bli mor i voksen alder.

– Jeg ventet veldig lenge med å bli mamma, men det som er fint med det, er at man ikke har så stor utferdstrang. Man føler at man har gjort det man skal, og nå kan man føle veldig ro med å passe på barna. Det kjennes godt å prioritere barna, være hjemme og trappe litt ned med alt annet, sier Haddy.

<b>MULTI-TALENT:</b> I tillegg til å ha hatt flere store programlederroller er Haddy en ettertraktet skuespiller og sanger. Her er hun som karakteren Miss Phelps i musikalen «Matilda» på Folketeateret.
MULTI-TALENT: I tillegg til å ha hatt flere store programlederroller er Haddy en ettertraktet skuespiller og sanger. Her er hun som karakteren Miss Phelps i musikalen «Matilda» på Folketeateret. Foto: Gry Traaen

– Hva slags mor er du?

– Jeg er sikkert sånn som mange i min generasjon er, litt for forhandlende, men jeg tror først og fremst at jeg er en mor som er god å snakke med.

– Vi snakker veldig mye og godt sammen. Maria er flink til å sette ord på det som foregår i livet hennes. Det er veldig viktig for meg. Det håper jeg vi klarer å ta vare på helt til hun kommer i puberteten.

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2023, og sist oppdatert 24/08 2023.

Les også