«Farmen kjendis»

Dette er deltakerne i «Farmen Kjendis»

Her er deltakerne i den neste utgaven av «Farmen Kjendis».

<b>FARMEN KJENDIS: </b>Øverste rad fra venstre: Programleder Dorthe Skappel, Egil Skurdal, Sondre «Sondrey» Mulongo Nystrøm Cato Zahl Pedersen,Unni Askeland, Bjørg Thorhallsdottir, Daniel Franck, Sander «Randulle» Dale, Anne-Kat. Hærland. Sittende foran: Emilie Voe Nereng, Bahare Viken, Emma Ellingsen, Cristian Brennhovd.
FARMEN KJENDIS: Øverste rad fra venstre: Programleder Dorthe Skappel, Egil Skurdal, Sondre «Sondrey» Mulongo Nystrøm Cato Zahl Pedersen,Unni Askeland, Bjørg Thorhallsdottir, Daniel Franck, Sander «Randulle» Dale, Anne-Kat. Hærland. Sittende foran: Emilie Voe Nereng, Bahare Viken, Emma Ellingsen, Cristian Brennhovd. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I strålende sol flyttet 12 kjendiser inn på idylliske Li Gård på Tangen i Stange i slutten av mai. Gjennom seks uker vil de utfordres fysisk, mentalt og sosialt når de skal leve sammen 100 år tilbake i tid.

Vi tok en prat med årets deltagere, en knapp dag ut i «Farmen kjendis»-eventyret.

Les også: Dag Otto og Kristian om det unike vennskapet: – Han er ekte, hel ved og alt han gjør er gjort med hjerte

Anne-Kat. Hærland (51), komiker og TV-personlighet

– Hva tror du de andre kan komme til å irritere seg over ved deg?

– Det må være dårlige vitser, de blir det flere og flere av for hver time som går. Det kan egentlig være hva som helst, egentlig. På et tidspunkt kan noen bli irritert på noen bare fordi du er irritert.

– Hva er det som irriterer deg?

– Jeg trives med å holde på, så jeg går ikke og irriterer meg over at folk ikke gjør det, for jeg liker å gjøre det selv. Det jeg er irritert over for øyeblikket, er at det er for lite sukker til å sylte grønnsaker.

<b>ANNE-KAT. HÆRLAND: </b>De fleste kjenner nok Anne-Kat. best fra sine mange år som fast deltaker i «Nytt på nytt» på NRK
ANNE-KAT. HÆRLAND: De fleste kjenner nok Anne-Kat. best fra sine mange år som fast deltaker i «Nytt på nytt» på NRK Foto: Svein Brimi

– Hva gleder du deg mest til?

– Det blir deilig å få noen uker fri fra mail og telefon. Det er også innmari fint at ting skal gjøres, men at det ikke skal gjøres på fem minutter. Det er det vi driver med og har hele dagen til å fokusere på. Det er også stille og deilig her inne.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg er ikke noe spesielt god på øksekast eller den slags. Jeg er redd for at jeg skal ryke ut i en slik konkurranse. Jeg er god på kunnskap, men ting man må ha en idrettsbakgrunn for å gjøre, der kommer jeg til å drite meg ut.

Unni Askeland (60), kunstner

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg bruker mye tid på kjøkkenet her, men jeg er også veldig avslappet. Jeg sitter og leser «Moby Dick» og tegner tegningene mine. Kanskje de kan irritere seg over at jeg har et avslappet forhold til ting og ikke stresser?

– Hva er det som irriterer deg?

– I dag er jeg litt irritert. Vi er nødt til å spa opp all dritten på gårdsplassen her. Det irriterer meg litt. Og jåleri, det kan vi ikke ha noe av. Jeg har på meg leppestift nå, så det er kanskje litt selvmotsigende.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg tror dette er det beste som kunne skjedd meg nå. For jeg har vært i en fase hjemme med mye mas, stress, følelser, sykdom i familien og jeg har vært lei meg. Nå må jeg slappe av litt. Det er veldig fint å få muligheten til å stoppe opp og tenke over ting – hvordan jeg egentlig vil ha det i livet. Jeg håper å finne en slag ro her inne og skape mange små, fine øyeblikk i hverdagen her på gården.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg til de litt tyngre tingene som må gjøres. Det er heldigvis mange av oss, og mange som har mer lyst til å ta seg av disse tingene. Så jeg lar dem gjøre det.

<b>UNNI ASKELAND: </b>Unni har flere ganger gjort seg bemerket med sine billedkunstverker i Norge og utlandet.
UNNI ASKELAND: Unni har flere ganger gjort seg bemerket med sine billedkunstverker i Norge og utlandet. Foto: Svein Brimi

Daniel Franck (48), kunstner og tidligere snowboarder

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å bli her inne etter hvert. Du er det du gjør, ikke det du sier du skal gjøre, og dette er en helt uvant situasjon å være i for absolutt alle. Tar du det ut av en «Farmen»-kontekst, så kan jeg være litt surrete, glemme litt ting og være litt vel mye i min egen verden. Så kan jeg også være litt mye til tider, at jeg får et veldig behov for å være utagerende, men på en hyggelig måte.

– Hva er det som irriterer deg?

– Jeg er ganske fleksibel når det kommer til mennesker og innbiller meg at jeg sier ifra ganske tidlig om det skulle være noe. Utenfor «Farmen» er jeg ikke spesielt glad i latskap. Heller ikke folk som utnytter hver eneste lille situasjon til sitt eget beste.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg over å være her og ikke måtte forholde meg til tid, for det er jeg ikke spesielt god til uansett. Her kan du ikke gjemme deg bak en mobil eller data, men du må være mye mer til stede både for deg selv og for andre. VI har det litt for godt der hjemme, så jeg tror en slik opplevelse som dette er veldig sunt for oss.

– Hva gruer du deg mest til?

– Tålmodigheten min blir nok satt på prøve her inne, for jeg er ekstremt utålmodig. Jeg må nok prøve å overstyre den siden av meg, men det er ikke alltid jeg er kjempemotivert til det. Jeg kan ikke love noen ting. Jeg er veldig usikkert skodd her inne! Ellers er jeg rimelig avslappet og ikke flink på noe spill. Dette er ikke en konkurranse, men en opplevelse for meg.

<b>DANIEL FRANCK: </b>Til tross for en merittert karriere som idrettsutøver er det ikke konkurranseinstinktet, men tålmodigheten, Franck tror blir den største prøvelsen inne på gården.
DANIEL FRANCK: Til tross for en merittert karriere som idrettsutøver er det ikke konkurranseinstinktet, men tålmodigheten, Franck tror blir den største prøvelsen inne på gården. Foto: Svein Brimi

Les også: Daniel Franck trakk seg fra Kompani Lauritzen: – Nakken har slått seg helt vrang, og jeg orker ikke å være «the village clown».

Cristian Brennhovd (23), realityprofil

– Hva tror du de andre irritere seg over ved deg?

– Hvis jeg er veldig sulten, blir jeg veldig grinete. Det kan bli problematisk hvis det er lite mat, det regner og jeg begynner og kjefte på folk.

– Hva er det som irriterer deg?

– Alt her er egentlig irriterende for meg. Gården er irriterende, dyrene er irriterende, katten og hunden er irriterende – eller – hunden er søt, men maten er irriterende. Folk begynner å lukte og jeg har ikke parfyme, det irriterer meg. Jeg fikk heller ikke med meg solbriller inn. Det er mange irritasjonsmomenter, med andre ord!

<b>CRISTIAN BRENNHOVD: </b>Cristian er godt kjent med «realitybobla». Han tror det vil bli mer jobb enn han er vant med inne på gården.
CRISTIAN BRENNHOVD: Cristian er godt kjent med «realitybobla». Han tror det vil bli mer jobb enn han er vant med inne på gården. Foto: Svein Brimi

– Hva gleder du deg mest til?

– Det er jo deilig å være her og det er en veldig vakker gård. Så gleder jeg meg til å se bra ut på TV. Men jeg fikk ikke med meg toalettsakene mine, så jeg kommer vel til å se helt dust ut.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg til det meste her, men kanskje i all hovedsak til å jobbe. Jeg er ikke vant til å jobbe mye hjemme og er ganske lat, egentlig. Men jeg har satt opp et skur allerede og begynt å hamre, spikre og skru litt. Så det ordner seg nok!

Bahare Viken (29), journalist og programleder

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Det er sikkert masse! Jeg kan blant annet ha vanskeligheter med å ta beslutninger alene. Det er lettere å lede andre og ta valg på vegne av dem. Det kan også smitte over på andre, og gjøre andre utrygge.

– Hva er det som irriterer deg?

– Jeg tror jeg kan irritere meg over å ha litt lavt blodsukker hele tiden. En konsekvens av det etter hvert, kan jo være at man tar det ut på andre. Men akkurat nå kjenner jeg mest på at jeg blir litt irritert på at jeg ikke takler det. At jeg allerede kjenner at jeg er sulten hele tiden. Det er mer utfordrende enn jeg trodde.

– Hva gleder du deg mest til?

<b>BAHARE VIKEN: </b>Bahare har holdt flere roller som journalist og programleder i NRK. I vår ledet hun «Festen etter fasten» sammen med Cengiz Al.
BAHARE VIKEN: Bahare har holdt flere roller som journalist og programleder i NRK. I vår ledet hun «Festen etter fasten» sammen med Cengiz Al. Foto: Svein Brimi

– Jeg gleder meg til hele «Farmen»-pakken. For meg innebærer det å leve i dette her med disse menneskene. Kanskje det mest interessante er å bli kjent med seg selv og de andre på denne unike måten. Så synes jeg også det sosiale er både gøy og spennende. Jeg tror jeg møter menneskene og omgivelsene her, med nysgjerrighet og ikke motstand. Jeg er ikke her for å overbevise noen om at jeg har rett og de har feil.

– Hva gruer du deg mest til?

– Det er 100 prosent slaktingen. Jeg er veldig glad i dyr. Jeg spiser kjøtt, så det er kanskje litt selvmotsigende. Allerede har jeg blitt så glad i dyrene her at det er helt utenkelig å ta livet av noen av dem.

Emma Ellingsen (21), influenser

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg har hørt at jeg er veldig sta, men det har jeg prøvd å jobbe med.

– Hva er det som irriterer deg?

– Hvis jeg ikke får muligheten til å prøve på ting jeg har lyst til. Om noen ikke gir meg muligheten til å lære noe nytt. Jeg trenger ikke ta over hele jobben, men må få prøve meg. Da kan jeg bli irritert og gjerne si ifra. Det kan også bli et irritasjonsmoment om det blir småbjeffing, stahet og noen ikke hører hva andre har å si.

– Hva gleder du deg mest til?

–Jeg gleder meg til å lære mye nytt. Så synes jeg det er en skikkelig fin gjeng og gleder meg til å bli enda bedre kjent med alle sammen. Så gleder jeg meg til å vinne...

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg veldig til første tvekamp og førstekjempevalg. Da kommer nerver og høy tankeaktivitet. Hadde jeg blitt valgt til førstekjempe, hadde jeg nok tatt det personlig, selv om det gjerne ikke hadde vært personlig ment. Jeg er redd jeg blir sittende med en følelse av at jeg ikke har vært bra nok. Da er spillet i gang, og det er litt skummelt med spill, synes jeg.

<b>EMMA ELLINGSEN: </b>Ellingsen er både modell og en av Norges største youtubere, og har skrevet selvbiografien «Emma».
EMMA ELLINGSEN: Ellingsen er både modell og en av Norges største youtubere, og har skrevet selvbiografien «Emma». Foto: Svein Brimi

Cato Zahl Pedersen (64), tidligere toppidrettsutøver og eventyrer

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Det er ikke sikkert de inne på gården vil oppleve de samme sidene av meg som de der gjemme. Men jeg kan være irriterende sta. Det kan også være en god egenskap. Det er en stahet som kanskje kan bli dratt litt langt, men det er vanskelig å si.

– Hva er det som irriterer deg?

– Det må være latskap og åpenbar overreaksjon.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til hele pakka. Det å stå opp om morgenen, høre fuglene som kvitrer og se solen stå opp. Det er noe med å kjenne at livet og hverdagen begynner. Å mate dyrene, fyre opp i ovnen og starte dagen. Så dukker det opp oppgaver. Jeg gleder meg til hele pakken! Det kommer sikkert noen småirritasjoner også, men jeg gleder meg til å oppleve det også. Det kommer ikke bare til å bli en dans på roser. Jeg gleder meg til å møte meg selv og andre også når det koker litt, og jeg håper vi kan takle det også på en bra måte.

– Hva gruer du deg mest til?

– Det verste som kan skje er rett og slett når jeg er avhengig av hjelp fra andre, at de snur meg ryggen. Om kampen har gått så langt at de ikke gidder å hjelpe meg med bukseknappen en gang. Det er ikke noe jeg gruer meg til, men det er et worst case-scenario. Så håper jeg ikke det blir skikkelig dårlig vær!

<b>CATO ZAHL PEDERSEN:</b> Pedersen har 13 gullmedaljer fra 4 forskjellige Paralympics-mesterskap, gått ekspedisjon til Sydpolen og klatret flere av verdens høyeste fjell.
CATO ZAHL PEDERSEN: Pedersen har 13 gullmedaljer fra 4 forskjellige Paralympics-mesterskap, gått ekspedisjon til Sydpolen og klatret flere av verdens høyeste fjell. Foto: Svein Brimi

Sander «Randulle» Dale (25), youtuber

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg kan være litt klossete, som i sin tur kan gå på bekostning av arbeidet. Jeg er en klossmajor av rang, men vil alle godt. Blir noen sparket av en hest her inne, må det være meg. Jeg har aldri bodd med noen og har vel kanskje innsett at jeg er mer rotete enn jeg trodde.

– Hva er det som irriterer deg?

– Jeg er ganske rund i kantene og lar meg ikke irritere lett. Hvis det skulle være noe så … Nei, jeg blir ikke irritert. Du skal jobbe hardt for å få meg irritert. Muligens kjenner jeg på det om jeg ikke får bidra med noe som jeg ønsker å gjøre av arbeidsoppgaver.

– Hva gleder du deg mest til?

<b>SANDER «RANDULLE» DALE: </b>Sander er mannen bak en av Norges største Youtube-kanaler, hvor han lager videoer om sport og dataspill.
SANDER «RANDULLE» DALE: Sander er mannen bak en av Norges største Youtube-kanaler, hvor han lager videoer om sport og dataspill. Foto: Svein Brimi

– Jeg gleder meg mest til å være med dyr hver eneste dag. Det har jeg aldri opplevd tidligere. Jeg har alltid hatt lyst på hund, men fikk det aldri da jeg vokste opp. Nå vurderer jeg å kjøpe meg et marsvin. Jeg gleder meg til å kaste bort alt man gjør hjemme og gå helt inn i 1924-boblen og vise disse dyrene så mye kjærlighet som over hodet mulig.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg til første arbeidsdag i regn. Det er noe som irriterer meg, faktisk. Alle er glade og harmoniske nå, men regn får frem det verste i folk.

Emilie «Voe» Nereng (27), matinfluenser

Blir alltid irritertover folk som klager

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg kan bli litt kort og krass hvis det blir mye. Jeg orker bare ikke mas. Hvis jeg føler folk maser, da kan jeg bli litt kort tilbake. Det er jo litt uheldig. Det er kanskje min dårligste egenskap.

– Hva er det som irriterer deg?

– Jeg blir alltid irritert over folk som klager. Hittil har ingen klagd, men det er det jeg er mest ømfintlig for: høylytt klaging.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg håper vi blir en god gjeng her. I min jobb gjør jeg alt alene, så det er når jeg gjør slike ting som dette, jeg får jobbekollegaer for noen uker. Det er veldig fint å få noen nye venner. Så ser jeg frem til å lære mer om gårdsdrift og se hvor maten vår kommer fra, som er det jeg jobber med til daglig.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg til tvekamper generelt og de valgene som er knyttet opp mot disse. Jeg synes det virker vanskelig å være storbonde og ta et valg, å være førstekjempe og velge en duellant, men også være en av dem som står i fare å bli valgt. Hele den prosessen virker som et ekstra stressmoment som jeg prøver å ikke kjenne for mye på.

<b>EMILIE «VOE» NERENG: </b>«Voe» drev Norges største blogg som tenåring. Etter noen år utenfor rampelyset driver hun nå en svært populær Instagram-konto.
EMILIE «VOE» NERENG: «Voe» drev Norges største blogg som tenåring. Etter noen år utenfor rampelyset driver hun nå en svært populær Instagram-konto. Foto: Svein Brimi

Sondre «Sondrey» Mulongo Nystrøm (28), musiker

Aner ikke hva du går til

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Kanskje at de ikke skjønner meg så godt, fordi jeg har en karakteristisk dialekt.

– Hva er det som irriterer deg?

– Når jeg får for lite mat, da kan jeg bli veldig «hangry». Da er det ikke så mye som skal til. Om noen da klager for mye, kan det glippe ut noe.

<b>SONDRE «SONDREY» MULONGO NYSTRØM: </b>Sondre er ikke ukjent med reality-TV, og var tidligere med i humorprogrammet «Nissene i bingen» som rollefiguren Collin. <b> </b>
SONDRE «SONDREY» MULONGO NYSTRØM: Sondre er ikke ukjent med reality-TV, og var tidligere med i humorprogrammet «Nissene i bingen» som rollefiguren Collin. Foto: Svein Brimi

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med den gjengen her. Dette er en sånn lapskaus av mennesker jeg ikke hadde møtt ellers. Jeg kjenner til noen av folkene fra før, men å være så tett på hverandre blir noe helt annet.

– Hva gruer du deg mest til?

– Det er første tvekamp, uten tvil. Du aner ikke hva du går til i det hele tatt, så den uforutsigbarheten skremmer meg.

Björg Thorallsdottir (48), kunstner

Fantastisk å leve uten klokke!

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg snorker! Det er det forresten mange andre som gjør også. Men det er ikke så galt at det ikke er godt for noe, Sondre har planer om å lage ny sang hvor han bruker all snorkingen som bass i låten!

– Hva er det som irriterer deg?

– Det er vanskelig å se at jeg kan bli irritert nå, for vi lever i en form for idyll. Jeg tror det kan bli vanskeligere når vi ikke får nok mat og er sultne. Jeg merker det allerede på Cristian når hans blodsukker går ned.

– Hva gleder du deg mest til?

<b>BJÖRG THORALLSDOTTIR: </b>Norsk-islandske Björg Thorallsdottir både dikter og maler.
BJÖRG THORALLSDOTTIR: Norsk-islandske Björg Thorallsdottir både dikter og maler. Foto: Svein Brimi

– For meg er dette en «once in a lifetime»-opplevelse. Å leve 100 år tilbake i tid, slik som farmor gjorde. Nå kan jeg skjønne litt hva hun snakket om. Det er så deilig å ikke ha mobil, ikke ha mail, avtaler eller måtte kjøre noe sted. Det er helt fantastisk å leve uten klokke! Så elsker jeg at vi spiser mat som vi har laget selv, kvernet kornet, brent kaffen og vært i skogen og plukket barnålsskudd som vi spiser. Det er en helt annen følelse. Jeg blir også rolig av å være rundt dyrene.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg har ikke lyst til å reise hjem, jeg har lyst til å være her.

Egil Skurdal (27), radioprofil

Lei av å være singel

– Hva tror du de andre kan irritere seg over ved deg?

– Jeg tror folk etter hvert kan irritere seg over at jeg kan være litt sta. Hvis jeg har en tanke om at noe skal gjøres på en viss måte, og noen andre vil gjøre det på en annen måte, så kan jeg fort bli litt: «Vi gjør det på min måte!» Jeg tror folk kan føle jeg blir litt kontrollerende. Enn så lenge går det bra!

– Hva er det som irriterer deg?

– Det blir noe av det samme. Hvis noen har veldig klare tanker om et prosjekt, men ikke kan det helt, da blir jeg sånn: «Dette kan jeg, da må vi gjøre det på min måte». Er det mitt initiativ og en annens arbeidsmetode, da klikker det for meg! Så blir det jo mindre mat etter hvert og kanskje litt prating her og der, det kan påvirke mye.

– Hva gleder du deg mest til?­

– Jeg gleder meg mest til å være her så lenge som mulig, med så lite drama som mulig. Så får jeg forhåpentligvis utfordret meg selv til å bli litt bedre på ting som jeg ikke er så god på. Som å bo med folk og å lage mat. Jeg har en tanke om at jeg er lei av å være singel, samtidig misliker jeg sterkt å bo med folk. Så etter seks uker tett på folk her inne, så kan jeg være klar for et forhold når jeg kommer ut igjen.

– Hva gruer du deg mest til?

– Jeg gruer meg mest til å leve uten barbermaskin. Jeg er ikke glad i meg selv med skjegg og unner ikke folk å se meg med det heller. Det er noe med å se hvordan denne kroppen blir på TV. Jeg skulle nok gjerne vært tryggere på meg selv enn jeg er.

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2023, og sist oppdatert 08/01 2024.

Les også