«Skal vi danse» 2023

– Fullstendig galskap at jeg er med

Tolv nye kjendiser er klare for den 19. sesongen av «Skal vi danse»!

<b>DELTAKERNE: </b>Deltakerne i Skal vi danse 2023 er Ulrikke Brandstorp, Hadia Tajik, Alexandra Joner, Trude Vasstrand, Selma Ibrahim, Myra Tucker, Stig André Berge, Fritz Aanes, Christer Rødseth, Harlem Alexander, Aslak Maurstad og Lavrans Solli.
DELTAKERNE: Deltakerne i Skal vi danse 2023 er Ulrikke Brandstorp, Hadia Tajik, Alexandra Joner, Trude Vasstrand, Selma Ibrahim, Myra Tucker, Stig André Berge, Fritz Aanes, Christer Rødseth, Harlem Alexander, Aslak Maurstad og Lavrans Solli. Foto: Espen Solli/TV 2
Sist oppdatert

Lørdag 26. august er «Skal vi danse» tilbake på TV-skjermen for 19. gang, der tolv nye kjendiser skal konkurrere om å bli best i selskapsdans.

Etter at fjorårets sesong av «Skal vi danse - all stars» kun besto av tidligere deltakere, er årets sesong tilbake til sitt opprinnelige konsept.

– I år er det så godt å komme tilbake til nervøsiteten og spentheten, fordi ingen vet hva de går til. Alle har ut av kroppen-opplevelse, og lurer på hva de har meldt seg på, så dette lover godt og blir nok tidenes sesong, sier Helene Olafsen til TV 2.

– Det er helt umulig å spå utfallet, det er mange flinke med i år. Det vet jeg har vært litt av fokuset etter i fjor, da det var veldig høyt nivå. Derfor har det blitt satt sammen en cast som har muligheten, og en forutsetning for å bli gode til å danse, sier Anders Hoff til kanalen.

Du kan se programmet på TV 2 direkte lørdag 26. august kl. 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Play.

<b>PROGRAMLEDERE:</b> Helene Olafsen og Anders Hoff skal lede årets utgave av av «Skal vi danse»
PROGRAMLEDERE: Helene Olafsen og Anders Hoff skal lede årets utgave av av «Skal vi danse» Foto: Frederik Ringnes / NTB

Her er deltakerne i «Skal vi danse» 2023:

1. Trude Vasstrand

Trude Vasstrand (58) ble kjent gjennom TV 2-programmet «Funkyfam» som moren til Jørgine Massa Vasstrand. Denne høsten skal hun delta i «Skal vi danse», som hun både gruer og gleder seg til.

– Jeg er veldig spent, men hittil har det kun vært veldig hyggelig. Masse hyggelige folk, og jeg er jo oversosial så dette er jo helt perfekt for meg, helt til jeg skal på parketten. Da tror jeg det blir litt annerledes, sier Vasstrand til Klikk.no.

Hun skal danse sammen med proffdanser Catalin Mihu.

– Jeg håpet at jeg fikk Catalin som dansepartner, så alt står til forventningene. Han er dyktig, en flink pedagog og en voksen fyr som er ganske bestemt, forteller hun.

Les også: Jørgine Massa Vasstrand åpner om det tøffe året: – Vet ærlig talt ikke hvordan jeg fikk det til

2. Harlem Alexander

Harlem Alexander (35) er utdannet frisør, og har en lang karriere som stylist. Han ble kjent da han deltok i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen», som er hans nåværende samboer.

– Det er både spennende, skummelt og ut av min komfort-sone å skulle delta i Skal vi danse. Men det blir jo først og fremst veldig, veldig gøy, forteller Harlem.

<b>HARLEM ALEXANDER:</b> Harlem Alexander sammen med dansepartner Helene Spilling.
HARLEM ALEXANDER: Harlem Alexander sammen med dansepartner Helene Spilling. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Harlem forteller at han aldri har hatt en drøm om å delta i dansekonkurransen, men nølte ikke da han fikk spørsmålet.

– Jeg sa jo ja med en gang, så jeg tenkte ikke en dag eller to på det. Jeg angret litt etterpå da, ler han. Tidligere har jeg danset noe som heter Freestyle Discojazz. Jeg startet med det da jeg var elleve år gammel, og sluttet tilbake i 2005. Så jeg har jo litt danseerfaring, men ingen erfaring når det kommer til pardans.

Han skal danse sammen med Helene Spilling som har vært proffdanser i programmet siden 2020.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk Helene som dansepartner. Jeg ønsket meg bare en partner, og det var Helene, så det kunne ikke vært bedre.

– Hva gleder du deg og gruer deg mest til med deltakelsen?

– Jeg gleder meg til å lære meg og danse, også gruer jeg meg til live sending og Trine Dehli Cleve, avslutter han.

Les også: Harlem Alexander: – Før jeg møtte Jan Thomas, bodde jeg i kollektiv. Det eneste jeg eide var en kommode, en seng og noen få grønne planter

3. Hadia Tajik

Hadia Tajik (40) jobber som politiker, og skal denne høsten svinge seg på parketten sammen med dansepartneren Jone Snilstveit.

– Min danseerfaring er litt begrenset. Jeg har gått på dansekurs med mannen min, og det er omtrent det. Men jeg elsker å danse, så det jeg kan by på er i alle fall masse danseglede og entusiasme, sier Tajik til TV 2.

– Vi kommer til å være det paret som har det mest gøy på parketten. Det jeg ikke har av danseerfaring skal jeg klare å kompensere for med disiplin og entusiasme.

AP-politikeren har hatt en drøm om å delta i programmet i mange år.

– Jeg har fulgt med så lenge og har hatt lyst til å være med. Så da de endelig spurte var det lett å si «ja».

Les også: Hadia Tajik: – Jeg ville svært gjerne ha barn, men så at jeg risikerte at det ble en slags ønskedrøm

<b>HADIA TAJIK: </b>Hadia Tajik er en av deltakerne i årets utgave av «Skal vi danse»
HADIA TAJIK: Hadia Tajik er en av deltakerne i årets utgave av «Skal vi danse» Foto: Frederik Ringnes / NTB

4. Ulrikke Brandstorp

Ulrikke Brandstorp (28) er artist og tidligere vinner av både «Melodi Grand Prix» og «Maskorama».

– Det føles veldig rart. Ting gir ikke mening ennå, men dette kommer forhåpentlig til å bli noen lange, flotte og grusomme uker, sa Brandstorp fra scenen under presentasjonen.

I år skal hun delta i dansekonkurransen sammen med dansepartneren Tarjei Svalastog.

– Det er en barndomsdrøm. Det er skummelt. «Skal vi danse» er ikke som å danse på byen har jeg skjønt!

Les også: (+) Det slo gnister mellom Ulrikke og Christoffer da de møttes – så kom den store nedturen

5. Selma Ibrahim

NRK-profil Selma Ibrahim (28) blir også å se på parketten i år. Hun er best kjent som programleder, og har blant annet ledet «Melodi Grand Prix Junior» og «Spellemann».

<b>SKAL VI DANSE 2023:</b> Selma Ibrahim, Trude Vasstrand og Myra Tucker gleder seg til dansekonkurransen er i gang.
SKAL VI DANSE 2023: Selma Ibrahim, Trude Vasstrand og Myra Tucker gleder seg til dansekonkurransen er i gang. Foto: Espen Solli/TV 2

– Det var gøy første dagen, men andre dagen ble alt tull, sier Ibrahim til Nettavisen og innrømmer at selskapsdans var noe vanskeligere enn hun hadde sett for seg.

Hun skal danse sammen med proffdanseren Santino Mirenna, som i fjor kom helt til finalen sammen med tidligere deltaker Jørgine Massa Vasstrand.

Les også: Selma Ibrahim: – Den beskjeden om at jeg faktisk ikke var hyggelig med folk, var så viktig

6. Christer Rødseth

Christer Rødseth (33) er best kjent som kokken i «God morgen Norge», og denne høsten ser du han på dansegulvet sammen med den nye proffdanseren, Ida Amy Sund.

– Jeg er vant til TV, jeg er vant til kjøkken og er vant til TV og kjøkken i kombinasjon. Men det er litt annerledes å stå på «God morgen Norge» å lage mat enn å danse på direktesendt TV. Det er jo fullstendig galskap at jeg er med.

– Samtidig som at det blir helt sinnssykt fett. Jeg kan ingenting om dansing. Men det gleder jeg meg masse til å lære, sier Rødseth til TV 2.

Les også: Christer Rødseth: – Jeg vil gifte meg, jeg vil ha mannen, jeg vil ha hagen og alt

7. Lavrans Solli

Lavrans Solli (31) er tidligere svømmer og modell, og har blant annet deltatt i «Farmen Kjendis».

– Jeg er støl i kroppen etter fire dager, forklarer Solli ifølge Dagbladet, og samtidig innrømmer at han ikke liker å ta pauser.

Lavrans skal i år danse sammen med proffdanser Amalie Aune, som også er ny proffdanser denne sesongen.

<b>KLAR FOR DANS:</b> Lavrans Solli , Harlem Alexander og Christer Rødseth er tre av deltakerne i høstens Skal vi danse.
KLAR FOR DANS: Lavrans Solli , Harlem Alexander og Christer Rødseth er tre av deltakerne i høstens Skal vi danse. Foto: Espen Solli/TV 2

8. Myra Tucker

Rapperen Myra Tucker (28) har blant annet ledet «Hemmelige duetter» sammen med Thomas Numme, og har også deltatt i «Hver gang vi møtes».

– Jeg er livredd, men jeg gleder meg veldig masse, sa Tucker fra scenen på pressedagen.

Tucker skal danse sammen med proffdanser Jørgen Nilsen, som også er samboer til programleder Helene Olafsen.

9. Aslak Maurstad

Aslak Maurstad (31) ble godt kjent gjennom sin deltakelse i «Farmen kjendis», og da han stakk av med seieren i årets «Forræder».

– Jeg tror det blir veldig gøy å være med i Skal vi danse! Jeg snakket med massevis av tidligere deltakere før jeg takket ja, og det er ingen som har angret på at de ble med. Tvert imot sier de fleste at det er noe av det morsomste de har gjort i livet, forteller Maurstad til Klikk.no.

Maurstad skal danse sammen med proffdanseren Marianne Sandaker, som er en av de mest erfarne proffdanserne i programmet.

– Marianne er den mest erfarne danseren, med noe sånt som 11 sesonger bak seg, så jeg føler jeg er i veldig trygge hender, sier han.

Les også: Aslak Maurstad: – Martine er min største seier

10. Alexandra Joner

Artist Alexandra Joner (33) blir også å se på danseparketten i år, der hun skal danse sammen med proffdanseren Ole-Thomas Hansen.

– Det er nervepirrende, og jeg kjenner på et veldig stort press, innrømmer Joner ifølge Nettavisen.

Joner har nemlig tidligere danseerfaring, og slo gjennom som deltaker i «Dansefeber» i 2007.

– Jeg er jo gammel hipp hop danser, og det er jo noe helt annet. Det er som å si at en langrennsløper skal være like god på slalåm!

<b>PÅ TV:</b> Til høsten får du blant annet se Ulrikke Brandstorp, Hadia Tajik og Alexandra Joner på TV-skjermen.
PÅ TV: Til høsten får du blant annet se Ulrikke Brandstorp, Hadia Tajik og Alexandra Joner på TV-skjermen. Foto: Espen Solli/TV 2

11. Stig André Berge

Tidligere bryter Stig André Berge (40) la opp karrieren i 2021, og skal denne høsten danse sammen med proffdanseren Norunn Ringvoll, som også er ny danser i programmet.

– Jeg er veldig spent på deltagelsen. Jeg elsker trening og elsker å lære nye ting, men nå er jeg på helt ukjent grunn. Jeg gleder meg veldig til det sosiale med de andre deltakerne, å kjenne på konkurranse-følelsen igjen og ikke minst lære meg dans, forteller Berge til Klikk.no.

– Jeg er veldig spent på hvordan jeg takler situasjonen med livesending. Jeg er vant til å stå på matta med fokus fra alle rundt, men absolutt ikke på parketten. Så jeg må rett og slett gå inn i mindset med at dette er på matta!

Les også: Stig André Berge har vært åpen om den tunge tiden: – Hvorfor skal jeg sitte med en historie, hvis det kan være med på å hjelpe noen andre?

<b>KOMPISER:</b> Fritz Aanes, Stig André Berge og Aslak Maurstad ser du på TV-skjermen fra lørdag 26. august.
KOMPISER: Fritz Aanes, Stig André Berge og Aslak Maurstad ser du på TV-skjermen fra lørdag 26. august. Foto: Espen Solli/TV 2

12. Fritz Aanes

Tidligere bryter og brytetrener Fritz Aanes (45) er både kompis og tidligere kollega til Stig André Berge, som han ønsker å slå ut av konkurransen.

– Av danseerfaring har jeg ingenting. Jeg har kun stått i baren, så erfaringen er lik null. Jeg er ikke redd for noen ting.

– Jeg har bare ett mål og det er å slå Stig André Berge. Så vet jeg at han er favoritten her, og det er fullt forståelig. Men jeg skal jobbe steinhardt og terpe hver dag for å slå ham. Det er målet mitt, forteller Aanes til TV 2.

Aanes skal danse sammen med Vyara Klisurska, som er ny proffdanser og tidligere vinner av den viatmesiske «Skal vi danse».

Denne saken ble første gang publisert 09/08 2023, og sist oppdatert 09/08 2023.

Les også