Aslak Maurstad gleder seg til å bli samboer med drømmedama

– Martine er min største seier

Et uvanlig sjekketriks førte til hell i kjærlighet for Aslak Maurstad. Han kapret hjertet til Martine, som i likhet med Aslak trives på scenen.

<b>LIVET SMILER:</b> – Vi har det veldig bra som kjærester. Nå ser vi frem til å flytte sammen, sier Aslak og Martine.
LIVET SMILER: – Vi har det veldig bra som kjærester. Nå ser vi frem til å flytte sammen, sier Aslak og Martine. Foto: Svein Brimi
Publisert

Han ser så uskyldig ut, men skinnet bedrar. Aslak Maurstad (31) har arvet talent fra sin kjære mor, skuespiller Mari Maurstad (66), men har i tillegg snappet opp noen triks fra kjæresten Martine Hattestad Kveli (27), som også er scenevant.

Kanskje var det nettopp derfor han klarte å forlede alle under siste sesong av «Forræder» på TV 2. Her sto Aslak igjen som vinner etter å ha rundlurt alle som bet på hans tillitvekkende væremåte.

– Jeg var en av forræderne. Likevel klarte jeg å forlede resten av gjengen, sier Aslak fornøyd – uten å blunke.

– Det kan hende han har lært litt av meg om å holde masken. Aslak er en smart fyr. Vi var jo to om å få ham, og det er ingen tvil om at det er fra sin far han har intelligensen, skyter Mari inn og sikter til ektemannen Aage Kvalbein (76).

Det var ingen i familien som før finalen fikk vite hvordan det ville gå med Aslak i «Forræder». Det var helt bevisst.

– Hun lekker som en sil og kan aldri holde på en hemmelighet, sier Aslak om moren Mari.

– Jeg var med i «Farmen kjendis» og røk ut på et tidspunkt. Jeg sa ikke til noen om at jeg var ute av konkurransen. Jeg har en mor som lovet ikke å si noe, men til venner og kjente bemerket hun at «han har kommet hjem»…

Mari later som om hun ikke hører. Hun er lur, akkurat som Mikkel Rev – en rolle hun for øvrig skal spille under en festival nå i sommer.

<b>LURING:</b> Aslak, som for øvrig er medlem av Mensa, spilte rollen sin utrolig bra i «Forræder» på TV 2 og gikk helt til topps i konkurransen.
LURING: Aslak, som for øvrig er medlem av Mensa, spilte rollen sin utrolig bra i «Forræder» på TV 2 og gikk helt til topps i konkurransen. Foto: Bjørn Haakon Nilsen

Kapret Martines hjerte med unikt sjekketriks

Det er i barndomshjemmet til Aslak og hans to brødre at vi møter et fornøyd par med klare fremtidsplaner.

– Vi har endelig fått lånebevis, og leter derfor etter en leilighet. Da blir vi samboere, og det gleder vi oss veldig til, meddeler Aslak og Martine.

De to har vært kjærester i tre og et halvt år, og har noe av den samme bakgrunnen.

Han er skuespiller, stemmeskuespiller, manusforfatter og regissør. Hun er skuespiller og musikalartist, og har i vinter opptrådt i musikalen «Miss Saigon» på Det Ny Teater i København, som er Danmarks best besøkte teaterhus.

Aslak og Martine er begge enige om at det var Aslak som spilte den beste rollen under deres første date etter at de fikk kontakt på datingappen Tinder.

– Følelsene var ekte, selv om jeg var litt kreativ, sier Aslak før han overlater til Martine å fortelle resten.

– Vi møttes på en bar her i Oslo. Det var trivelig, og vi fant tonen. Da jeg skulle gå for å reise hjem, sa Aslak at han kunne slå følge. Jeg forsto ganske raskt at vi gikk litt feil vei med tanke på dit jeg skulle. Så sa han: «Leiligheten min er rett her borte». Da tenkte jeg: «Blir jeg lurt nå?» Og plutselig sa Aslak: «Der er vinduet mitt, vil du bli med opp og titte?» Han viste meg leiligheten sin, og i en hylle fant han et manus til et skuespill. Han spurte om vi skulle lese noen replikker. Vi startet å lese før han sa: «Det er en kyssescene ute i stykket. Nei, den er nå!» Det ble et kyss før jeg tenkte at nå må jeg hjem…

Les også: Else Kåss Furuseth kastet seg inn for å redde livsviktig organisasjon: – Følte det var min plikt

<b>TAR SATS:</b>– Vi står støtt sammen som par, sier Aslak og Martine. Her er paret i hans kunstneriske barndomshjem. 
TAR SATS:– Vi står støtt sammen som par, sier Aslak og Martine. Her er paret i hans kunstneriske barndomshjem.  Foto: Svein Brimi

Det ene kysset ble starten på et varmt og nært forhold mellom dem. Aslak, som deltar i enhver realityserie for å vinne, er ikke i tvil om hvem som betyr mest i livet hans.

– Martine er min største seier. Hun er morsom. Det er vårt «språk». Hun er leken og veldig snill mot alle mennesker – og dyr. Martine er en bra dame – og så liker hun meg! Alltid blid, med unntak av når hun er sulten, men det kan jeg heldigvis gjøre noe med, sier Aslak.

Martine forteller om en raus, tålmodig og inkluderende kjæreste som har den utrolige egenskapen at han varsler når han snart blir sur. Det gjelder spesielt hvis han ikke får til noen teknisk med datamaskinen.

– Kjærligheten er balansekunst. Det gjelder å forebygge de helt store katastrofer, mener Aslak.

Les også: Aina og Olaf Tufte åpner gården sin for ensomme: – Fire av dem som er her denne torsdagen, var på randen til å ta sitt eget liv

Forlatt i en pappeske

Det som kunne ha blitt den største katastrofen i Martines liv, skulle vise seg å bli hennes store lykke.

Det er nemlig ingen selvfølge at Martine lever – og er i Norge.

– Jeg ble forlatt nyfødt i en pappeske ved en togstasjon i Kina. Jeg havnet på et barnehjem, og ble adoptert til Norge da jeg var fem måneder. Jeg var heldig som kom til en fantastisk familie på Vinstra i Gudbrandsdalen. Foreldrene mine er helt enestående, forteller Martine.

Hun har et positivt syn på adopsjon, og er takknemlig for at hun fikk et liv i Norge.

– Jenter har ikke høyest rang i Kina, og myndighetene synes det fødes for mange barn. Tvangsaborter har forekommet, og familier kan bli straffet med bøter om de beholder barnet. Det er derfor mange fortvilte foreldre som blir desperate.

På Vinstra kom Martine til et hjem med stor takhøyde, kjærlig omsorg og mye humor.

<b>MED MAT KOMMER SMILET:</b> – Martine blir bare sur når blodsukkeret er lavt. Da gjelder det å diske opp med et måltid, sier Aslak. 
MED MAT KOMMER SMILET: – Martine blir bare sur når blodsukkeret er lavt. Da gjelder det å diske opp med et måltid, sier Aslak.  Foto: Svein Brimi

– Jeg har hatt en flott oppvekst. Jeg er stolt av bakgrunnen min, hvem jeg er og hvor jeg kommer fra. Derfor valgte jeg i 2019 å sette opp forestillingen «En pappeske med historier» ved Teater Innlandet. Gjennom dans, sang, tekst og et humoristisk skråblikk formidlet jeg min historie, forteller Martine.

Passer godt inn i familien

Det at Martine fikk adoptivforeldre med en solid porsjon humor, viste seg mange år senere å føre til en forbindelse mellom Mari Maurstad og Sigmund Kveli (62), faren til Martine.

Han driver med revy og underholdning på fritiden, og i 2014 samarbeidet han og Mari om en forestilling på Vinstra.

Det resulterte i at Mari, som hvert år sender ut håndskrevne julekort med et nytt bilde av hele familien, inkluderte foreldrene til Martine på listen over hvem som får en julehilsen.

– Du har nok hatt bilde av meg hjemme på kjøleskapet i mange år før vi ble kjent, sier Aslak.

– Helt klart, og ikke nok med det: Vi har helt sikkert sett hverandre under den årlige «Peer Gynt»-forestillingen på Gålå, mener Martine.

Mari har spilt i stykket i flere år, og Aslak har ofte vært å se blant publikum – i likhet med Martine.

– Det er jo rett ved hjemtraktene mine, poengterer hun.

Akkurat som Martine har et avslappet forhold til hvor hun kommer fra, har Aslak det når det gjelder egen sykdom.

Han har en type leddgikt som heter ankyloserende spondylitt, tidligere kjent som Bekhterevs sykdom, som kan gi sterke smerter.

– Jeg ser ikke på meg selv som syk, selv om jeg har en revmatisk leddsykdom. Det er klart det er kjipt å ha mye smerte i kroppen, men jeg er glad for at sykdommen ikke har påført meg mentale problemer. Det hadde vært tøffere å hanskes med.

<b>TRIVES PÅ TV:</b> Aslak har også vært å se i «Farmen kjendis». – Jeg er aldri redd for å prøve noe nytt, forteller han.
TRIVES PÅ TV: Aslak har også vært å se i «Farmen kjendis». – Jeg er aldri redd for å prøve noe nytt, forteller han. Foto: Bjørn Haakon Nilsen

Når smertene kommer, er likevel ikke latteren langt unna hos Aslak. Det sørger både Mari og Martine for.

– Jeg er heldig som har to morsomme kvinner i livet mitt, fastslår han.

«Svigermor» Mari er godt fornøyd med å ha Martine i familien.

– Hun har den samme humoren som oss, og så har hun mye selvironi. Det tror jeg er en forutsetning for å kunne trives i gjengen vår.

Les også: Masud kom til landet som flyktning – i dag innehar han Norges høyeste verv etter Kongen

<b>SKAPER GLEDE:</b> Med Mari som mor og Martine som kjæreste er det aldri en kjedelig dag i livet til Aslak. – Begge er fantastiske til å skape artig stemning, sier han.
SKAPER GLEDE: Med Mari som mor og Martine som kjæreste er det aldri en kjedelig dag i livet til Aslak. – Begge er fantastiske til å skape artig stemning, sier han. Foto: Svein Brimi

Aslak, som har brødrene Stinius Maurstad (28) og Scott (34) Maurstad, kunne ikke ha vært mer enig.

– Martine glir utvilsom rett inn i familien vår.

Kanskje blir familiebåndene formalisert en dag. I august gifter Scott seg, og mon tro om Aslak er den neste?

– Jeg burde ha fridd nå og hatt bryllup i juni. Da hadde jeg giftet meg før Scott. En besnærende tanke, men jeg lar den ligge. Litt ufint å skulle konkurrere mot sin egen bror, sier «Forræder»-vinneren med et lurt smil.

Denne saken ble første gang publisert 12/06 2023.

Les også