«Jakten på kjærligheten»

Derfor takket Tormod først nei til «Jakten»

Tormod Bakke ble dumpet av Jan Thomas i 2020: – Jeg kunne ikke virke helt desperat heller.

<b>TORMOD BAKKE:</b> kjempet om stylistens gunst i «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i 2020. Nå er han en av bøndene i årets sesong av «Jakten på kjærligheten». – Det har vært en fantastisk opplevelse, sier han om deltagelsen.
TORMOD BAKKE: kjempet om stylistens gunst i «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i 2020. Nå er han en av bøndene i årets sesong av «Jakten på kjærligheten». – Det har vært en fantastisk opplevelse, sier han om deltagelsen. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Denne høsten er det for 19. gang fire bønder som prøver å finne en livsledsager blant flere friere som kjemper om deres gunst TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten».

En av bøndene i den nye sesongen er det mange seere som kanskje drar kjensel på. For det er nemlig ikke første gangen Tormod Bakke (61) har vært på søken etter kjærligheten på TV.

«Jan Thomas søker drømmeprinsen»

Hestebonden fra Halden var også deltager i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i 2020.

Den gang ble det ikke full klaff med den kjente stylisten, men Tormod håper å finne lykken nå som det er han som blir kurtisert. Den tidligere erfaringen som «frier» kommer uansett godt med i «Jakten på kjærligheten».

<b>JAN THOMAS SØKER DRØMMEPRINSEN:</b> I 2020 ønsket Tormod å bli drømmeprinsen til Jan Thomas på TVNorge.
JAN THOMAS SØKER DRØMMEPRINSEN: I 2020 ønsket Tormod å bli drømmeprinsen til Jan Thomas på TVNorge. Foto: Discovery

– At jeg nå er på motsatt side, er både ulikt, men også litt likt. Det at jeg har vært frier på TV tidligere, gjør nok at jeg klarer å sette meg inn i hvordan frierne mine har det.

Tormod forteller at det som var viktig for han, var å gi alle en «fair» sjanse, og en mulighet til å komme frem.

– For noen er jo flinkere til å vise seg raskt, mens andre bruker litt mer tid. Jeg ville derfor gi alle rom og plass, forklarer Tormod til Her og Nå.

Les også: Jan Thomas rammet av sjelden sykdom: – Hver dag var et helvete

<b>JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN:</b> Tormod Bakke flankert av sine seks friere i «Jakten på kjærligheten». Håpet er at amors piler treffer blink.
JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Tormod Bakke flankert av sine seks friere i «Jakten på kjærligheten». Håpet er at amors piler treffer blink. Foto: TV 2

«Jakten på kjærligheten»

«Jakten på kjærligheten» sendes på TV 2 mandager og onsdager kl. 20.00.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

Den sympatiske hestebonden avslører imidlertid at han ikke meldte seg på «Jakten» selv. Det var TV-programmets produsenter som ønsket ham til serien, og de meldte sin interesse rett etter at bonden var ferdig i «Jan Thomas søker drømmeprinsen».

– Da takket jeg nei, siden jeg akkurat hadde vært med i et datingprogram. Jeg kunne ikke virke helt desperat heller. Så begynte jeg å date noen, men da det gikk over, var tiden moden – og da takket jeg ja. Og det har vært en fantastisk opplevelse, forteller Bakke.

61-åringen er klar på hva han ser etter hos en mann å dele livet med.

<b>ÅRETS BØNDER: </b>Programleder Gunhild Dahlberg loser de fire bøndene gjennom jakten på en make. Sauebonde Jørgen Heen Brovold (f.v.), ammekubonde Frank Sigvaldsen, hundehotell-eier Janne Bull Bakk og hestebonde Tormod Bakke.
ÅRETS BØNDER: Programleder Gunhild Dahlberg loser de fire bøndene gjennom jakten på en make. Sauebonde Jørgen Heen Brovold (f.v.), ammekubonde Frank Sigvaldsen, hundehotell-eier Janne Bull Bakk og hestebonde Tormod Bakke. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg faller for menn som er trygge på seg selv. Som har sjarm og er utadvendte. Humor er også viktig, sier han.

Les også: (+) Jeg ante ikke at møtet med ungdomskjæresten skulle føre til en total krise

Jobber som hestebonde

Tormod kjøpte gården sin i 2011 og har bestandig vært aktiv i hestemiljøet. Men selv om han i dag er hestebonde, kan han vise til en variert CV. Han har tidligere jobbet i barnehage, som skredder og rosenterapeut. Gjennom programmet har han også oppdaget nye sider ved seg selv.

– Jeg har blitt kjent med forsterkede sider som jeg har hatt en anelse om, og som har kommet tydeligere frem.

– Var det noe du gruet deg til i programmet?

– Jeg har nok ikke gruet meg så veldig på forhånd. Erfaringen fra sist jeg var med lærte meg å ta ting som de kommer. Man må bare følge strømmen, og ikke planlegge så mye. For kjærligheten går sin egen vei. Det var noe jeg hadde i bakhodet hele tiden, at jeg må la ting skje og ta det derfra, sier hestebonden.

Les også: Lammet Lambi flyttet til byen og fikk bleiekort på Kiwi

<b>GÅRD I HALDEN: </b>Tormod Bakke kjøpte gården sin i 2011 og stortrives med hestedriften i Halden.
GÅRD I HALDEN: Tormod Bakke kjøpte gården sin i 2011 og stortrives med hestedriften i Halden. Foto: TV 2

Sender friere hjem

Verre var det å måtte sende frierne hjem etter tur, noe bøndene rett og slett ikke kommer utenom.

– Det har vært vanskelig. Jeg tror det føltes vanskelig siden de har meldt seg på – og det høres litt kleint ut – fordi de ville treffe meg. Og det å skulle avslutte noens reise, noens drøm, det syntes jeg var tøft, innrømmer Tormod.

Men målet med programmet er å finne kjærligheten, så det gjelder å følge med utover høsten for å se hvordan det går.

– Men én ting kan jeg forsikre om; dette programmet er fullt av kjærlighet, på alle slags nivåer. Men det endelige resultatet av det kan jeg selvfølgelig ikke røpe, sier den håpefulle bonden med et smil.

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2022, og sist oppdatert 10/10 2022.

Les også