Den norske tennisstjernen Casper Ruud hyller faren

Casper Ruud hyller faren sin: – Har alltid passet på meg

Casper Ruud er klar for semifinale i French Open for andre gang. Tidligere i turneringen delte det norske tennisesset noen rørende og takknemlige ord om hva pappa, Christian Ruud, har betydd for ham.

<b>HYLLER PAPPA:</b> Casper Ruud hyller faren, Christian Ruud, for alt han er og har gjort for ham. 
HYLLER PAPPA: Casper Ruud hyller faren, Christian Ruud, for alt han er og har gjort for ham.  Foto: Heiko Junge/NTB
Publisert

I starte av årets «French Open», ble den norske tennisstjernen, Casper Ruud (24), intervjuet av BBC Radio. I radioinnslaget delte han en hjertefølt hyllest av faren Christian Ruud (50). I intervjuet ga han pappa, som også er 24-åringens trener, mesteparten av æren for at han gjør det så bra som tennisspiller.

– Helt siden jeg sa til pappa da jeg var 11-12 år gammel at jeg ville gå «all in» for tennis, har han vært min rollemodell, min trener - og min pappa - alt på en gang. En som passer på meg hele tiden, sa Casper Ruud til BBC .

Casper fra Snarøya i Bærum kommune var bare 15 år da han ble proffspiller. I 2022 var han ranket som nummer to på ATPs, Association of Tennis Professionals, verdensranking over de beste tennisspillerne. Denne sesongen har det buttet litt for nordmanenn som nå ligger som nummer fire.

Les også: Erling Braut Haaland: – Meditasjon har hjulpet meg mye

Sønn av merittert tennisspiller

Eplet faller ikke langt fra stammen – pappa, Christian Ruud, har også en solid tenniskarriere bak seg. Fra 1991 til 2001 var han profesjonell tennisspiller. På sitt beste var han rangert som nummer 39 i verden.

Men selv om pappa Christian også har flere meritter å være stolt av, hadde sønnen Casper allerede som 22-åring passert faren resultatmessig. I et intervju med Dagsavisen i forbindelse med «Australian Open», i 2021, godtet sønnen seg over faktumet at han under turneringen slo pappas fremste meritt.

Frem til 2021 sto nemlig Christian som den første og eneste nordmannen som hadde kvalifisert seg til fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

<b>SEIER I KVARTFINALEN: </b>Casper Ruud strekker armene i været etter å ha slått danske Holger Rune i kvartfinalen i French Open. Nå står semifinalen for tur.
SEIER I KVARTFINALEN: Casper Ruud strekker armene i været etter å ha slått danske Holger Rune i kvartfinalen i French Open. Nå står semifinalen for tur. Foto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia

– Det var på en måte den siste tingen han hadde på meg når det kommer til norske rekorder i tennis. Jeg har på en måte slått ham på alt annet – på verdensrankingen og i fjor da jeg vant min første finale, sa Casper til Dagsavisen under intervjuet i 2021.

Vennlig familierivalisering

I intervjuet delte også Casper at faren inntil da hadde latt han kjenne på at han ikke hadde kommet like langt i en Grand Slam-turnering som ham.

– Jeg skal ikke si at vi har vitset om det, men han gledet seg over å ha den lille fordelen på meg. Nå har han ikke det lenger, og det er en god følelse, sa Casper.

I et intervju med magasinet «Fornebu S» fra 2022, beskrev 24-åringen en hverdag som består av nesten 300 reisedøgn i året. Det har imidlertid ikke hindret ham i å beholde det nære forholdet til stedet han vokste opp.

Det var på Snarøya tennisklubb Casper lærte seg å spille tennis og det var her faren, Christian, begynte å trene Casper.

– Jeg har hele min barndom i den klubben, og spilte der frem til jeg begynte å reise mye. Her hadde jeg alle kompisene mine, og ettersom pappa var treneren min, inviterte vi ofte kompiser til å spille på anlegget. Snarøya har alltid tilrettelagt for at jeg skal kunne trene der når jeg er hjemme, så klubben betyr mye for meg, fortalte Casper til «Fornebu S».

Les også: Tidligere fotballspiller Frode Johnsen levde drømmelivet i Japan med en årslønn på 8 millioner kroner

<b>TIDLIG KRØKES:</b> Christian Ruud og kona Lele sammen med barna under en golfturnering i 2002. Her med en da fire år gammel Casper, og hans to år yngre lillesøster Caroline. Til høyre i bildet er nabojenta Amalie. Ruud-ekteparet fikk senere datteren Charlotte, som er syv år yngre enn storebror Casper. 
TIDLIG KRØKES: Christian Ruud og kona Lele sammen med barna under en golfturnering i 2002. Her med en da fire år gammel Casper, og hans to år yngre lillesøster Caroline. Til høyre i bildet er nabojenta Amalie. Ruud-ekteparet fikk senere datteren Charlotte, som er syv år yngre enn storebror Casper.  Foto: Werner Juvik

I 2021 ble Casper æresmedlem i klubben og en av tennisbanene ble omdøpt til Ruud-banen. I intervjuet kommer det også frem at både foreldre, besteforeldre og søsken er bosatt på Snarøya, så tennisesset besøker alltid barndomsstedet når han er hjemme i Norge. Casper selv har bostedsadresse på fasjonable Frogner i Oslo.

<b>NUMMER FIRE:</b> 24-åringen fra Snarøya i Bærum kommune er ranket som den fjerde beste tennisspilleren i verden. 
NUMMER FIRE: 24-åringen fra Snarøya i Bærum kommune er ranket som den fjerde beste tennisspilleren i verden.  Foto: Christophe Ena/AP

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2023.

Les også