Atle Pettersen hyller kona i ny kjærlighetslåt 

Atle Pettersen: – Jeg elsker å være pappa

Atle Pettersen har en travel hverdag som artist, programleder og småbarnspappa. Kona Cathrine har stått last og brast ved hans side hele veien. Nå har hun blitt hedret med en romantisk sang.

<b>ATLE OG CATHRINE:</b> Atle Pettersen og kona Cathrine Eide falt for hverandre i 2011. De har vært gift i fire år, og har datteren Demi sammen. I sommer fikk kona en stor kjærlighetserklæring med sangen «Uansett».
ATLE OG CATHRINE: Atle Pettersen og kona Cathrine Eide falt for hverandre i 2011. De har vært gift i fire år, og har datteren Demi sammen. I sommer fikk kona en stor kjærlighetserklæring med sangen «Uansett». Foto: Trond Solberg
Publisert

– Jeg synes det er viktig at det fokuseres på barns rettigheter. I år handler verdikampen om at barn skal ha rett til en trygg oppvekst, trygg skolegang og trygg lek. Verden er jo ikke det hyggeligste stedet om dagen, så det er fint å kunne bidra til å, sier Atle Pettersen (33) til Her og Nå.

I begynnelsen av august tok sangeren seg en pause fra det hektiske artistlivet for å stille opp i «Kjendiskampen» under årets Norway Cup.

Etter at han selv ble pappa til lille Demi i desember 2021, er barns oppvekstvilkår og foreldrerollen blitt viktig for ham.

– Jeg elsker å være pappa, fastslår Atle, og forteller videre hvordan han prøver å sjonglere en travel hverdag som artist med livet som småbarnsfar.

– I perioder er det veldig travelt, men denne sommeren har jeg hatt det ganske stille og rolig og vært mye hjemme. Jeg prøver å jobbe mye i perioder, og ha mye fri i andre perioder. Da kan man få til begge deler i en fin kombinasjon, forteller han.

Les også: Atle Pettersen: – Hun er det største jeg har oppnådd

<b>BEAT FOR BEAT</b>: Artisten leder det folkekjære NRK-programmet «Beat for Beat», en rolle han overtok etter Ivar Dyrhaug.
BEAT FOR BEAT: Artisten leder det folkekjære NRK-programmet «Beat for Beat», en rolle han overtok etter Ivar Dyrhaug. Foto: Julia Marie Naglestad

Kona Cathrine Eide

Helt stille og rolig har det imidlertid ikke vært for den populære musikeren. I juni ga Atle ut låten «Uansett», som er en kjærlighetserklæring til kona Cathrine Eide (33). Paret, som har vært gift i fire år, møttes da Atle stakk av med seieren i «Skal vi danse» i 2011.

Cathrine jobbet på den tiden som reporter for TV 2, og Atle lot seg sjarmere av den søte journalisten som intervjuet ham. Den nye låten handler om at kona har vært en klippe for ham i alle disse årene.

– Det føltes veldig godt å gi den ut. Det er alltid fint å dele musikken min med folk, og også dele ekte følelser. For sangen er veldig personlig, beskriver Atle.

33-åringen har vært en av landets mest populære artister helt siden han kom på andreplass i talentkonkurransen «X Factor» i 2010. Siden er det blitt opptredener i både «Stjernekamp» og Melodi Grand Prix.

I 2016 ble Atle en del av «Gullrekka» til NRK da han ble programleder for populære «Beat for Beat».

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

Melodi Grand Prix Junior

Men den store debuten for Pettersen var i 2003 da han deltok i Melodi Grand Prix Junior med den egenkomponerte låten «Hekta på brett».

– Jeg føler det var der det hele startet. Det har jo skjedd mye siden den gang, men det er veldig surrealistisk at det har gått 20 år. Den perioden der var en veldig fin tid. Jeg var 14 år og sto på scenen i Oslo Spektrum, det var helt enestående, erindrer han.

<b>MGP</b>: Det var i 2003 at Atle sto på en stor scene for første gang. Da deltok 14-åringen i Melodi Grand Prix Junior. Her fra den store opptredenen.
MGP: Det var i 2003 at Atle sto på en stor scene for første gang. Da deltok 14-åringen i Melodi Grand Prix Junior. Her fra den store opptredenen. Foto: Skjermdump

– Jeg er veldig privilegert og er heldig som har fått lov til å være med på veldig mye. Jeg har hatt det mye moro. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått gjort og jeg gleder meg til de neste 20 årene, sier en smilende Atle Pettersen til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2023.

Les også