kona for dok­tor­gra­den i psy­ko­lo­gi

Abid Raja: – Der og da ble jeg for­els­ket i Na­dia på nytt!

– Jeg er full av be­und­ring for hva den flot­te kona mi får til, sier Abid Raja ty­de­lig stolt av sin Na­dia An­sar. Ek­te­pa­ret fei­ret dok­tor­gra­den med ekte Bol­ly­wood-par­ty.

<b>FEST­DRAK­TER:</b> Ny­for­els­ket et­ter 27 år. Na­dia had­de på seg en pa­ki­stansk/in­disk fest­drakt som he­ter «gharara». Abid er kledd i en ele­gant «sher­wa­ni», et bryl­lups- og fest­plagg i Pa­ki­stan og In­dia.
FEST­DRAK­TER: Ny­for­els­ket et­ter 27 år. Na­dia had­de på seg en pa­ki­stansk/in­disk fest­drakt som he­ter «gharara». Abid er kledd i en ele­gant «sher­wa­ni», et bryl­lups- og fest­plagg i Pa­ki­stan og In­dia. Foto: Mor­ten Ben­dik­sen
Publisert

– Å fei­re Nadias dok­tor­grad ble et min­ne for li­vet!

Selv Abid Rajas (47) vel­kjen­te be­geist­ring når nye høy­der når han snak­ker om sin ko­nes dis­pu­tas og fes­ten ek­te­pa­ret in­vi­ter­te til et­ter­på.

Et far­ge­spra­ken­de Bol­ly­wood-par­ty i ekte in­disk stil. Sent­rum Scene i Oslo var ikke til å kjen­ne igjen da vel 170 gjes­ter an­kom.

Fra ta­ket hang far­ge­ri­ke sjal, bloms­ter og lan­ter­ner. Lang­bor­de­ne var inn­by­den­de dek­ket og over alt var le­ven­de lyst tent. For ikke å snak­ke om det bre­de ut­val­get av pa­ki­stanske ret­ter som ble ser­vert.

– Hjer­nen bak for­vand­lin­gen av lo­ka­let er Na­dia, ro­ser Abid kona.

– Hun im­po­ne­rer meg sta­dig, men ald­ri har jeg vært mer stolt enn da hun på uni­ver­si­te­tet for­svar­te sin dok­tor­grad.

Født: 5. november 1975

Alder: 47 år

Yrke: Advokat og venstre-politiker

Ektefelle: Nadia Ansar (43)

Barn: Maya og Sara (16), og Adam (15). Paret har også et fosterbarn.

Se mer

Abid blir rørt når han snak­ker om det.

– I fire år har hun som psy­ko­log job­bet mål­ret­tet med sin vi­ten­ska­pe­li­ge av­hand­ling. Den hand­ler om hvor­dan for­eld­re best mu­lig kan mest­re opp­dra­ger­rol­len. Na­dia (43) har pra­tet med fle­re hund­re for­eld­re og barn – hvor pro­ble­met var at bar­na slet på sko­len. Hun fant en løs­ning på hvor­dan slike si­tua­sjo­ner kan bed­res.

<b>BES­TE­VENNER:</b> – Abid er både min kjæres­te og beste­venn, sier Na­dia varmt. 
BES­TE­VENNER: – Abid er både min kjæres­te og beste­venn, sier Na­dia varmt.  Foto: Mor­ten Ben­dik­sen

Les også: (+) På 30-årsdagen fikk Abid Raja et brev som avslørte ryst­ende detaljer om sin egen oppvekst. Avsenderen var Grete

Kona Nadia Ansar

Han un­der­stre­ker at det er en svært for­enk­let for­kla­ring på ko­nas grun­di­ge ar­beid.

Ek­te­pa­ret har også egen er­fa­ring som for­eld­re – og fos­ter­for­eld­re. De har tre barn, tvil­lin­ge­ne Maya og Sara som er 16 år, og Adam (15). De­res siste fos­ter­barn, som nå er vok­sen, bor frem­de­les i hu­set til den hjer­te­var­me fa­mi­li­en på Nord­strand.

– De er alle like stol­te av Na­dia som meg, rø­per Abid – og vil gjer­ne si noen ord om hvor­dan hun for­svar­te sin av­hand­ling.

– I tre ti­mer svar­te Na­dia pro­fe­sjo­nelt og ro­lig på spørs­mål. Jeg viss­te at hun er flink, men ble li­ke­vel mek­tig im­po­nert. Ja, fak­tisk – rørt til tå­rer.

Da dis­pu­ta­sen var over, fikk Na­dia An­sar stå­en­de ap­plaus av de 70–80 opp­møt­te.

– Helt ær­lig – der og da ble jeg for­els­ket i Na­dia på nytt!

Det var ab­so­lutt Nadias sto­re dag. Den vak­re kvin­nen Abid Raja for 27 år si­den øy­net på en ut­dan­nings­mes­se på Sjø­lyst i Oslo. «Hun må jeg bli kjent med», tenk­te den ut­ad­vend­te ung­gut­ten.

Fra før­ste stund er­far­te han at hun er smart. Te­le­fon­num­me­ret hun ga den iv­ri­ge gut­ten vis­te seg ikke å være hen­nes.

Selv­føl­ge­lig ga han ikke opp!

Les også: Abid Raja måtte holde forholdet skjult

<b>ABID OG NADIA: </b>– Jeg kun­ne ikke ha drømt om en bed­re fei­ring, sier Na­dia som her takker Abid for hans røren­de tale til hen­ne.
ABID OG NADIA: – Jeg kun­ne ikke ha drømt om en bed­re fei­ring, sier Na­dia som her takker Abid for hans røren­de tale til hen­ne. Foto: Mor­ten Ben­dik­sen

Boken «Min skyld»

Før­ste ju­le­dag i 2001 gif­tet de seg. En sei­er et­ter å ha holdt kjær­lig­he­ten skjult i man­ge år. De kom fra to uli­ke kas­ter og viss­te at det vil­le bli et pro­blem for fa­mi­li­e­ne de­res.

Da de se­ne­re ble av­slørt, kjem­pet de for å bry­te ut av den kul­tu­rel­le len­ken. I sin pris­be­løn­te bok, «Min skyld», tak­ker Abid sin Na­dia for å ha stått støtt ved hans side.

– Alle bør få lov til å leve med den de els­ker, er pa­ret eni­ge om. De er opp­tatt å gi sine barn fri­he­ten å ta egne valg.

At Na­dia har gode ev­ner som psy­ko­log, del­te Abid i for­bin­del­se med den nevn­te bo­ken – om hans van­ske­li­ge barn­dom. Han sa hun bi­dro til å gi ham en bed­re for­stå­el­se av seg selv.

Nå har Na­dia den høy­es­te gra­den det er mu­lig å ta ved et uni­ver­si­tet el­ler høy­sko­le. Selv­sagt måt­te det fei­res!

– Vi kun­ne ikke ha mar­kert mi­le­pæ­len bed­re, sier ho­ved­per­so­nen selv takk­nem­lig.

Kvel­dens midt­punkt bar et blikk­­fang av et fest­plagg med rødt som gjen­nom­gangs­to­ne.

– Å ha fa­mi­lie og ven­ner sam­let på Bol­ly­wood-fest vil bli stå­en­de som en av de mest lyk­ke­li­ge da­ge­ne i mitt liv, sier Nadia.

Les også: (+) Jeg kom i overgangsalderen. Reaksjonen din tilgir jeg aldri

<b>SEL­FIE:</b> Selv­føl­ge­lig må min­net om den store da­gen for­evi­ges. 
SEL­FIE: Selv­føl­ge­lig må min­net om den store da­gen for­evi­ges.  Foto: Mor­ten Ben­dik­sen

Bollywood-tema

At pa­ret valg­te Bol­ly­wood som tema, for­kla­res med at det for dem as­so­sie­res med kjær­lig­het.

Bol­ly­wood er Indias ek­vi­va­lent av Hol­ly­wood, men de la­ger hvert år langt fle­re fil­mer enn Hol­ly­wood, og de er alle på hin­di.

«B» i Bol­ly­wood er for Bom­bay, nå Mum­bai, Bollywoods hjem.

Den sto­re pro­duk­sjo­nen er av hoved­sa­ke­lig sang-og dan­se­fil­mer.

Se mer

– Helt fra vi ble kjæ­res­ter har Bol­ly­wood-fil­me­ne og mu­sik­ken vært vik­tig for oss.

Abid, som på fes­ten var kledd i svart sil­ke fra topp til tå, føy­er skøy­er­ak­tig til:

– I dag er jo også Norge mer enn fis­ke­bol­ler og hvit saus. En Bol­ly­wood-fest lok­ker dess­uten selv de mest in­ne­slut­te­de ut av skal­let. Til gjes­te­ne som var in­vi­tert, had­de ek­te­pa­ret hengt 150 far­ge­ri­ke «Bol­ly­wood-plagg» – i alle stør­rel­ser – kla­re. De hadde de sam­let inn fra de­res og fa­mi­lie­med­lem­mers skap.

– Na­dia had­de også tenkt på den be­røm­me­li­ge prik­ken over i-en, så gjes­te­ne kun­ne vel­ge mel­lom et bredt ut­valg av til­be­hør som kje­der, arm­bånd og hår­pynt.

En­kel­te had­de et pas­sen­de an­trekk hen­gen­de hjem­me, og det gjaldt ikke bare de med røt­ter i Pa­ki­stan og In­dia. Skue­spil­ler Kris­to­fer Hivju og kona Gry kom per­fekt an­truk­ket i flott sil­ke­tøy. Som na­bo­er til vert­ska­pet, vet de å være be­redt på en Bol­ly­wood-fest.

Les også: Linnéa Myhre hadde mistet troen på kjærligheten. Så møtte hun Emil

<b>KRISTOFFER HIVJU:</b> Ek­te­paret Gry Molvær Hivju og Kris­to­ffer Hivju kom i egne, lek­re an­trekk.
KRISTOFFER HIVJU: Ek­te­paret Gry Molvær Hivju og Kris­to­ffer Hivju kom i egne, lek­re an­trekk. Foto: Morten Bendiksen

Gir hverandre rom

Både Abid og Na­dia holdt ta­ler, som også hand­let om sam­spil­let mel­lom de to.

– Jeg er opp­tatt av at du må være vil­lig til å ofre deg for din part­ner i li­vet, sier han til Her og Nå.

– Na­dia og jeg har vært be­viss­te på å gi hver­and­re rom til å la den and­re rea­li­se­re seg selv. Det in­ne­bæ­rer blant an­net at du må jus­te­res ego­et ditt noen hakk ned. Den roms­lig­he­ten og re­spek­ten har hun vist meg. Nå var det hen­nes tur til å set­te kro­nen på sitt verk.

Nå har han opp­da­gey nye si­der ved ko­na si.

– Et­ter så man­ge år er det både fa­sci­ne­ren­de og spen­nen­de. Det fø­les vel­dig, vel­dig fint!

Det er in­gen tvil om at Abid, som sagt, er ny­for­els­ket.

– Jeg els­ker Na­dia her­fra til må­nen!

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2023.

Les også