Sunne scones

Sunne havre- og mandelscones

Hva passer vel bedre enn et brett varme scones kombinert med tykke raggsokker, et gedigent pledd og en svær kopp kakao.

DIGGE SCONES: Sunne havre- og mandelscones er rike på proteiner og fiber.
DIGGE SCONES: Sunne havre- og mandelscones er rike på proteiner og fiber. Foto: Foto: www.thatcakechick.net,
Sist oppdatert

Maria Arlén Larsen

Er matentusiast og står bak bloggen www.thatcakechick.net, en matblogg som i hovedsak er dedikert til sunne, naturlige og allergivennlige bakverk.

Maria har bakgrunn som lege og forsker på ernæring og fettforbrenning.

Følg henne på Instagram-profilene: @thatcakechick og @drarlen

Driver livstilskonseptet Àrlen, les mer på arlen.no

Disse deilige, små bakverkene er det perfekte selskap.

Ikke bare er de stappfulle av proteiner og fibre, de er også rike på havre.

Havre inneholder hjertesunne fibre, kalt betaglukaner, som stabiliserer blodsukkeret, øker metthetsfølelsen og bedrer fettprofilen i blodet. Det vil si at de senker det dårlige kolesterolet og ikke påvirker det gode kolesterolet.

Havre kan også bedre humøret og motvirke depresjon fordi det inneholder B-vitamin og aminosyren tryptofan, forløperen til lykkehormonet serotonin.

Scones kan derfor fungere bra etter trening, om det er rumpa, helårskroppen eller shapeupkickstart-programmet vårt du vil trene.

Er ikke helt scones bakverket for deg, kan du for eksempel prøve deg på våre fem ulike grøtvarianter.

Ingredienser:

50 gram mandelmel


80 gram havremel


1 ss havregryn til utbaking


2 ss kokosmel

1 ts bakepulver


1 ts havsalt


1–2 ts Psyllium Husk (også kjent som loppefrø)

2 ss druekjerneolje (ev. olivenolje)

2 ss gresk yoghurt eller Kesam


1 dl vann


1 medium egg


1 eggehvite

Fremgangsmåte:

1. Bland de våte og tørre ingrediensene i to forskjellige skåler. Bland alt sammen.

2. La hvile et par minutter i kjøleskapet eller i fryseren slik at røren stivner litt.

3. Ha havremel- og gryn på bakeflaten og form deigen til et flatt rektangel ca. 1,5 cm høy. Skjær ut trekantede scones (se bildet) med

en skarp kniv.

4. Stek i ca. 18–20 minutter på 175 grader. De bør være gylne på utsiden. Kjøl ned på rist i ca. 15 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også