Rødbeter

- Rødbeter er ren økodoping!

Høres kanskje litt hippieaktig ut, men det er så bra for deg at du bør prøve det!

RØDT GULL FOR IMMUNFORSVAR OG MUSKLER: Rødbeter virker blodtrykkssenkende og er sprengfulle av B- og C-vitaminer, kalium og antioksidanter, ifølge ernæringsrådgiveren.
RØDT GULL FOR IMMUNFORSVAR OG MUSKLER: Rødbeter virker blodtrykkssenkende og er sprengfulle av B- og C-vitaminer, kalium og antioksidanter, ifølge ernæringsrådgiveren. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Rødbeter er ren økodoping. Det høres kanskje litt hippieaktig ut, men det er så bra at du bør prøve det.

Atskillige studier viser at rødbeter er prestasjonsfremmende.

Årsaken er at de inneholder en stor mengde nitrat, som hjelper til med å øke oksygenopptaket.

Det betyr at musklene kan jobbe lenger og kjappere.

Forskning viser at både løpere og syklister forbedrer prestasjonen med 16 prosent hvis de drikker en halv liter rødbetjuice om dagen i ei uke før et løp.

Dessuten virker rødbeter blodtrykkssenkende og de er sprengfulle av B- og C-vitaminer, kalium og antioksidanter.

Ja, rødbeter er rent gull for immunforsvaret og musklene.

Slik får du flere rødbeter i livet ditt:

• Press rødbeter og bruk i juice og smoothies. Eventuelt med sitron og ingefær.

• Spis dem revne eller i terninger i salat, eller stek dem i ovnen, eventuelt med andre rotfrukter.

 

RØDBETSHOT: Skjær rødbeter og epler i mindre stykker, ha dem i en foodprocessor og blend med ingefær og acaisaft.
Tilsett vann og blend litt til. Smak til med honning. Server i glass, pynt gjerne med en liten urtekvist.
RØDBETSHOT: Skjær rødbeter og epler i mindre stykker, ha dem i en foodprocessor og blend med ingefær og acaisaft. Tilsett vann og blend litt til. Smak til med honning. Server i glass, pynt gjerne med en liten urtekvist. Foto: Getty Images

Rødbetshot

Liten, knallrød energibombe!

4 personer

Du trenger:

8 små, rå rødbeter

2 epler

2 ss revet ingefær

2 dl acaisaft eller

-juice

7 dl vann

2 ss honning

Slik gjør du:

Skjær rødbeter og epler i mindre stykker, ha dem i en foodprocessor og blend med ingefær og acaisaft.

Tilsett vann og blend litt til. Smak til med honning. Server i glass, pynt gjerne med en liten urtekvist.

Denne saken ble første gang publisert 23/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også