Det er veldig viktig med påfyll når du er ferdig med økta!

Og best av alt- denne retten kan du lett ha med deg rundt hvis du ikke skal hjemom etter trening.

Fresh og lett quinoasalat

Dette trenger du (1 porsjon):

1/2 dl ukokt quinoa

1 dl frosne edamamebønner

1 vårløk

1 klype brokkolispirer

1 polkabete

Cirka 10 pistasjnøtter

Slik gjør du:

Kok quinoa i dobbelt så mye vann med litt salt, i cirka 15 min til vannet er borte og quinoaen er passe bløt. Pass på og ikke koke den for mye, da vil den få en grøtete konsistens.

Tin opp edamamebønner i en skål og hell av vannet. Dette kan du gjerne gjøre dagen før. Rist pistasjnøtter i ovnen i cirka 15–20 minutter, til de har fått en gyllen farge. Dette kan også gjøres i forkant.

Kutt opp vårløk og polkabete, bruk gjerne en ostehøvel til å få fine skiver av polkabeten.

Bland alt sammen i en bolle og topp med litt brokkolispirer.

FRESH OG LETT QUINOASALAT: Lag gjerne opp mer av salaten slik at du har til flere måltider. Disse ingrediensene holder seg godt i kjøleskapet selv om de er tilberedt. © Linda Krabberød/Margrethe Myhrer Studio

Dressing

Dette trenger du:

1 ts sennep

1/2 sitron, saften

1ss olivenolje

1/2 honning

Slik gjør du:

Vips alle ingrediensene godt sammen og bland inn i salaten.

Tips 1:

Lag opp mer av salaten slik at du har til flere måltider. Disse ingrediensene holder seg godt i kjøleskapet selv om de er tilberedt.

Tips 2:

Quinoa inneholder en god del Lysin, som stimulerer muskelvekst og er derfor en super matvare å innta etter trening.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!